84% 54 szavazat
Műgyűjtők és kalandorok előnyben

Műgyűjtők és kalandorok előnyben

Escape to Athena
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
17
Szereplők (17)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Egy kedves kis görög szigeten lévő hadifogolytáborba internált emberekről szól a történet, ahol a táborlakókat nem a háború foglalkoztatja. A szerencse, a testi vágyak, a fosztogatás a fő téma, amíg nem sikerül megszökniük egy hegy tetején lévő kolostorba, ahol kincseket remélnek.

Ország: Egyesült Királyság
Premier: 1979.02.16.
Telly Savalas
Stefanie Powers
Roger Moore
Roger Moore
Telly Savalas
Claudia Cardinale
Roger Moore
Telly Savalas
 
2023.08.27 Ergit

legújabb vélemény

Jó kis film! Érdemes megnézni időnként, mert csak kikopik az agyunk memóriájából!

0
 
2016.04.28 irongozu

Ugyan a történet le van sarkítva egy kicsit, ettől függetlenül jó kis háborús film. Lehet dicsérni a rendezést és a forgatókönyvet is.Nekem a poénok is nagyon bejöttek.

0
 
2015.10.18 lakilúk

Imádok minden olyan háborús filmet, amelyben Telly Savalas játszik, az ő jelenléte egyszerűen mindig dob a film hangulatán, ugyanakkor nincs elidétlenkedve sem. Oké, Roger Moore karaktere viszont nem igazán volt szimpatikus, ennek ellenére nagyon parádés film lett.

0
 
2017.10.10 sajvi

Szerintem egy korrekt háborús film, amelynek hitelességét szerintem csakis fenntartásokkal érdemes fogadni, de a kiváló castignak köszönhetően abszolút szórakoztatóra sikeredett. Ezért mindenképp érdemes megnézni, a párbeszédek is igazán sziporkázóak. Kalandos, izgalmas.

0
 

William Holden számos barátja figyelmeztette a színészt, hogy nem bölcs dolog csak úgy beugrani cameo szerepekre mindenféle filmbe, mert azzal a saját imidzsét rontja. Holden bírálóinak részben igazuk lett, hiszen a film elég rossz kritikákat kapott, és a mozikasszáknál sem szerepelt jól.Szerző: JcWh

#1
 

William Holden eredetileg csak a barátnőjét, Stefanie Powers-t látogatta meg a film forgatási helyszínén, de a pillanat hevében úgy döntött, hogy elvállal egy fizetség nélküli cameo szerepet a filmben. A filmben mint amerikai rab tűnik fel, amely utalás a Hollywood-i veterán színész Oscar-díjas szerepére az 1953-as 17-es fogolytáborban.Szerző: JcWh

#2
 

A filmet 1979. június 7-én mutatták be a New York-i National és Showcase Theatre filmszínházakban.Szerző: JcWh

#3