Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Kelly hősei (1970)

Kelly's Heroes
Filmadatlap
 
25
Szereplők
33
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

Videók (2)

 
Coyote   2022. 03. 29.

legújabb vélemény

7
A legjobb háborús film

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kedvenc filmem gyermekkorom óta az 1970-es Kelly hősei. Az alaptörténete fikció, valójában a szövetséges katonák egyetlen csoportja sem próbált meg bankot rabolni a második világháború alatt a német arcvonalak mögött, Clermontban. Ugyanakkor a film hangulata, a szabadszájú amerikai katonák beszédstílusa, a szövetséges katonák körében általánosnak tekinthető lazaság és vagányság körülbelül megfelel a valóságnak. Valóban ég és föld volt a nyugati fronton szolgálók fegyelme és a német drillszellem között. Míg a náciknál vasfegyelem uralkodott, az amerikaiak híresen könnyedén vették a katonáskodást. Az egyes karakterek szerethetőek, különlegesek és még beceneveik is sajátosak: így Bazi Joe (Telly Savalas), Csodabogár (Donald Dutherland), Vaskalap (Don Rickles), Cowboy (Jeff Morris), Petuko (Perry Lopez), Moriarty (Gavin MacLeod), Willard (Harry Dean Stanton). Ezernyi nép szülöttei: van köztük mexikói, török, texasi, zsidó, görög, lengyel, angol, amerikai, és ez adja erősségüket is, hiszen túljárnak a felsőbbrendű németek eszén. A Kelly hősei vidám, jó szövegekkel teli háborús kalandfilm, mely egyedi a maga nemében a sok vérkomoly háborús dráma között. TOP-10 kedvenc filmem listáján - (mely a cyothe.blog.hu blogomon is megtekinthető), és amelynek filmjeiről sorra tervezek itt írni - a Kelly hősei a legelső. Értékelésem: 100%.

 
Filmelemző   2018. 03. 23.

6

A filmtörténet talán legjobb háborús vígjátéka, óriási poénokkal, különleges karakterekkel, remek sztorival és rendezéssel. A filmezés nagy alakjai - Eastwood, Savalas, Sutherland - legjobb formájukat hozzák, bemutatva a második világháborús amerikai... több»

 
indingo   2019. 05. 09.

0

A háborús filmek között ez egy szórakoztató darab. Remekbe szabott vígjáték óriási karakterekkel. Nem egy mai darab, de emlékezetes és időt álló, erre mondjuk, hogy ezt mindenkinek látni kell.

 
HercegPeter   2017. 05. 19.

1

Szenzációs filmélmény! Örök klasszikus, ami nem akar mindenáron hőst faragni az amerikai katonákból. Minden karakter nagyon el lett találva, különösen Csodabogár és a Tábornok, aki azt se tudja mi történik, de örül neki és ünnepelteti magát a végén. ... több»

 
HE7EDIK   2020. 07. 09.

1

Legjobb háborús mozi a Piszkos tizenkettővel együtt. Telly Savalas pedig itt is kitesz magáért, olyan dumája van a filmben mindig fetrengek a röhögéstől. Kult klasszikus!

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

1

Fantasztikus haborus vigjatek a filmtortenelem legnagyobb szineszei kozul tobbel a foszerepekben. A sztori jo, a hangulat jo, a rendezes jo, a diszlet jo, minden jo. Oszinten es kendozetlenul mutatja meg azt, amit komoly filmek nem mernek, hogy mikozben zajlik a haboru, mas dolgokra is gondolnak ezek a derek emberek...

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 30.

0

Nem tetszett,Nem tudom,miért,de sem a humora,sem maga a történet sem jött át.Hiába játszanak benne zsenik,én nem értékelem.Gyenge.Olyan izzadtságszagú az egész.

 

Az eredeti forgatókönyvben egy fontos női karakter is helyet kapott, melyet az akkoriban 33 éves, gyönyörű Ingrid Pitt alakított volna, ám a készítők szinte az utolsó pillanatban meggondolták magukat és kihúzták a női szereplőt.

(Filmelemző)
 

A film végső kulcsjelenete - a bank elfoglalása - egy francia kisvárosban játszódik, ám valójában egy jugoszláv, ma horvátországi településen vették fel az Isztrián. A mediterrán jelleg igy is meg volt és olcsóbban is jöttek ki a készítők.

(Scriptor)
 

Gutowski egy Mosin Nagant M91/30 típusú orosz mesterlövész fegyvert használ.

(magyaristvan)
 

Clint Eastwood és Donald Sutherland később együtt fog játszani az Űrcowboyok (Space Cowboys) című filmben, Telly Savalas és Donald Sutherland pedig 3 évvel korábban "A piszkos tizenkettő" (The Dirty Dozen) című filmben szerepelt együtt.

(magyaristvan)
 

A Tigris tankokon lévő kulcs szimbólum jelentése, hogy az első SS páncélos hadosztályhoz, Adolf hitler testőrségéhez tartozik (Leibstandarte Adolf Hitler).

(magyaristvan)