Veszedelmes viszonyok (1988)

Dangerous Liaisons

JRD   2022. 04. 12.

A legjobb...

Rengeteg feldolgozást megélt maga a történet, de szerintem ez a legjobb. A látvány, a színészi játék mind önmagáért beszélnek! Színészlegendák és kezdő színészek kavalkádja. Többször nézős, látványos, pörgős és romantikus. Mindenképp érdemes megnézni! Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

Ildikó Bacskai   2021. 12. 22.

Veszedelmes viszonyok (1988)

Parádés jelmezek, színész gárda és rendezés, a történet ismerős lesz szinte mindenkinek. Szórakoztató film.

Milanman   2015. 05. 04.

A kosztümös filmek egyik királynője, csábításról, átverésről, az ember legbelsőbb ösztöneinek felszínre töréséről mesélő filmtörténeti gyöngyszem. Hibátlan színészek, metszően pontos rendezés.

doroffee   2016. 02. 12.

Egy igazi "romlott" kosztümös film, ahol megtudjuk, mi minden történik vagy történt a vicomte-ok és bárónők világában, ha unatkoznak. Nagyon izgalmas, érdekes film volt csábításról, hazugságról, ególegyezgetésről, ártatlanok ilyen vagy olyan megrontásáról, és minden egyébről.

Fildi   2015. 07. 29.

Az egyik legjobb kosztümös film, nagyon kedvelem a műfajt, mert egy érdekes kort mutat be, egy érdekes társadalmi és erkölcsi életet ami mai szemmel furcsa és különleges.

Deku   2017. 07. 24.

Engem már itt megfogott Peter Capaldi szereplése, nagyon eredeti kosztümös film ez. A legtöbb elem amit használtak benne szinte kiváló szintet ütött meg és nem éreztem egy percig se az unalom szikráját sem.

Péter Fazekas   2021. 11. 17.

Kellemes csalódás volt.

Hét Oscar-jelölést kapott, melyből el is vitte a legjobb forgatókönyvnek, látványtervnek, jelmeztervnek járó szobrocskákat.

(JRD)

Mildred Natwick utolsó filmje.

(rbernadett)

Sarah Jessica Parkernek felajánlották Cécile szerepét, de visszautasította azt.

(rbernadett)

A fiatal Drew Barrymoret kipróbálták és nagyon közel járt hozzá, hogy megkapja Cécile szerepét.

(rbernadett)

Michelle Pfeiffernek felajánlották Marquise de Mertueil szerepét a Valmont (1989) című filmben, de ő inkább Mme de Tourvel karakterét választotta a Veszedelmes viszonyokban.