Egy önálló sorozat keretein belül tér vissza a Star Wars franchise egyik legközkedveltebb karaktere, Obi-Wan Kenobi, akit ismét Ewan McGregor alakít.

Sorozat áttekintés

A kép forrása: Disney+
10 évvel A Sith-ek bosszúja eseményei után játszódik, és a legfontosabb karakterekről szól. Teljesen rendben van játékidő terén, csupán egy fél délután elegendő volt rá annyira tudtam pörgetni. Epizódokra lebontva kellene értékelni, akkor az 5. rész volt a legjobb, abban van a legtöbb fordulat, de egyes epizódok kevésbé fogtak meg. Leggyakrabban a Disney-féle hüly*ségek nem tetszettek, ezért sokszor ingadozott a 3 és 4 csillag között. Két fő cselekményszál van: az egyik egy mentőakció körül forog, a másik az Obi-Wan és Anakin közötti ellentétről szól, de nem árulom el, hogy találkoznak-e vagy sem, pedig szerintem az összes fan látta már ezt a sorozatot előttem. Liam Neeson cameója, és a záróképsorok nagyon jók voltak, emiatt nem merem alulértékelni, de keveseltem, hogy a gyermek Luke alig szerepelt benne. Ettől függetlenül nagyon jó átmenetnek találom az A Sith-ek bosszúja és Az új remény között. Szerintem jó ötlet volt ennek a sorozatnak az elkészítése, de új évadra már kevésbé lenne szükség. 7/10
This is where the fun begins. Végre elérkezett a legendás Ewan McGregor főszereplésével az Obi-Wan Kenobi sorozat, amelyben nagyon jelen van az Erő. Az csak még királyabb, hogy Hayden Christensen alakítja benne Darth Vadert, a fénykard párbajaikról n... Teljes kritika
Az első 3 rész után kijelenthető, hogy az Obi-Wan Kenobi sorozat nagyon színvonalas és van olyan jó, mint a Mandalorian series volt. A rendező mindenesetre ugyanaz a Deborah Chow, aki több Mandalorian részt is rendezett. A legelső epizódban Ewan McGregor még kicsit megfáradt alakítást nyújt, de aztán belejön és a harmadikra végre harciassá válik. Reméljük a későbbiekben is megmarad küzdelemre kész figurának. Külön tetszett nekem, hogy a harmadikban felbukkan Darth Vader, amit nagyon hiányoltam a Mandalorianban. Egyelőre nálam az Obi-Wan Kenobi sorozat 75-80%-os.
Az első gondolatom, amikor elkezdtem nézni a sorozatot, az volt, hogy rettenetes bugyuta és olcsó. Mintha a forgatókönyvírók magasról tettek volna arra, hogy logikusan gondolkodjanak, ennek eredményeként pedig értelmes dolgok történjenek a cselekmény... Több
A Kenobi pár rövidebb jelenetében Natalie Portman helyet kapott, azonban végül karakterét kivágták a sorozatból.
John Williams visszatért, hogy a címszereplő fő zenei motívumát létrehozza. A sorozat zenéjének többi részét Natalie Holt és William Ross komponálta.