Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79

Amélie csodálatos élete (2001)

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
Filmadatlap
 
27
Szereplők
61
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
erare   2015. 02. 18.

Szeretem a francia filmeket, szeretem Audrey-t és nagyon szeretem ezt a könnyed és bájos kis francia szuflét. A zenéje is nagyon kellemes, gyakran hallgatom. Borús napokon mindig napsütést varázsol.

 
indingo   2017. 10. 25.

Rengeteg művészi jelenetek és kamera mozgás van a filmben, amitől már egyedi lenne a film. Különleges a film és a francia vonások is érződnek rajta.


 
Puncs   2019. 04. 06.

A francia filmek egyik gyöngyszeme. Az egész olyan lélekmelengető a maga bájos, kedves karaktereivel. A képi világa pedig elvarázsol, ahogy a zenéje is. Akárhányszor megnézi az ember, mindig jókedve lesz tőle, mosolyt csal az ember arcára. Szerintem kevés film képes erre.

 
Deku   2017. 08. 30.

Nekem tökre úgy jött le mintha a rendező se lett volna teljesen képben. Kissé nekem ez össze-vissza film lett, durr bele egy kicsit ebből meg egy kicsit abból és akkor jó lesz. Hát sajnos nem lett.

 
Berto49   2018. 02. 01.

Valóságos varázslat ez a film! Nincs olyan összetevője, amelyik ne lenne zseniális. A történet, a szereplők, az ötletes vágások, a zene, vagyis minden. A filmeknél általában zavar a narráció, de ennél nem, mert tökéletes összhangban van a pergő képekkel. Különös, hogy az „Alien 4” után, egy teljesen más jellegű mozi rendezését letudva fogott hozzá ehhez. Sajnos, a rendező. Jean-Pierre Jeunet ezt a csodát nem tudta megismételni, bár a „Hosszú jegyesség”-ben majdnem sikerült. Viszont szerintem ez az egy film helyet biztosít számára a legkreatívabb rendezők között.

Audrey Tautou
Audrey Tautou

A film összbevétele 173 921 954 dollár volt (imdb.com).

 

A film bemutatását követő évben 250 gyereket anyakönyveztek Amélie néven, 2007-re pedig már körülbelül 1100 kislányt hívtak így, míg a film előtt mindössze 12 újszülött kapta ezt a nevet.

(Puncs)
 

Audrey tatou egyik olyan filmje, amiben nincs partnere-barátja!

(voti75)
 

A New York Times szerint az amélia csodálatos élete „a filmtörténet 1000 legjobb filmje” közé tartozik.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.