54 Gimiboszi  (1999)

Reese Witherspoon a '90-es évek óta tölti be hol a cuki szőke, hol pedig az okos  szőke szerepét Hollywoodban. Legismertebb filmjei a Kegyetlen játékok és a Doktor Szöszi is egészen jól példázza ezt. A színésznő 1999-ben készített egy vígjátékot, amelyben ismét ő volt "a szőke", ez volt a Gimiboszi, amely a diákelnök-választásról szólt. Ennek jelentették be most a folytatását.

Mind az eredeti mozi, mind pedig a most készülő folytatás Tom Perrotta regényein alapul. A történet főhőse Tracy Flick volt, aki a gimi legokosabb diákja, de neki is van egy hibája: összeszűrte a levet az egyik tanárral. Egy másik tanárnak viszont a felesége legjobb barátnőjével kavar és van a képben egy bosszúra szomjazó leszbikus húg is.

A filmben Reese Witherspoon partnere – a csalfa tanár – Matthew Broderick volt, de ő nem fog visszatérni a folytatásban. Mások viszont igen. Így a rendezői széket ezúttal is Alexander Payne foglalja majd el, akinek számos mára kultikussá vált '90-es évekbeli vígjátékot köszönhetünk. Tom Perrotta regényét az első részhez hasonlóan most is Jim Taylor fogja vászonra adaptálni, ő írja a forgatókönyvet.

A történetről egyelőre kevés részlet ismert, de a főhős természetesen ezúttal is Tracy Flick lesz. Csakhogy már felnőtt és a hétköznapi életben kell megküzdenie azért, ami egykor oly könnyedén az övé lett a gimiben: az elsőséget. A film a Paramount Pictures stúdiójában forog majd és a tervek szerint a Paramount+ csatornán fog debütálni. Erre viszont leghamarabb is csak valamikor 2023 vége felé lehet számítani.