2022.08.01 10:16 Yosihiro Olvasottság: <100x
4

Boba Fett története Mandalórival és Groguval

Had kezdjem azzal, hogy mivel a részeket külön nem tudtam véleményezni ezért itt most megteszem. Addig is leírom a véleményem mert hátha túl unalmas lenne végigolvasni a részek tartalmait.

Szerintem egy remek sorozatot kapunk ami remekül illeszkedik a Mandalórihoz és a végén még kapcsolódik is. Sőt nekem még az is tetszett ahogyan a régmúltat bemutatják a Taskeneknél történteteket amíg Boba a bakta tartályban van. Szóval erre csak azt tudom mondani remekül összehangolt sorozatról beszélünk ahol nemcsak régi szereplőkkel és arcokkal találkozunk hanem újakkal is. A történet vonalvezetése szerintem érthető és izgalmas is. Mandó bekapcsolása egy külön részel szerintem a legjobb húzás volt mert így egy picit a Mandalóri történet is folytatódott. Grogu pedig az egyik főhőse bár ezt csak a végén érezhetjük a sorozatnak. Boba Fett pedig elér egy megbecsülést és azt, hogy ez meddig marad így.... Szóval akár ez is folytatódhat, de mint tudjuk a Mandalóri sorozat fog előbb elkészülni. Én csak ajánlani tudom remek kikapcsolódás. Én megadom rá az öt csillagot mert nemcsak történetileg hanem látványilag is tudott pluszt adni

Boba Fett története Mandalórival és Groguval

És most jöjjenek a részek tartalmi röviden :) 1,Egy különös jövevény egy Különös vidéken

Boba Fett egy Bakta tartályban épp testét regenerálja mikor az emlékei előtörnek. Szerintem ég az édesapja aki megtalál egy Mandalori sisakot és egy vihar ahol születhetett. Másik felvillanó kép amikor a Kraken gyomrában tér magához és kiszabadul onnan, majd a Jawakák elveszik a páncélját és magára hagyják Tatuin homok dűnéin. Itt találnak rá a Taskenek. Egy bantához kötik és a táborukba viszik. Próbál megszökni de nem sikerül neki.

Visszatérünk a jelenbe ahol Boba Fett Daymjo Mos Espa városában ahol átvette Bib Fortuna és Jaba helyét. Most a helyi klánok hoznak ajándékot és mutatkoznak be. Két Gamori testőr is bemutatnak akik most már Boba Fett-et szolgálja tovább. Elindulnak a városba, hogy jelenlétükkel erősítsék hatalmukat. Az utcán sétálva mennek a MENEDÉK nevű helyre. A helyiek megszokták, hogy a huttok hordszéken az utcán parádéznak. A helyi szokásokat fel kell venni ezt mondja Fennec Shand is. Garsamüth-el a MENEDÉK-ben Garsamüth-el találkoznak aki vezeti ezt a helyet. A MENEDSÉK-ből kilépve orvtámadás indul Boba Fett ellen és csak a Gamor testőrök mentik meg őket. Az egyik támadót Fennenc Shand elfogja. Boba Fett megsérül ezért ismét a bakta tartályba fekszik.

Az emlékek folytatódnak a Tesken táborban. Miután felébred az esti menekülésből egy ifjonccal a homokdűnékre indulnak, hogy vizet ássanak ki. Eközben szemtanújuk lesznek egy család kifosztásának. Folytatják a víz keresését, de a másik fogoly épp a Taskenek egyik ősi ellenségét ébreszti fel a négykezű homokgyík óriást. Akit Boba Fett legyőz és így megmenekülnek. Ezzel kivívja a tiszteletet a Taskenek között. A gyík fejét levágva térnek vissza a táborba.


2. Tatuin Törzsei

Az elfogott merénylőt Fenin Chand kíséri Boba Fett-hez. Kihallgatják. Kiderül az Éjszakai szél rendjének a tagja bérgyilkos. Nincs kitől félne, de a Rankortól igen és elárulja, hogy a polgármester bízta meg. Meglátogatják a polgármestert aki lelöveti a bérgyilkost és Boba Fettet veszi kérdőre mint fejvadász és azt mondja neki jó tanácsként, hogy egy család vezetése bonyolultabb mint a fejvadászat. Fették a MENEDÉK-be mennek ahol kiderül az ikrek igényt tartanak az örökségükre és meg is jelennek. Az ikrek tárgyalni akarnak mivel Jaba-áé volt ez a terület. Fett nem enged és így az ikrek megfenyegetik, hogy megölik.

Az álmok folytatódnak. A Tasken táborban Boba Fettet tanítják a saját szokásaikra és harcművészetükre. Egy száguldó sivatagi vonat halad el mellettük és tüzet nyitnak rájuk ahol a törzs tagjai életüket vesztik. Fett egy puskát és egy botot kér, hogy megállítja a vonatot. A legközelebbi bárban épp homoki gengszterek tanyáznak akiket lever és elköti a homoksiklójukat és elviszi őket a Taskeneknek, hogy megtanítsa nekik vezetni ezt a járművet és ezzel majd megtámadják a vonatot. A támadás sikeresen tér véget. Az elfogottaknak elmondja Fett, hogy ez a sivatag a Taskeneké és vámot fognak fizetni ha át akarnak rajta kelni. Elengedik őket gyalog Enkored-be tudnak eljutni és a szindikátusnak tudják jelenti a követeléseket. A Tasken törzsfőnök egy ajándékkal lepi meg Boba Fettet. Egy gyíkot kap amit beszippant és látomása lesz, bolyongani kezd a sivatagban és egy fa törzsét hozza magával. Ebből készül el a fegyvere és a Taskenek maguk közé fogadják Boba fettet.



3. Mos Espa utcái


Fett nagyúrnál a területi elosztást vizsgálják és kiderül, hogy a városközpont Trandosánoké a munkásnegyed Akváliké és az űrkikötő és a felső övezetek Palotóniiaké. Közben Mortapil vízárus a munkásnegyedből kér bebocsájtást amit meg is adnak neki. Aki elmondja, hogy nem tisztelik Fett nagyurat és egy arcátlan kölykökből álló banda lopja az áruját. Hajlandó kétszer annyi adót fizetni Fett nagyúrnak, ha megszabadítja tőlük őket. Boba Fett meg is találja a bandát akik elmondják, hogy túl drágán adják a vizet ezért kénytelenek ellopni. Fett felméri a helyzetet és a bandának munkát ajánl. A vízárusnak pedig kiköti, hogy adja olcsóbban a vizet.

Egy újabb álmot láthatunk ahol egy hatalmas tengeren álló házakban egy kisfiú ébred fel és nézi ahogy Boba Fett úrhajója elmegy. A másik pillanatban már a Takenek táborában vagyunk ahol elbúcsúzik Boba Fett és Mosaysli-ba megy és Payk szindikátussal akar beszélni. Az itteni nagyúr Beszélt az Obadiai felettesével aki elmondta, hogy a Kintani rohamozók már átvették a védelmi pénzt nem fizetnek többet. Fett visszatér a táborhoz, de ott már mindenki halott. Eltemeti őket.

Visszatérünk a jelenbe ahol a Bakta tartályból egy Vuki Krrasantan támad Boba Fettre és végül Fennenc Shand menti meg a nagyurat és tömlöcbe kerül.. Megjelennek az ikrek és ajándékot hoznak. Bocsánatot kérnek, hogy meg akarták öletni. Kiderítették, hogy nekik és neki is hazudtak mivel ezt a területet egy másik szindikátusnak ajánlotta oda Mak Shaiz polgármester. Az ikrek távoznak a Tatuinról. A vukit pedig Fett elengedi. Az ajándék amit kapott egy Rankor szörny fiatal egyed. Ahoz kötődik akit először meglát. Hátasnak akarja használni Boba Fett és erre megkéri a gondozóját, hogy tanítsa meg. Fették meg akarják látogatni a polgármestert Shaiz urat, de ő már nem tartózkodik ott ezt Den Fenik-től tudják meg aki szintén el akart menekülni Boba fették elöl. fették embere jelenti, hogy az utasszállítón egy csapat payk érkezett. Ezzel kezdetét veheti a háború…



4. A Közelgő Vihar


Boba Fett a bakta tartályban fekszik és álmában egy bantán átszeli a sivatagot, hogy a Taskenek gyilkosait megtalálja. Kiköt Jabánál de csak este tudja jobban szemügyre venni a terepet így hát letáborozik , de egy fényvillanásra lesz figyelmes. Ekkor találja meg Fennenc Shand-ot akinek megmenti az életét. Egy MOD szalonban kicserélték a meglőtt gyomor részét. Azt kéri Fennenc-től, hogy segítsen visszaszerezni a „Tűzcsóva” űrhajóját. A hajót BigFortuna palotájában őrzik mert már nem Jaba ül a trónon. Fennenc segít a terv megvalósításában és sikerül az űrhajót kiszabadítani. Fennenc Shand Boba Fettel tart és marad. Elsőnek a siklómotoros bandát igázzák le. Ezután a Karkaen torkához mennek ahol a páncélt elhagyta Boba Fett, de nem találják. Végül Fett elárulja Fennencnek, hogy akar családot amit vezetne és ekkor döntik el, hogy átveszik Big Fortuna helyét Mosespa-ban.

Boba fett tiszteletét teszi a városban. A MENEDÉK-be megy be ahol épp Krrasantan tolti ki a dühét még a vezető sem bírja jobb belátásra bírni csak Boba Fett ajánlata kelti fel az érdeklődését. Összehívják a család többi vezetőjét és a háborúra készülve ajánlatot tesznek nekik. A családok alkossanak védelmi szövetséget addig amíg le nem győzik a Payk szindikátust. Ezt nem fogadják el. Akkor arra kéri őket, hogy maradjanak pártatlanok amikor a szindikátus megkeresi őket. A háborút Boba Fett megvívja. A háborúhoz pénz és ember kell. Pénzből van bőven már csak embereket kell szerezni…


5. A MANDALORI VISSZATÉR


Mandó egy vágóhídon Cabawarezt keresi és meg is találja. Egy fontos személynek tartozik pénzzel. Mivel a célszemély nem vallja be, hogy ő az ezért Mandó elrendez mindent, megöli és a fejét levágja. Mandó ezzel a munkával megtudja hol vannak még Mandaloriak a Kolzoc sikátorban a hőlevezető sikárornál. Megtalálja az övéit akik ellátják a sebét. Azt kérdezik milyen fegyver okozott ilyen sebet. Mandó megmutatja a sötét kardot. PasVisla odaviszi a fegyverkészítőnek a fegyvert. A sötét kard forgatója vezetheti egész Mandalórt és csak úgy nyerheti el, hogy a KREDO-ban győzedelmeskedik ha nem csatában nyerik el és méltatlan kezekbe kerül akkor átkot és szerencsétlenséget hoz a mandalóri népre ami kihalásra ítéltetett. A sötét kard markolata egy bescar amit TareVisla kovácsolt aki egyben Jedi is volt. Mandót megkérik, hogy csatlakozzon a mandalóriak új rejtekéhez. PasVisla megkérdezi, hogyan került hozzá a sötét kard és Mandó elmeséli, hogy legyőzte Gideon Moff-ot. A fegyverkészítő pedig a bescar lándzsaát kérdezi, hogy hol szerezte ezt pedig egy Ahsoka Tano-tól Jeditől kapta.

Kiderül, hogy Bo-Katan is birtokolta a kardot, de ő nem a KREDO szerint nyerte el. Uralkodása tragédiába torkollott ők letértek az útról és a mandalóriak elvesztették a világukat. Ha nem húzták volna meg magukat a Concordia holdján úgy a mandalóriak kihaltak volna a nagy tisztogatás során az ezer könny éjszakáján a birodalmiak mindent elpusztítottak. A Fegyverkészítő a mandalori lándzsából egy páncélt készítsen a Grogunak ez Mandó kívánsága . Egy küzdelemre hívja ki Mandót PasVisla akinek az ősei kovácsolták a sötét kardot. Mandó megnyeri a párbajt, de kiderül, hogy levette a sisakját. Csak úgy vezekelhet , hogy a Mandalór bányái alatt lévő élővízben bemerítkezik és így nyerhet megváltást. Ezután Mandó egy űrkomppal Peli Motto-hoz utazik aki fenntartott egy M1 vadász űrrepülőt Mandó számára. Ez jobb mint a Borotvaél gyorsabb és lenyomozhatatlan. Megy egy kört vele Mandó és nagyon jól működik. Miután visszatér Fennenc Shand várja egy megbízással Boba Fettől….


6. FELTŰNIK EGY IDEGEN A SIVATAGBÓL


MosPelgo határában a Cobb Vanht a Marsahall fűszerkereskedőket fog el és megleckézteti őket ezzel üzen a szindikátusnak. Mandó megérkezik Luke Skaywokerhez és Groguhoz. R2-D2 fogadja és egy tisztásra vezeti ahol hangya robotok építenek egy templomot. A bolygón mester és kis tanítványa épp fontos leckét vesznek amikor megjelenik Ahsoka aki Mandóval beszélget. Grogura úgy tekint Mandó mintha lelec lenne pedig most már padavan Luke mellett. Csak egy ajándékot akar átadni neki ami megilleti őt. Grogu kiképzése folytatódik és felidézik azt amit tanult és az ismeretei és tudása megnyílnak. Ahsoka átadja Luke-nak az ajándékot és elmegy.

Mandó megérkezik Boba Fetthez Fennenc Shand kéréséhez. Épp a stratégiát beszélik át amikor Mandó felajánlja a segítségét, hogy tud harcosokat szerezni. Cobb Marsahall-ra gondolt MosPelgoban. Mikor oda ér egy zöldfülű fogadja. MosPelgo új neve Szabad Város lett. Mandó szívességet kér, hogy csatlakozzanak Boba Fetthez a harcban. Ezzel sok kreditet kereshetnének és igaz ügy mellém állhatnának. Cobb összehívja az embereit, de megjelenik az Cad Bane és párbajban lelövi Cobb-ot és az ifjoncát. Eközben a MENEDÉKbe érkezik két Payk akik bombát hagynak ott ami felrobban így a helyiség megsemmisül. Luke választás elé állítja Grogut. vagy a páncél vagy a fénykard……



7. A BECSÜLET NEVÉBEN


Boba Fett és Fennenc Shand a MENEDÉK romjait nézik meg amikor Mandó megérkezik. A romok között várják a háború kezdetét a segítői javaslatára mert a Mosespa város lakóinak szükségük van rájuk. A Szindikátusnál összejönnek a nagyhatalmúak és egyeztetik, hogy ki mit tett. Kiderül, hogy a Taskeneket is ők ölték meg, de a jelek miatt egy siklómotoros bandára terelték.

Peli Motto-nál egy X szárnyú géppel megérkezik Grogu és Mandót keresi. Közben Boba Fettéket törbe csalják. Míg az ördöggel tárgyal közben a kihelyezett katonákat megtámadják a helyiek akik nem álltak ki Boba Fett mellett. Nem sok esélyük maradt, de azt megpróbálják. MosAysliból vezényli a szindikátus a harcot és Fenning odamegy, hogy ezt megakadályozza addig Boba Fettéknek ki kell tartaniuk. Fenning S. kimenekíti Dres-t és Skaid-t a többi MOD-dal együtt A Glamuri szolgák is csapdába kerülnek az űrkikötőben akik hősiesen harcolnak, de végül életüket vesztik leesnek a szikláról. Krrasantan a polgármesteri hivatalnál kerül csapdába, de sikerül kimenekülnie és visszatérni a MENEDÉKhez a többiekhez. Közben Boba Fettéknél megjelennek a katonák és így kénytelenek Mandóval döntést hozni. Kiküldik a polgármester tanácsadóját tárgyalni elterelésként és így előnyösebb helyzetből támadhatnak. Kezdetét veszi a harc. Mandóék szorult helyzetbe kerülnek, de megjelennek a Szabad Városiak . Az első támadást sikerül visszaverni, de újabb gond akad lépegető harci robotok pajzzsal támadnak rájuk ami ellen nincs ellenszer. Menekülni kell Boba Fett visszavonulót fúj. Boba fett egy lépésre szánja el magát. Közben Mandó a harc közepette meglepődik mert megjelenik Peli Motto és Grogu. nagy veszélybe kerülnek, de jön Boba Fett a Rankor szörnnyel a hátán és megsemmisíti a gépezetet. Már csak a többiek megmentése a cél. Ami sikerül és , de a Rankor megsérül és elmenekül és megjelenik Cad Bane akivel leáll párbajozni. A párbaj Cad javára kezd eldőlni amikor Boba Fett előveszi a Taskenektől tanultakat és botjával legyőzi őt. A Rankor rátámad a többi emberre ezért Mandó próbálja megfékezni , de nem sikerül és ekkor jön Grogu és elaltatja a hatalmas szörnyet. Mindeközben Fenning Shand Mos Aysliben a szindikátus tagjait meggyilkolja. Boba Fett elnyeri MosEspa lakóinak a tiszteletét. Mandó és Grogu pedig a csillagos univerzumba száguldoznak…..



akció | kaland | sci-fi

Jon Favreau A Mandalori című sorozata meglepő fordulatként újra bemutatta a világnak Boba Fett karakterét. Ki ne ismerné a legendás fejvadászt, aki a Csillagok háborúja eredeti... több»

4