Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
10
Képek
3
Videók
 
indingo   2017. 05. 03.

Remek film imádom, bár nem mai darab. Nagyon jó karakterek vannak benne és a története is izgalmas. A végénél a szívem szakadt meg, de így volt tökéletes

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 02. 18.

A kegyetlen játékok első része (vagyis tulajdonképpen az idétlen és szolgaian másoló folytatásokat nem is lehet komolyan venni, úgyhogy nevezhetjük az egyetlennek is) a 2000-es évek elején igazi kultfilmmé vált, amelyet szerintem első sorban annak köszönhet, hogy az emberek szeretik az undok, számító és céljaik érdekében bárkin átgázoló karaktereket, ez a film pedig tele van ilyenekkel. Egy másik pozitívum, hogy a szexualitást és az erotikát pont a kellő mértékben adagolja, nem finomkodik, de közben nem lesz sem alpári, sem olcsó. Ahhoz viszont pont elég, hogy a prűdek felkapják rá a fejüket: a mostohatestvérek megkívánják egymást, micsoda fertő… Na és ami mellett még nem lehet szó nélkül elmenni: a nagyszerű soundtrack, amelynek dalai akkor is és azóta is a fülünkbe csengenek, a történethez pedig remekül passzolnak. Ezt még tovább árnyalja, hogy a filmre egyfajta modern Veszedelmes viszonyokként szokás tekinteni és bár be kell vallanom, hogy nem ismerem az alapművet, de egy kosztümös sztorinak a legtöbb esetben izgalmas színezetet ad, ha modern környezetbe helyezik. (Bár ugyanezzel a módszerrel legalább olyan könnyen el is lehet rontani valamit). A főszereplők gazdag tizenévesek, akik profikat meghazudtoló módon mozgatják a szálakat, a környezetükben élők többsége pedig annyira ostoba, hogy ezt észre sem veszik. A színészek nagyszerűen lettek kiválogatva, Reese Witherspoon ugyan már túl volt a Gimiboszin és a Pleasantville-en, Phillippe pedig kanyarintott egy emlékezeteset az 54-ben, a java még csak a Kegyetlen játékok után jött mindkettőjüknek (főleg ha belegondolunk, hogy esetükben házasságba torkollott a munkakapcsolat). S akiről szintén nem szabad megfeledkeznünk, az Sarah Michelle Gellar, akinek szerintem pont a Kathryn-féle dögös dög karakterek állnak jól igazán. A kegyetlen játékok tehát lassan legalább olyan alapművé kezd válni, mint az eredetije. A múlt évezred vége úgy tűnik felszakított egy gátat, eljött az ideje, hogy beszéljünk a tinédzserek szexuális vágyairól, s innenstől kezdve nem is nagyon volt megállás ebben a témában. PS.: Aki jót akar magának, az elfelejti a szánalmas folytatásokat, már csak azért is, mert azok mindent elrontanak, ami ebben a filmben még működik!


 
szaka123   2016. 01. 26.

A mai napig megállja a helyét. Nagyon jók sikerült ez a film, a sztori, az akkor még ismeretlen színészek, akik azóta már eléggé befutottak. Érdemes megnézni mindenkinek, a tiniktől a felnőttekig! :)

 
Szilonka   2016. 04. 11.

Nagyon jó kis film, a trilógiából természetesen ez sikerült a legjobbra. Nagyon jók a szereplők, jó a történet, de kiszámítható. A vége is tetszett, bár szomorú. A két főszereplő ebben a filmeb jöttek össze.

 
Norbert93   2018. 09. 25.

Ez a Sarah M. Gellar eszméletlenül jól adja az ördögi, manipulatív, de lelkileg gyenge és instabil nőszemélyt, akinek a hálójából senki sem menekül. Alakítások tekintetében Reese Witherspoon sem szégyenkezhet, kiváló jellemfejlődést láthattunk tőle. A film időtálló és nagyszerű. A folytatások borzalmasak és erőtlenek.

 

A Valmont ház belső jeleneteit Los Angelesben, míg külső jeleneteit New Yorkban vették fel.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Reese Witherspoon és Ryan Phillippe a film bemutatója után három hónappal keltek egybe.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Katie Holmes neve is felmerült Annette Hargrove megformálására.

(Borga)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.