Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Micsoda nő (1990)

Pretty Woman
Filmadatlap
 
27
Szereplők
38
Vélemények
36
Képek
2
Videók

Galéria (36)

Julia Roberts
Richard Gere
Julia Roberts

Videók (2)

 
dandelion1983   2022. 04. 17.

legújabb vélemény

1

Ha jól emlékszem, a '90-s években körülbelül harmincszor láttam ezt a filmet, de mindig nagyon tetszett. Érdekes volt most, felnőtt fejjel újra elővenni. Most sem okozott csalódást. Julia nagyon szép ebben a szerepben, Richard pedig tökéletes mellett... több»

 
Dorkateo   2021. 12. 08.

5

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Műfajában kiemelkedő alkotás. Garry Marshall a romantikus, habos-babos hálivúdi meséiről ismert. Tökéletesen komponálja a modern mese szívhez szóló elemeit szerethető egésszé. Az ősi mesék szegény lány archetípusa és felemelkedéstörténete többször is... több»

1
 
rbernadett   2015. 04. 18.

3

Akárki akármit mond az egyik legkedvesebb film a filmgyártás azon időszakából, amikor még nem a testiséggel és szexualitással akarták a képernyők elé vonzani a nézőket, függetlenül attól, hogy a történet főszereplője egy prostituált. A történet, a finom humor és a zene abszolút elragadó. Ezerszer láttam.

 
MP170506   2016. 05. 18.

2

Örök kedvenc! Igaz, hogy sablonos, kiszámítható, de valahogy mégis belopja magát a néző szívébe. A két főszereplő pedig már itt is bizonyítja, hogy mennyire kiváló színész. Én nagyon szeretem aranyos, vidám, érzelmes film!

 
Ms. Akárki   2019. 07. 19.

2

Igazi klasszikus stílusteremtő romantikus film. Rengetegszer láttam már és még mindig olvadozok tőle. Julia Roberts tökéletes választás volt. Nagyon jól működik a kémia a filmben és ez adja a film varázsát. Érzelmes, megható történet. Hétvégi kikapcsolódásnak tökéletes választás.

 
indingo   2017. 12. 02.

0

Érdekes, hogy mennyire kultusz film lett belőle, holott egy prosti áll a középpontban. Persze a története nekem is tetszett, hogy kilépett a a csaj a mókuskerékből.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

Romantikus,érzelmes,de van benne egy kis izgalom,és humor is.Békebeli kilencvenes évek. Szerintem egyszer,nemtől függetlenül mindenkinek meg kellene néznie.

A film összbevétele 463 406 268 dollár volt (imdb.com).

 

Julia Roberts a Micsoda nő sikere után két éves szünetet tartott a karrierjében, mert nem szerette volna, ha a "romantikus filmek színésznőjeként" skatulyáznák örökre be.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film szerepel Steven Jay híres "1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz" című listáján.

(phanzetomox)
 

Az eredeti tervek szerint a film nem egy romantikus vígjáték lett volna, hanem egy komoly dráma egy drogfüggő prostituáltról.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hajléktalan, aki Edwardot útba igazítja valójában Gary Marshall, a film rendezője.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Julia Roberts, Richard Gere, Hector Elizondo és Kathleen Marshall mind-mind szerepeltek az Oltári nő című filmben 9 évvel a Micsoda nő megjelenése után.

(ArpiHajdu és Réci)