Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
71%

Egy esős nap New Yorkban (2019)

A Rainy Day in New York
Filmadatlap
 
25
Szereplők
15
Vélemények
230
Képek
3
Videók
 
Kanyi   2020. 10. 12.

legújabb vélemény

kisse unalmas vontatott film...ha van felesleges ido az eletetben nyugodtan nezd meg

 
indingo   2019. 12. 13.

Nem lett egy nagy eresztés a film. Olyan lassan csordogáló a története, sok minden nem történik benne és a érzelmi szál sem túl ütős.


 
Szilonka   2020. 01. 29.

Szerintem ez egy jól felépített történet, amelyet leginkább a rendezés a szereplők tesznek egyedivé.

 
TomÁcs   2019. 12. 19.

Remek színészek egy könnyed, romantikus filmben, amelynek megnézése után mindenki újra fiatal akar lenni.

 
Ms. Akárki   2019. 12. 09.

Kiváló szereplőgárda. Már csak ezért is imádom a filmet. Izgalmas és egyedi történetfelvezetés. Nem egy tucat romantikus film és épp ez tetszik benne. Egyedi hangulatot teremt. selena Gomez nagy kdvencem így persze lehet kicsit elfogult is vagyok a filmmel kapcsolatban.

 
Lonka   2020. 02. 28.

Két remek színészt láthatunk a főbb szerepekben és itt Elle Fanningre és Timothee Chalametre gondolok. A története nem valami eseménydús és a párbeszédek sem tudtak lekötni.

 
petraszab   2020. 01. 05.

Nagy érzelmi hullámok nincsenek benne. humora sincs, dráma pedig végképp nem. Elcsordogált az a 90 perc, egyszer meg lehetett nézni, de elég felejtős darab.

A film összbevétele 20 940 581 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 8 438 164 forintot termelt. A hazai mozik összesen 5 662 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mivel az Amazon az eredeti tervekkel ellentétben mégsem mutatta be a filmet, ezért a 2018-as év az első olyan esztendő 1981 óta, amikor nem került Woody Allen-film a mozikba. Allen 1969-es rendezői debütálása óta csak 5 olyan év volt, amikor nem jelentkezett újabb filmmel (1970, 1974, 1976, 1981, 2018).

(hp )
 

Rebecca Hall a 2008-as Vicky Cristina Barcelona után ismét együtt dolgozott Woody Allennel.

(hp )
 

Az Egy esős nap New Yorkban Woody Allen 48. egészestés filmje.

(hp )
 

A film forgatása 2017. szeptember 11-én kezdődött meg New York Cityben, és október 23-án ért véget.

(hp )
 

A film már az utómunkálatok fázisában tartott, amikor az Amazon a Me Too botrány kellős közepén előbb elhalasztotta a film premierjét, majd úgy döntöttek, be sem fogják mutatni. Woody Allen 68 millió dollárra perelte a céget, mellyel négy filmre kötött szerződése volt, amit az Amazon egy 25 évvel korábbi, Allen szerint "alaptalan vád" miatt rúgott fel. 2019. májusában a rendező végül visszaszerezte a film amerikai forgalmazási jogait.

(hp )
 

A film forgatásának kezdete körül robbant ki a Me Too mozgalom, melynek kapcsán ismét a reflektorfénybe kerültek a Woody Allennel szemben felhozott korábbi szexuális zaklatási vádak, melyek ügyében a bíróság korábban felmentette. Ennek ellenére Griffin Newman azt nyilatkozta, hogy megbánta, hogy szerepet vállalt a rendező filmjében, Timothée Chalamet, Selena Gomez és Rebecca Hall pedig felajánlották a filmért kapott fizetségüket a szexuális zaklatás elleni mozgalomnak (Time's Up) és különböző jogvédő szervezeteknek. Az Egy esős nap New Yorkban-t ezt követően be sem akarták mutatni, Jude Law pedig azt nyilatkozta, hogy nagyon sajnálatosnak és szégyenletesnek tartja, hogy a stúdió a fiókba tette a filmet.

(hp )
 

A filmet vegyesen fogadták a kritikusok. Az Egy esős nap New Yorkban jelenleg 65 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp )
 
Az Egy esős nap New Yorkban inkább tűnik egy tehetségtelen Allen-imitátor közepesen gyenge próbálkozásának, mint valódi Woody Allen-filmnek. több»
 
Egy esős nap New Yorkban kritika több»
 
Az élet is pont olyan, mint New Yorknak ez a különleges változata. Nem ragyoghat mindig a nap, nem lehetünk mindig a topon, mindenkinek szüksége van néha pihenőre, holtpontra, hogy aztán új erőre kapva folytathassa az életét. több»