Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Az utolsó mohikán (1992)

The Last of the Mohicans
Filmadatlap
 
34
Szereplők
22
Vélemények
28
Képek
2
Videók
 
Norbert93   2019. 04. 11.

legújabb vélemény

0

Nemcsak a regény, de a film is monumentális és fenomenális. Tökéletes, klasszikus darab. A zene fantasztikus, a szereposztás parádés, a legjobb talán Magua, Csingacsguk és Unkasz karaktere. A helyszínek festői szépségűek, az ember szeme csak káprázik... több»

 
Filmelemző   2018. 06. 18.

2

Egy nagyon jó film Michael Mann rendezésében, az Oscar-díjas Daniel Day-Lewis kimagasló alakitásával. A film cselekménye a XVIII. századi Amerikába repíti el a nézőt a francia -angol háborúk korába. Középpontban egy brit ezredes két lányának sorsa, i... több»


 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nem volt túl erős a színészi gárda én úgy érzem ez volt a buktatója a filmnek. Mert lett volna esélye de sajnos kevés volt. Gyenge sztorival rendelkezik és ezáltal gyenge lett a színészi játék is. Nem érzem benne azt a lehetőséget amivel szórakoztatni tudna.

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

0

Megunhatatlan! Csodálatos film,minden értelemben. A színészi alakítás döbbenetesen jó,nagyon hiteles. Igazán olyan,ha nem tudnám,hogy csak játsszák,elhinném,hogy tényleg azt érzik kategória. Jó a történet feldolgozása is (valóban több ponton eltér a ... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 20.

0

Daniel-Day fantasztikusat alakít benne....Jó színészi alakítások,szép helyszínek,és történelmi hitelesség....imádom az ilyen filmeket....Akció,romantika....szuper kis film. Az indián karakterek is szuperek....

 
Bizsu82   2015. 01. 31.

0

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje. Nagyon egyedi, jó film, többször láttam, mindig élményt nyújt.

 
irongozu   2015. 11. 21.

0

Sajnos nekem az eredeti tetszett jobban. Ezt egy egyszer nézős családi kalandfilmnek tartom.

Galéria (28)

Daniel Day-Lewis

Videók (2)

A film összbevétele 75 505 856 dollár volt (imdb.com).

 

A Maguát alakító színész elárulta , hogy ő és más igazi indián színészek a rendező kérésére a saját nyelvükön beszéltek a filmben.

(Norbert93 )
 

A film forgatásán közel ezer amerikai őslakos vett részt.

(Norbert93 )
 

A Williams Henry erődöt a rendező ragaszkodása miatt a valóságban is felépítették, ennek költségvetése több mint 6 millió dollár volt.

(Norbert93 )
 

A rendező ellenezte, hogy a színészeket kaszkadőrök helyettesítsék az akciójelenetek felvételénél, a kiemelt statiszták közül pedig többen katonati alapkiképzésben részesültek.

(Norbert93 )
 

Daniel Day-Lewist olyannyira megviselték a forgatási munkálatok és a rendező maximalizmusa, hogy a forgatást követően enyhe hallucinációktól szenvedett és visszaszokott a dohányzásra.

(Norbert93 )
 

Daniel Day-Lewis hat hónapig élt indiánként a vadonban, és csak azt ette meg, amit ő maga lőtt le kovás puskájával, eközben pedig megtanult kenut építeni és tomahawkkal harcolni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított, "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben (2009).

(dulkap)
 

Michael Mann minden jelenetet átlagosan hússzor vett újra. Ez kezdett annyira sokba kerülni a 20th Century Foxnak, hogy felbéreltek egy asszisztenst, akinek az volt a dolga, hogy folyamatosan azt mondogatta a rendező mögött a vállát veregetve, hogy: "Ez jó lesz Michael, haladjunk."

(ps)
 

Michael Mann azt nyilatkozta, hogy a film megrendezésére gyermekkora egyik legnagyobb filmélménye inspirálta, a The Last of the Mohicans (1932).

(ps)
 

A filmben látható puma a dél-karolinai Hollywild Animal Park lakója.

(ps)
 
Összességében Az utolsó mohikán egy izgalmas, fordulatos, gazdag látványvilággal, illetve történelmi hűséggel felruházott, könnyen átélhető kalandfilm, melyből tanulhatunk és amely igazi filmélménnyel ajándékoz meg bennünket. több»