2022.01.07 20:49 Timon Olvasottság: 246x
5

Mesél a messzi-messzi galaxis

A Mandalorian gyakorlatilag forradalmi áttörést hozott a Star Wars történetében, főleg vizualitás terén, ezért is volt várható a Lucasfilmtől, hogy a sorozatokkal sem állnak le. Első élőszereplős sorozata (de főleg a brilliáns második évada) sok új és régi szereplőt hozott be, közülük ketten élőszereplős spin-offot kaptak/kapnak. Boba Fett visszatérése nem volt számomra túl meglepő, mert régebben egy SW-könyv írta, hogy a Sarlacc gyomrából kijutott. Örültem, hogy egyre több minden lett hivatalosan is kánon, pl. hogy az ortolánoknak ("kék elefánt") két lábuk van. És ha már itt tartunk: óriási öröm volt pl. Max Rebót viszontlátni! Temuera Morrisonnál jobb színészt nem is találhattak volna, ha már Jango Fettet ő játszotta el, miért ne játszhatná el Bobát, aki a kánon szerint a nyers klónja? Az első epizódban, fehér ruhában nekem THX-1138-ra hasonlított valamennyire egyébként...

Tetszik ez a koncepció, hogy el vannak osztva a visszaemlékezések és a jelen eseményei. Újabban az élőszereplős Star Wars kevésbé zajlik az űrben, legalábbis a filmekhez képest, inkább egy adott bolygó, illetve személy történetére fókuszál. Hogy ez mennyire jót tesz a franchise-nak, nem is kérdés. Se nem lassú, se nem gyors - tökéletesen kimért a tempója. Sokáig kegyetlennek tartottam a buckalakókat (hivatalos nevükön: taskenek), de ez, amit eddig láttunk, és a Mandalorianban, segítenek jobban megérteni őket, a kultúrájukat, és egy kicsit össze is hozzák Tatuin lakóival őket. Van ebben űrwestern (vagy még jobb :)), erre legjobb példa a vonat megállítása/rablása (tökéletes westernutalás!:)). Hihetetlenül jó látvány volt, aztán a pyke-ok élőszereplősben, Black Krrsantan meg korábban néhány szereplő, akiket még az Új reményből kivágtak... Jóságos Tervezőm! Totális Star Wars-feeling!

Mesél a messzi-messzi galaxis

Jon Favreau, Dave Filoni, Robert Rodriguez, Kathleen Kennedy és mindenki a Lucasfilmnél tudja, hogyan kell a Star Warsot egyszerre fenntartani és megújítani. Ludwig Göransson zenéje pedig hab a tortán. :)

This is the way... too.

10/10

akció | kaland | sci-fi

Jon Favreau A Mandalori című sorozata meglepő fordulatként újra bemutatta a világnak Boba Fett karakterét. Ki ne ismerné a legendás fejvadászt, aki a Csillagok háborúja eredeti... több»

5