Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Veszedelmes viszonyok (1988)

Dangerous Liaisons
Filmadatlap
 
17
Szereplők
7
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Videók (2)

 
Ildikó Bacskai   2021. 12. 22.

legújabb vélemény

2
Veszedelmes viszonyok (1988)

Parádés jelmezek, színész gárda és rendezés, a történet ismerős lesz szinte mindenkinek. Szórakoztató film.

 
Milanman   2015. 05. 04.

1

A kosztümös filmek egyik királynője, csábításról, átverésről, az ember legbelsőbb ösztöneinek felszínre töréséről mesélő filmtörténeti gyöngyszem. Hibátlan színészek, metszően pontos rendezés.

 
doroffee   2016. 02. 12.

1

Egy igazi "romlott" kosztümös film, ahol megtudjuk, mi minden történik vagy történt a vicomte-ok és bárónők világában, ha unatkoznak. Nagyon izgalmas, érdekes film volt csábításról, hazugságról, ególegyezgetésről, ártatlanok ilyen vagy olyan megrontásáról, és minden egyébről.

 
Fildi   2015. 07. 29.

1

Az egyik legjobb kosztümös film, nagyon kedvelem a műfajt, mert egy érdekes kort mutat be, egy érdekes társadalmi és erkölcsi életet ami mai szemmel furcsa és különleges.

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Engem már itt megfogott Peter Capaldi szereplése, nagyon eredeti kosztümös film ez. A legtöbb elem amit használtak benne szinte kiváló szintet ütött meg és nem éreztem egy percig se az unalom szikráját sem.

 
Péter Fazekas   2021. 11. 17.

0

Kellemes csalódás volt.

 
Szikra   2018. 03. 13.

0

Amikor először láttam ezt a filmet teljesen lenyűgözött! John Malkovich alakítása annyira tetszett,hogy azóta a kedvenc színészeim között van. Aki egy kis romantikus "hajlammal" is rendelkezik,annak a kötelezők egyike ez a film!

A film összbevétele 34 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

Mildred Natwick utolsó filmje.

(rbernadett)
 

Sarah Jessica Parkernek felajánlották Cécile szerepét, de visszautasította azt.

(rbernadett)
 

A fiatal Drew Barrymoret kipróbálták és nagyon közel járt hozzá, hogy megkapja Cécile szerepét.

(rbernadett)
 

Michelle Pfeiffernek felajánlották Marquise de Mertueil szerepét a Valmont (1989) című filmben, de ő inkább Mme de Tourvel karakterét választotta a Veszedelmes viszonyokban.

(rbernadett)
 

Amikor a Les Liaisons dangereuses című Choderlos de Laclos által írt regényt először kiadták 1782-ben, olyan botrányosnak ítélték, hogy amikor Marie-Antoinette királynő megbízást adott, hogy hozzanak egyet az ő könyvtárába is, kikötötte, hogy fekete burkolatnak kell rajta lennie, hogy senki ne ismerhesse fel az írót vagy a címet rajta.

(rbernadett)