Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Az utolsó mohikán (1992)

The Last of the Mohicans
Filmadatlap
 
34
Szereplők
22
Vélemények
28
Képek
2
Videók

Galéria (28)

Daniel Day-Lewis

Videók (2)

 
Norbert93   2019. 04. 11.

legújabb vélemény

0

Nemcsak a regény, de a film is monumentális és fenomenális. Tökéletes, klasszikus darab. A zene fantasztikus, a szereposztás parádés, a legjobb talán Magua, Csingacsguk és Unkasz karaktere. A helyszínek festői szépségűek, az ember szeme csak káprázik... több»

 
Filmelemző   2018. 06. 18.

2

Egy nagyon jó film Michael Mann rendezésében, az Oscar-díjas Daniel Day-Lewis kimagasló alakitásával. A film cselekménye a XVIII. századi Amerikába repíti el a nézőt a francia -angol háborúk korába. Középpontban egy brit ezredes két lányának sorsa, i... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nem volt túl erős a színészi gárda én úgy érzem ez volt a buktatója a filmnek. Mert lett volna esélye de sajnos kevés volt. Gyenge sztorival rendelkezik és ezáltal gyenge lett a színészi játék is. Nem érzem benne azt a lehetőséget amivel szórakoztatni tudna.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 20.

0

Daniel-Day fantasztikusat alakít benne....Jó színészi alakítások,szép helyszínek,és történelmi hitelesség....imádom az ilyen filmeket....Akció,romantika....szuper kis film. Az indián karakterek is szuperek....

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

0

Megunhatatlan! Csodálatos film,minden értelemben. A színészi alakítás döbbenetesen jó,nagyon hiteles. Igazán olyan,ha nem tudnám,hogy csak játsszák,elhinném,hogy tényleg azt érzik kategória. Jó a történet feldolgozása is (valóban több ponton eltér a ... több»

 
Bizsu82   2015. 01. 31.

0

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje. Nagyon egyedi, jó film, többször láttam, mindig élményt nyújt.

 
irongozu   2015. 11. 21.

0

Sajnos nekem az eredeti tetszett jobban. Ezt egy egyszer nézős családi kalandfilmnek tartom.

A film összbevétele 75 505 856 dollár volt (imdb.com).

 

A Maguát alakító színész elárulta , hogy ő és más igazi indián színészek a rendező kérésére a saját nyelvükön beszéltek a filmben.

(Norbert93)
 

A film forgatásán közel ezer amerikai őslakos vett részt.

(Norbert93)
 

A Williams Henry erődöt a rendező ragaszkodása miatt a valóságban is felépítették, ennek költségvetése több mint 6 millió dollár volt.

(Norbert93)
 

A rendező ellenezte, hogy a színészeket kaszkadőrök helyettesítsék az akciójelenetek felvételénél, a kiemelt statiszták közül pedig többen katonati alapkiképzésben részesültek.

(Norbert93)
 

Daniel Day-Lewist olyannyira megviselték a forgatási munkálatok és a rendező maximalizmusa, hogy a forgatást követően enyhe hallucinációktól szenvedett és visszaszokott a dohányzásra.

(Norbert93)