Micsoda nő (1990)

Pretty Woman

Julia Roberts
Richard Gere
Julia Roberts

dandelion1983   2022. 04. 17.

Ha jól emlékszem, a '90-s években körülbelül harmincszor láttam ezt a filmet, de mindig nagyon tetszett. Érdekes volt most, felnőtt fejjel újra elővenni. Most sem okozott csalódást. Julia nagyon szép ebben a szerepben, Richard pedig tökéletes mellett... több»

Dorkateo   2021. 12. 08.

Műfajában kiemelkedő alkotás. Garry Marshall a romantikus, habos-babos hálivúdi meséiről ismert. Tökéletesen komponálja a modern mese szívhez szóló elemeit szerethető egésszé. Az ősi mesék szegény lány archetípusa és felemelkedéstörténete többször is... több»

rbernadett   2015. 04. 18.

Akárki akármit mond az egyik legkedvesebb film a filmgyártás azon időszakából, amikor még nem a testiséggel és szexualitással akarták a képernyők elé vonzani a nézőket, függetlenül attól, hogy a történet főszereplője egy prostituált. A történet, a finom humor és a zene abszolút elragadó. Ezerszer láttam.

MP170506   2016. 05. 18.

Örök kedvenc! Igaz, hogy sablonos, kiszámítható, de valahogy mégis belopja magát a néző szívébe. A két főszereplő pedig már itt is bizonyítja, hogy mennyire kiváló színész. Én nagyon szeretem aranyos, vidám, érzelmes film!

Ms. Akárki   2019. 07. 19.

Igazi klasszikus stílusteremtő romantikus film. Rengetegszer láttam már és még mindig olvadozok tőle. Julia Roberts tökéletes választás volt. Nagyon jól működik a kémia a filmben és ez adja a film varázsát. Érzelmes, megható történet. Hétvégi kikapcsolódásnak tökéletes választás.

indingo   2017. 12. 02.

Érdekes, hogy mennyire kultusz film lett belőle, holott egy prosti áll a középpontban. Persze a története nekem is tetszett, hogy kilépett a a csaj a mókuskerékből.

Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

Romantikus,érzelmes,de van benne egy kis izgalom,és humor is.Békebeli kilencvenes évek. Szerintem egyszer,nemtől függetlenül mindenkinek meg kellene néznie.

Julia Roberts a Micsoda nő sikere után két éves szünetet tartott a karrierjében, mert nem szerette volna, ha a "romantikus filmek színésznőjeként" skatulyáznák örökre be.

(ArpiHajdu és Réci)

A film szerepel Steven Jay híres "1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz" című listáján.

(phanzetomox)

Az eredeti tervek szerint a film nem egy romantikus vígjáték lett volna, hanem egy komoly dráma egy drogfüggő prostituáltról.

(ArpiHajdu és Réci)

A hajléktalan, aki Edwardot útba igazítja valójában Gary Marshall, a film rendezője.

(ArpiHajdu és Réci)

Julia Roberts, Richard Gere, Hector Elizondo és Kathleen Marshall mind-mind szerepeltek az Oltári nő című filmben 9 évvel a Micsoda nő megjelenése után.