Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84

Kelly hősei (1970)

Kelly's Heroes
Filmadatlap
 
15
Szereplők
30
Vélemények
14
Képek
1
Videók
Kelly hősei
 
Filmelemző   2018. 03. 23.

A filmtörténet talán legjobb háborús vígjátéka, óriási poénokkal, különleges karakterekkel, remek sztorival és rendezéssel. A filmezés nagy alakjai - Eastwood, Savalas, Sutherland - legjobb formájukat hozzák, bemutatva a második világháborús amerikai katonák különböző archetípusait. Óriásiak a párbeszédek és látványosak a harci jelenetek, melyek közül az utolsót, a bankosat az Isztria félsziget egyik kisvárosában vettek fel.

 
indingo   2019. 05. 09.

A háborús filmek között ez egy szórakoztató darab. Remekbe szabott vígjáték óriási karakterekkel. Nem egy mai darab, de emlékezetes és időt álló, erre mondjuk, hogy ezt mindenkinek látni kell.


 
Deku   2017. 07. 07.

Clint Eastwoodnak nem csak a western filmek állnak jól de a háborús vígjátékos filmekben is bőven kiválót tud alkotni. Nekem ez nagyon szórakoztató volt.

 
HercegPeter   2017. 05. 19.

Szenzációs filmélmény! Örök klasszikus, ami nem akar mindenáron hőst faragni az amerikai katonákból. Minden karakter nagyon el lett találva, különösen Csodabogár és a Tábornok, aki azt se tudja mi történik, de örül neki és ünnepelteti magát a végén. Nagyon jó a humora, az egyszerű párbeszédek és a zenék. Azért kíváncsi lennék, hogy mi történt másnap. Az is biztos egy jó történet lenne.

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

Fantasztikus haborus vigjatek a filmtortenelem legnagyobb szineszei kozul tobbel a foszerepekben. A sztori jo, a hangulat jo, a rendezes jo, a diszlet jo, minden jo. Oszinten es kendozetlenul mutatja meg azt, amit komoly filmek nem mernek, hogy mikozben zajlik a haboru, mas dolgokra is gondolnak ezek a derek emberek...

 
A Kelly hősei a filmtörténelem egyik legjobb alkotása és talán legjobb háborús filmje. Hangulata rendhagyó a háborút bemutató sok-sok drámához képest, mert a gyötrelmek realisztikus bemutatása helyett az amerikai hadsereg könnyed belső viszonyaira és a katonák emberi ábrázolására helyezi a hangsúlyt egy izgalmas, sok elemében vicces és happy enddel végződő sztori keretei között. Értékelésünk: 90% (alaptörténet: 95%, rendezés: 95%, színészek: 85% , látvány: 95%) több»
 

Az eredeti forgatókönyvben egy fontos női karakter is helyet kapott, melyet az akkoriban 33 éves, gyönyörű Ingrid Pitt alakított volna, ám a készítők szinte az utolsó pillanatban meggondolták magukat és kihúzták a női szereplőt.

(Filmelemző)
 

A film végső kulcsjelenete - a bank elfoglalása - egy francia kisvárosban játszódik, ám valójában egy jugoszláv, ma horvátországi településen vették fel az Isztrián. A mediterrán jelleg igy is meg volt és olcsóbban is jöttek ki a készítők.

(Scriptor)
 

Gutowski egy Mosin Nagant M91/30 típusú orosz mesterlövész fegyvert használ.

(magyaristvan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.