Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79

Amélie csodálatos élete (2001)

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
Filmadatlap
 
27
Szereplők
61
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
erare   2015. 02. 18.

Szeretem a francia filmeket, szeretem Audrey-t és nagyon szeretem ezt a könnyed és bájos kis francia szuflét. A zenéje is nagyon kellemes, gyakran hallgatom. Borús napokon mindig napsütést varázsol.

 
Puncs   2019. 04. 06.

A francia filmek egyik gyöngyszeme. Az egész olyan lélekmelengető a maga bájos, kedves karaktereivel. A képi világa pedig elvarázsol, ahogy a zenéje is. Akárhányszor megnézi az ember, mindig jókedve lesz tőle, mosolyt csal az ember arcára. Szerintem kevés film képes erre.


 
indingo   2017. 10. 25.

Rengeteg művészi jelenetek és kamera mozgás van a filmben, amitől már egyedi lenne a film. Különleges a film és a francia vonások is érződnek rajta.

 
Deku   2017. 08. 30.

Nekem tökre úgy jött le mintha a rendező se lett volna teljesen képben. Kissé nekem ez össze-vissza film lett, durr bele egy kicsit ebből meg egy kicsit abból és akkor jó lesz. Hát sajnos nem lett.

 
Berto49   2018. 02. 01.

Valóságos varázslat ez a film! Nincs olyan összetevője, amelyik ne lenne zseniális. A történet, a szereplők, az ötletes vágások, a zene, vagyis minden. A filmeknél általában zavar a narráció, de ennél nem, mert tökéletes összhangban van a pergő képekkel. Különös, hogy az „Alien 4” után, egy teljesen más jellegű mozi rendezését letudva fogott hozzá ehhez. Sajnos, a rendező. Jean-Pierre Jeunet ezt a csodát nem tudta megismételni, bár a „Hosszú jegyesség”-ben majdnem sikerült. Viszont szerintem ez az egy film helyet biztosít számára a legkreatívabb rendezők között.

Audrey Tautou
Audrey Tautou

A film összbevétele 173 921 954 dollár volt (imdb.com).

 

A film bemutatását követő évben 250 gyereket anyakönyveztek Amélie néven, 2007-re pedig már körülbelül 1100 kislányt hívtak így, míg a film előtt mindössze 12 újszülött kapta ezt a nevet.

(Puncs )
 

Audrey tatou egyik olyan filmje, amiben nincs partnere-barátja!

(voti75)
 

A New York Times szerint az amélia csodálatos élete „a filmtörténet 1000 legjobb filmje” közé tartozik.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.