Az eredeti Star Trek előzményeként szolgáló sorozat, amiben a USS Enterprise legénységének kalandjait ismerhetjük meg Christopher Pike kapitány vezetése alatt.
Vannak benne érdekes dolgok, de a történetek nagyon egyszerűek és többnyire unalmasak. Az évad vége felé pedig van pár nagyon gyenge rész is.
Nincsennek cringe karakterek, borzasztó dialógus, vagy hiteltelen színészek és sci-fi mumbo jumbo megoldások, mint a többi Star Trek sorozatben. A történetek izgalmasak, bár nem sablon mentesek.
Az első 5 részt láttam eddig az első évadból, és remek! Erre a sorozatra vártam. A casting is betalált, és végre igazi, hamisítatlan Star Trek-érzés fog el, miközben nézem. A Discovery számomra a 3. évad után óriási csalódás volt. Picard létjogosultságát nem is értem, a nagy filmek Kelvin-idővonala pedig egy baromság. Ez a sorozat viszont úgy érzem, eddig több mint szuper!
Tényleg lélegzetelállító, hogy a valaha kitalált legikonikusabb franchise-ok közül néhány - Star Trek, Star Wars, The Walking Dead - milyen gyorsan és milyen mélyre bukik. Szinte minden, ami az elmúlt években újonnan került ezekbe az "univerzumokba",... Több
A sorozat címét korábban egy, a Pocket Books által 1998 és 2016 között kiadott, egymástól független antológiasorozatra használták.
Christopher Pike kapitány a második tiszt, aki a Constitution osztályú U.S.S. Enterprise N.C.C. 1701 parancsnoka, miután átvette a hajó parancsnokságát Robert April kapitánytól. Később átadja a parancsnokságot James Kirk kapitánynak.