Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
36
Vélemények
36
Képek
2
Videók
Micsoda nő
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

legújabb vélemény

Romantikus,érzelmes,de van benne egy kis izgalom,és humor is.Békebeli kilencvenes évek. Szerintem egyszer,nemtől függetlenül mindenkinek meg kellene néznie.

 
rbernadett   2015. 04. 18.

Akárki akármit mond az egyik legkedvesebb film a filmgyártás azon időszakából, amikor még nem a testiséggel és szexualitással akarták a képernyők elé vonzani a nézőket, függetlenül attól, hogy a történet főszereplője egy prostituált. A történet, a finom humor és a zene abszolút elragadó. Ezerszer láttam.


 
indingo   2017. 12. 02.

Érdekes, hogy mennyire kultusz film lett belőle, holott egy prosti áll a középpontban. Persze a története nekem is tetszett, hogy kilépett a a csaj a mókuskerékből.

 
MP170506   2016. 05. 18.

Örök kedvenc! Igaz, hogy sablonos, kiszámítható, de valahogy mégis belopja magát a néző szívébe. A két főszereplő pedig már itt is bizonyítja, hogy mennyire kiváló színész. Én nagyon szeretem aranyos, vidám, érzelmes film!

 
Deku   2017. 07. 23.

Ezt a filmet annak is meg kell néznie aki nem különösebben rajong a romantikus filmekért. Nagyon aranyos film és nagyon ízléses humora van. Tetszik ez a fajta megoldás. Nagyon jó volt. Kár lenne kihagyni.

 
Norbi   2018. 07. 23.

Nagyon jó kis romantikus-vígjáték. Meg is lepődtem hogy tetszett, de nem véletlenül híres valami, legalábbis ezesetben biztos hogy nem. Nincs túlcicomázva, éppen csak annyi ami meg belefér.

 
dittee   2015. 12. 08.

Nagy kedvenc ez a film, mindig újra nézem! Annyira jó a történet, a főszereplő páros nagyon jót alakít. A humora nagyon jó, magával ragadó, kiváló romantikus film.

Galéria (36)

Julia Roberts
Richard Gere
Julia Roberts

Videók (2)

A film összbevétele 463 406 268 dollár volt (imdb.com).

 

Julia Roberts a Micsoda nő sikere után két éves szünetet tartott a karrierjében, mert nem szerette volna, ha a "romantikus filmek színésznőjeként" skatulyáznák örökre be.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film szerepel Steven Jay híres "1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz" című listáján.

(phanzetomox)
 

Az eredeti tervek szerint a film nem egy romantikus vígjáték lett volna, hanem egy komoly dráma egy drogfüggő prostituáltról.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hajléktalan, aki Edwardot útba igazítja valójában Gary Marshall, a film rendezője.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Julia Roberts, Richard Gere, Hector Elizondo és Kathleen Marshall mind-mind szerepeltek az Oltári nő című filmben 9 évvel a Micsoda nő megjelenése után.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sem a Porsche, sem a Ferrari nem volt hajlandó az autóikat szerepeltetni a filmben, nem szerették volna, ha a márkát a prostitúcióval egyeztetnék össze az emberek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egyes jelenetekben a rendező csiklandozta Julia Roberts lábát, hogy nevetni tudjon.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Christopher Reeve, Denzel Washington és Daniel Day-Lewis is esélyes volt Edward szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film plakátján Julia Roberts fejét a híres test dublőr, Shelley Michelle testére illesztették. A híressé vált plakáton nem csak ezen a részleten fedezhető fel a photoshop, hanem Richard Gere hajszínén is, ami a valóságban (és a filmben is) őszes volt, nem barna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

1990-ben a 3. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)