2022.06.22 15:16 Timon Olvasottság: 362x
2

Hello there, General Kenobi!

This is where the fun begins.

Végre elérkezett a legendás Ewan McGregor főszereplésével az Obi-Wan Kenobi sorozat, amelyben nagyon jelen van az Erő.

Hello there, General Kenobi!

Az csak még királyabb, hogy Hayden Christensen alakítja benne Darth Vadert, a fénykard párbajaikról nem is beszélve, főleg az utolsó részben lévő, de arról majd később.

Tetszett az elején a Prequel filmek rövid összegzése, külön örültem a high groundos résznek, én ugyanis az a fajta SW-fan vagyok, aki a mémeket is szereti.:-)

Viszonylag nagy elvárásaim voltak a sorozattal kapcsolatban, hiszen emiatt sok mindennek kellett megfelelnie, egyúttal sok újdonságnak is kellett tartalmaznia. Ez utóbbira a legjobb példa az inkvizítorok voltak, pontosabban Reva. Egyébként ő az egészből a kedvenc szereplőm, és nem (csak) azért, mert rengeteg zaklatás érte a színésznőt.

Reva már az elejétől kezdve nagyon érdekes, hiszen jedi növendék volt, túlélte a 66-os parancsot, és ez (szerencsére) kihatott a birodalmi hivatására. Tetszett, ahogy Vaderrel konfrontálódik, és ahogy addig haladt. Utána pedig a fő inkvizítor megjelenése, akit korábban leszúrt (persze, hogy túlélte, hiszen később a Rebelsben is szerepel), nagyon ütős volt, az egyik legjobb jelenet az eddigi részekben.

A sorozat tulajdonképpen Leia megmentéséről szól, de természetesen történik benne más is. Nem véletlen, hogy Obi-Wan kezdetben ilyen gyenge, hiszen tíz évig nem harcolt. Első összecsapása a páncélos Darth Vaderrel nagyon ütős lett, főleg a dialógus. A negyedik epizódot sem tartom gyengének, mert nagyon erős az atmoszféra az inkvizítorok erődjében, főleg ott, ahol a jedik holttesteit mutatják.

A hatodik pedig már egy más szint. Kezdem azzal, hogy minden Star Wars közül ez lett a kedvencem. De tényleg, szó szerint! Bármely filmnél vagy sorozatnál jobb, egymagában mindent visz. Ez önmagában a high ground. :)

Hogy miért? Csak azért, mert Obi-Wan és Vader úgy összecsapnak, hogy arra a harmadik rész óta nem volt példa. A szemébe is nézett. Ez legalább olyan erős volt, mint a Rebelsben az Ahsoka vs. Vader-jelenet. Az pedig nagyon tetszett, hogy Darth-nak nevezte, amikor elhagyta a legyőzött (de életben hagyott) Vadert, hiszen ezzel összekötötték a negyedik résszel. Alighanem valóban tanítványaként hagyta ott. Továbbá Leia hazajuttatása szintén nagyon érzelmes volt. A legjobb Reva döntése volt, amikor majdnem megölte Luke-ot, és felismerte, hogy ha valóban Vader ellen van, és megöli Luke-ot, akkor semmiben sem jobb nála. Ez a jelentsor szerintem a legérzelmesebb az egész Star Wars-ban. Moses Ingram tökéletesen szerepelt benne.

Palpatine rövid hologram-jelenete kis örömforrás volt, utána a Birodalom zenéje Vader mustafari kastélyában nagyon kemény volt!

Persze, számítani lehetett a híres Hello there! - köszönésre, ami hatalmas mosolyt csalt az arcomra. És amikor már majdnem azt hittem, hogy nem lehet már hová fokozni ezt, megjelent Qui-Gon Jinn Erőszelleme! Legutóbb a CW 3. évadában láthattuk, hangját pedig a hatodikban hallottuk Yoda utazása során, de itt személyesen Liam Neeson játszotta el.

Direkt vártam, hogy a sorozat fináléja után írjak, mert úgy gondolom jobban megéri. Persze, közben is jó ha az ember alkot véleményt az egyes jelenetekről, de ezt csak úgy lehet megérteni és élvezni, ha figyelmesen végig nézzük.

Szóval hat szuper epizód, amelyeket nem érdemes lebecsülni.

[Visible happiness]

10/10

akció | kaland | sci-fi

 Egy önálló sorozat keretein belül tér vissza a Star Wars franchise egyik legközkedveltebb karaktere, Obi-Wan Kenobi, akit ismét Ewan McGregor alakít. több»

2