Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Hideghegy (2003)

Cold Mountain
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Nicole Kidman
Nicole Kidman

Videók (1)

 
Artemisia   2022. 06. 29.

legújabb vélemény

5
Hazatérés

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Charles Frazier lebilincselő regénye nyomán készült Antony Minghella gyönyörű szerelmi drámája, mely az amerikai polgárháború zűrzavaros éveiben játszódik. A remekbe szabott, érzelmekkel teli történet az alacsony sorba született, kenyerét kétkezi mu... teljes kritika»

 
indingo   2018. 04. 26.

0

A legszebb romantikus filmek sorát erősíti. A története szép, sallangmentes és a szereposztása is említésre méltó. Egyetlen bajom vele a hossza, de az nagyon.

 
stewie_griffin_2005   2022. 04. 19.

1

Egész jó film, bár én sokkal több csatajelenetet, és a történelmi háttér bemutatását is vártam. Nem vagyok egy romantikus film kedvelő, de ez legalább nem is átlagosan jelenítette meg a romantikát. Tetszett Ruby és Ada kapcsolatának bemutatása (Renée... több»

 
HercegPeter   2016. 12. 21.

0

Egy jó háborús dráma, ami nem a katonák oldaláról mutatja a történteket, hanem a szeretteiket hazaváró nők és szülők szemszögéből. A színészi játékok közül Renée Zellweger-é volt a legjobb szerintem, annak ellenére, hogy nem igazán tartozik a kedvenc... több»

 
hszpp   2017. 02. 02.

0

Kidman tökéletesen szerepel benne, a fényűzésből kiragadott,ám a vidéki élet felé kacsingató úri hölgyike végül a földeken találja meg szerelmét,s a boldogságát is... Abszolút jól hozza a kor szellemében átélt családi,s hétköznapi életeket...ehhez ka... több»

 
Moria99   2015. 08. 21.

0

Nem is nagyon találom a szavakat. Hogyan is lehetne ezt jól és tömören leírni? Pörgős, fantáziadús és csodálatos. Mindent vitt ez a film az én ízlésemmel. Azt hiszem, simán megy rá az 5 csillag.

 
kisssjanka   2018. 07. 14.

0

A film hangulata, vonalvezetése nem engedi unatkozni a nézőt, minden perce leköti a figyelmet. Üresjáratoktól és sablonoktól mentes, tiszta, hiteles film.

A film összbevétele 173 013 509 dollár volt (imdb.com).

 

Natalie Portman maga játszik a zongorán.

(kázsé)
 

A film minden egyes percéhez 60 percnyi kivágott jelenet tartozik.

(kázsé)
 

Sok jelenetet forgattak a Kárpátokban Brassó közelében.

(kázsé)
 

Brendan Gleeson sikeres hegedűművész, minden jelenetben ő maga játssza el a darabokat.

(kázsé)
 

Nicole Kidman helyszíni öltözője egy régi, átalakított busz volt, ami valamikor tulajdona volt.

(kázsé)