Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
88%

Becstelen brigantyk (2009)

Inglourious Basterds
Filmadatlap
 
26
Szereplők
98
Vélemények
30
Képek
1
Videók
 
moviemafia   2021. 02. 28.

legújabb vélemény

0

Hogy őszinte legyek, nem teljesen értem ezt a szélsőséges felháborodást a filmmel kapcsolatban. Semmivel sem különb bármelyik más hasonló kaliberű világháborús filmnél. Valóban kissé erőszakos és rideg a stílusa, bár aki ismeri és szereti Tarantino f... több»

 
Deku   2017. 07. 15.

2

Fú na ez nagyon nem jött be. Haveri ajánlásra kaptam a filmet, mondván, hogy mennyire zseniális és szuper kis mű. Hát engem inkább untatott mintsem elvarázsolt volna.

1

 
GedyPapa   2019. 07. 10.

1
Hangulathordozó

Igazi Tarantinos filmről beszélhetünk ebben az esetben is, hiszen megvan benne az a jellegzetes hangulat, amely csak rá jellemző. Nagyon jól hozza a világháborús hangulatot, bár a történelmi hitelességre nem törekedtek az alkotók. Aki különösen kiemelkedik a sztár szereplőgárdából az nem más mint Christoph Waltz, aki olyan kiválóan hozza a bicskanyitogató náci ezredes szerepét, hogy az megsüvegelendő. Már miatta is érdemes megnézni a filmet, de a többiek is egytől egyig hozzák azt a színvonalat, amit elvárhatunk tőlük. Mindenféleképpen 5-öst érdemel.

 
ZeroHero   2015. 05. 06.

1

Ez a mozi nálam a "két szék közt a pad alá" esete. Tarantino egyetlenegy filmjével se tudott még lenyűgözni (sőt...) és ez most sem sikerült. Az agyonhype-olt tékás mintha minden forgatási napon más-más lábbal kelt volna fel: ma komédiát csinálunk, h... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 08.

0

Szerintem egy nagyon jól sikerült Tarantino film. Nagyszerű karakterek, emlékezetes dialógusok (olykor monológok), több szálon futó, de nem széteső történet, emlékezetes zene, valamint kellő időben közbeiktatott vérfürrdő. Történelmi hitelességet ne ... több»

 
dailyfilmsan   2019. 05. 03.

0

Csupa vér és tele van csupa jó színésszel. Mi mást lehetne a leginkább fekete humorba ágyazni mint a második világháborút. Ezt csinálja a becstelen brigantyk is. Nagyon jól zsonglőrködnek a színészek a szavakkal és az atmoszféra is remek. Ezzel a filmmel nem lehet mellé lőni.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

Biztosan bennem van a hiba, de ez a Tarantino film nekem nem jött át semmilyen szinten. Vicces,de nekem sok,akciódús,de nem hoz lázba. Ez nem az én mozim.

Galéria (30)

Eli Roth
Brad Pitt
Diane Kruger
Diane Kruger
Christoph Waltz
Diane Kruger
Michael Fassbender
Arndt Schwering-Sohnrey
Martin Wuttke

Videók (1)

A film összbevétele 313 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

A fojtogatás jelenetbe Christopher Waltz mellett Tarantino keze is bekerült.

(Pirospingu)
 

Christoph Waltz-t a filmben nyújtott alakításáért jelölték az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az Universal Pictures stúdió 185. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

A Brad Pitt által használt olasz név a film vége felé (Enzo Gorlami) utalás az eredeti Inglorius Bastards film (magyar címe: Az az átkozott páncélvonat) rendezője, Enzo G. Castellari nevére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Becstelen Brigantyk (Inglourious Basterds) film plakátjait cenzúrázni kellett mind az Egyesült Királyságban, mind pedig Írországban. Pl. a basterds szó nem szerepel se ezeken, se a TV-s előzetes filmben.

(Bogi87)
 

A Universal Pictures elkészítette a film hivatalos oldalát, amely természetesen több nyelven is elérhető. A német verziót azonban cenzúrázni kellett, ugyanis Németországban törvény tiltja mindenféle náci jelkép megjelenítését. Ebből kifolyólag a szvasztikát leszedték az oldalról, míg a bukósisakon egy lyuk látható, amely lövedék következtében keletkezett. A háttérképek közül is csak az maradhatott a honlapon, amely nem tartalmaz tiltott náci jelképeket.

(Bogi87)
 

A filmbéli Nation's Pride-ban felbukkan pár pillanat erejéig Bo Svenson is. Egyébként a valódi Inglourious Basterdsben ő játszotta el a főszerepet.

(Bogi87)
 

Anne Frank nevét is láthatjuk Donnie Donowitz őrmester baseball ütőjén a többi zsidó név között.

(Bogi87)
 

"Mein Ehre heisst Treue", azaz magyarul: "A hűség az én becsületem" - ez van belekarcolva Stiglitz késébe.

(Bogi87)
 

Diane Kruger megkapta Bridget von Hammersmark szerepét, ám Tarantino kezdetben nem akarta neki adni, ugyanis véleménye szerint Diane Kruger túl gyönyörű, és nem németes.

(Bogi87)
 
II. világháborús náciöldöklős történet kis csavarral, Tarantino köntösben. Maga a téma elég nehéz, de a film túllép a szokásos drámai koncentrációs táboros mizérián és a néző nem úgy érzi, mintha sokadjára halna bele a XX. század egyik legmeghatározóbb korélményének megfilmesítésébe, hanem morbid poénokkal szépen fényképezve, az amerikaiak szemszögéből mutatja be a történéseket. több»