Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
85%

Kelly hősei (1970)

Kelly's Heroes
Filmadatlap
 
25
Szereplők
32
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

Videók (2)

 
Drtudor   2021. 07. 25.

legújabb vélemény

0

Ez is olyan alap, amit többször látni kell. Zseniális alakítások, piszok jó karakterek.

 
Filmelemző   2018. 03. 23.

6

A filmtörténet talán legjobb háborús vígjátéka, óriási poénokkal, különleges karakterekkel, remek sztorival és rendezéssel. A filmezés nagy alakjai - Eastwood, Savalas, Sutherland - legjobb formájukat hozzák, bemutatva a második világháborús amerikai... több»

 
HercegPeter   2017. 05. 19.

1

Szenzációs filmélmény! Örök klasszikus, ami nem akar mindenáron hőst faragni az amerikai katonákból. Minden karakter nagyon el lett találva, különösen Csodabogár és a Tábornok, aki azt se tudja mi történik, de örül neki és ünnepelteti magát a végén. ... több»

 
indingo   2019. 05. 09.

0

A háborús filmek között ez egy szórakoztató darab. Remekbe szabott vígjáték óriási karakterekkel. Nem egy mai darab, de emlékezetes és időt álló, erre mondjuk, hogy ezt mindenkinek látni kell.

 
7ETEDIK   2020. 07. 09.

1

Legjobb háborús mozi a Piszkos tizenkettővel együtt. Telly Savalas pedig itt is kitesz magáért, olyan dumája van a filmben mindig fetrengek a röhögéstől. Kult klasszikus!

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

1

Fantasztikus haborus vigjatek a filmtortenelem legnagyobb szineszei kozul tobbel a foszerepekben. A sztori jo, a hangulat jo, a rendezes jo, a diszlet jo, minden jo. Oszinten es kendozetlenul mutatja meg azt, amit komoly filmek nem mernek, hogy mikozben zajlik a haboru, mas dolgokra is gondolnak ezek a derek emberek...

 
Deku   2017. 07. 07.

0

Clint Eastwoodnak nem csak a western filmek állnak jól de a háborús vígjátékos filmekben is bőven kiválót tud alkotni. Nekem ez nagyon szórakoztató volt.

 

Az eredeti forgatókönyvben egy fontos női karakter is helyet kapott, melyet az akkoriban 33 éves, gyönyörű Ingrid Pitt alakított volna, ám a készítők szinte az utolsó pillanatban meggondolták magukat és kihúzták a női szereplőt.

(Filmelemző)
 

A film végső kulcsjelenete - a bank elfoglalása - egy francia kisvárosban játszódik, ám valójában egy jugoszláv, ma horvátországi településen vették fel az Isztrián. A mediterrán jelleg igy is meg volt és olcsóbban is jöttek ki a készítők.

(Scriptor)
 

Gutowski egy Mosin Nagant M91/30 típusú orosz mesterlövész fegyvert használ.

(magyaristvan)
 

Clint Eastwood és Donald Sutherland később együtt fog játszani az Űrcowboyok (Space Cowboys) című filmben, Telly Savalas és Donald Sutherland pedig 3 évvel korábban "A piszkos tizenkettő" (The Dirty Dozen) című filmben szerepelt együtt.

(magyaristvan)
 

A Tigris tankokon lévő kulcs szimbólum jelentése, hogy az első SS páncélos hadosztályhoz, Adolf hitler testőrségéhez tartozik (Leibstandarte Adolf Hitler).

(magyaristvan)