Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
88%

Becstelen brigantyk (2009)

Inglourious Basterds
Filmadatlap
 
26
Szereplők
99
Vélemények
31
Képek
1
Videók

Galéria (31)

Eli Roth
Brad Pitt
Diane Kruger
Diane Kruger
Christoph Waltz
Diane Kruger
Michael Fassbender
Arndt Schwering-Sohnrey
Martin Wuttke
Brad Pitt

Videók (1)

 
Drtudor   2021. 07. 25.

legújabb vélemény

0

Na Pitt itt Pitt! Nem is beszélve Waltzról, zseniális. Tarantino film, úgyhogy látni kell, még ha a sztori fiction is.

 
Deku   2017. 07. 15.

2

Fú na ez nagyon nem jött be. Haveri ajánlásra kaptam a filmet, mondván, hogy mennyire zseniális és szuper kis mű. Hát engem inkább untatott mintsem elvarázsolt volna.

1
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 08.

0

Szerintem egy nagyon jól sikerült Tarantino film. Nagyszerű karakterek, emlékezetes dialógusok (olykor monológok), több szálon futó, de nem széteső történet, emlékezetes zene, valamint kellő időben közbeiktatott vérfürrdő. Történelmi hitelességet ne ... több»

 
GedyPapa   2019. 07. 10.

1
Hangulathordozó

Igazi Tarantinos filmről beszélhetünk ebben az esetben is, hiszen megvan benne az a jellegzetes hangulat, amely csak rá jellemző. Nagyon jól hozza a világháborús hangulatot, bár a történelmi hitelességre nem törekedtek az alkotók. Aki különösen kiemelkedik a sztár szereplőgárdából az nem más mint Christoph Waltz, aki olyan kiválóan hozza a bicskanyitogató náci ezredes szerepét, hogy az megsüvegelendő. Már miatta is érdemes megnézni a filmet, de a többiek is egytől egyig hozzák azt a színvonalat, amit elvárhatunk tőlük. Mindenféleképpen 5-öst érdemel.

 
ZeroHero   2015. 05. 06.

1

Ez a mozi nálam a "két szék közt a pad alá" esete. Tarantino egyetlenegy filmjével se tudott még lenyűgözni (sőt...) és ez most sem sikerült. Az agyonhype-olt tékás mintha minden forgatási napon más-más lábbal kelt volna fel: ma komédiát csinálunk, h... több»

 
dailyfilmsan   2019. 05. 03.

0

Csupa vér és tele van csupa jó színésszel. Mi mást lehetne a leginkább fekete humorba ágyazni mint a második világháborút. Ezt csinálja a becstelen brigantyk is. Nagyon jól zsonglőrködnek a színészek a szavakkal és az atmoszféra is remek. Ezzel a filmmel nem lehet mellé lőni.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

Biztosan bennem van a hiba, de ez a Tarantino film nekem nem jött át semmilyen szinten. Vicces,de nekem sok,akciódús,de nem hoz lázba. Ez nem az én mozim.

A film összbevétele 313 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

A fojtogatás jelenetbe Christopher Waltz mellett Tarantino keze is bekerült.

(Pirospingu)
 

Christoph Waltz-t a filmben nyújtott alakításáért jelölték az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az Universal Pictures stúdió 185. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

A Brad Pitt által használt olasz név a film vége felé (Enzo Gorlami) utalás az eredeti Inglorius Bastards film (magyar címe: Az az átkozott páncélvonat) rendezője, Enzo G. Castellari nevére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Becstelen Brigantyk (Inglourious Basterds) film plakátjait cenzúrázni kellett mind az Egyesült Királyságban, mind pedig Írországban. Pl. a basterds szó nem szerepel se ezeken, se a TV-s előzetes filmben.

(Bogi87)