Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86

Becstelen brigantyk (2009)

Inglourious Basterds
Filmadatlap
 
26
Szereplők
95
Vélemények
30
Képek
1
Videók
 
Gergő380336   2020. 08. 06.

legújabb vélemény

Egy újabb túlértékelt film, ami teljesíti azt, hogy pörög, tele van akcióval, ahogy azt el is várta tőle mindenki, de mégsem a megszokott módon abszurd, hanem indokolatlan módon. A zsidó nácimészárosok, akik gyakorlatilag ugyanolyan akasztanivalók, mint a náci bűnösök. Amerika f-k yeah, odab.szunk a szemeteknek, ahogy illik, aztán hogy szétzúztunk mindent is? Ja bocsi, járulékos veszteség. A mellette húzódó romantikus szál eléggé jól sikerült, és a baseballütős meg hasonló jeleneteket ha kibírja az ember, akkor egy élvezhető film lehet, túlfizetett színészekkel.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 08.

Szerintem egy nagyon jól sikerült Tarantino film. Nagyszerű karakterek, emlékezetes dialógusok (olykor monológok), több szálon futó, de nem széteső történet, emlékezetes zene, valamint kellő időben közbeiktatott vérfürrdő. Történelmi hitelességet ne keressünk, ez nem az a film. Christoph Waltz pedig zseniális ebben a szerepben.


 
Deku   2017. 07. 15.

Fú na ez nagyon nem jött be. Haveri ajánlásra kaptam a filmet, mondván, hogy mennyire zseniális és szuper kis mű. Hát engem inkább untatott mintsem elvarázsolt volna.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 03.

Csupa vér és tele van csupa jó színésszel. Mi mást lehetne a leginkább fekete humorba ágyazni mint a második világháborút. Ezt csinálja a becstelen brigantyk is. Nagyon jól zsonglőrködnek a színészek a szavakkal és az atmoszféra is remek. Ezzel a filmmel nem lehet mellé lőni.

 
GedyPapa   2019. 07. 10.

Hangulathordozó

Igazi Tarantinos filmről beszélhetünk ebben az esetben is, hiszen megvan benne az a jellegzetes hangulat, amely csak rá jellemző. Nagyon jól hozza a világháborús hangulatot, bár a történelmi hitelességre nem törekedtek az alkotók. Aki különösen kiemelkedik a sztár szereplőgárdából az nem más mint Christoph Waltz, aki olyan kiválóan hozza a bicskanyitogató náci ezredes szerepét, hogy az megsüvegelendő. Már miatta is érdemes megnézni a filmet, de a többiek is egytől egyig hozzák azt a színvonalat, amit elvárhatunk tőlük. Mindenféleképpen 5-öst érdemel.

 
ZeroHero   2015. 05. 06.

Ez a mozi nálam a "két szék közt a pad alá" esete. Tarantino egyetlenegy filmjével se tudott még lenyűgözni (sőt...) és ez most sem sikerült. Az agyonhype-olt tékás mintha minden forgatási napon más-más lábbal kelt volna fel: ma komédiát csinálunk, holnap komoly, háborús sztorit, holnapután megint burleszk, aztán így tovább. Így nehéz igazán azonosulni a témával és a történettel, ráadásul teljesen szétszabdalja az egészet. Pitt meg karrierje legunszimpatikusabb karakterét kapta (pedig nem hittem volna, hogy Tyler Durden-nél is tud taszítóbbat találni...) ezzel a pökhendi, öntelt manussal. Láthatóan nem is igazán illett a képbe és nem is igazán hiteles. Ő és a "brigantijai" annyira degeneráltak, hogy ha nem ismerem a történelmi hátteret, biztosan végig a náciknak szurkolok (Brühl mekkorát dobbant már megint! Hatalmas arc ez a gyerek!)! Látvány és hang szempontjából nagyon jó, de manapság ez a minimum.

 
szaka123   2016. 01. 25.

Nagyon nagy film. Hozta, amit elvárunk egy Tarantino filmtől. Örülök, hogy Brad Pitt is feltűnik, jól hozza a karaktert. Érdemes eredeti nyelven nézni, a sok nyelv miatt. Waltz francia-német, és Pitt olasz nyelven, hát hatalmas volt! Érdemes megnézni, szvsz! :)

Eli Roth
Brad Pitt
Diane Kruger
Diane Kruger
Christoph Waltz
Diane Kruger
Michael Fassbender
Arndt Schwering-Sohnrey
Martin Wuttke

A film összbevétele 313 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

A fojtogatás jelenetben, Christopher Waltz mellett Tarantino keze is bekerült.

(Pirospingu)
 

Christoph Waltz a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az Universal Pictures stúdió 185. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

A Brad Pitt által használt olasz név a film vége felé (Enzo Gorlami) utalás az eredeti Inglorius Bastards film (magyar címe: Az az átkozott páncélvonat) rendezőjének, Enzo G. Castellari nevére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Becstelen Brigantyk (nglourious Basterds) film plakátjait cenzúrázni kellett mind az Egyesült Királyságban, mind pedig Írországban. Pl. a basterds szó nem szerepel se ezeken, se a TV-s előzetes filmben.

(Bogi87)
 

Az Universal Pictures elkészítette a film hivatalos oldalát, amely természetesen több nyelven is elérhető. A német verziót azonban cenzúrázni kellett, ugyanis Németországban törvény tiltja mindenféle náci jelkép megjelenítését. Ebből kifolyólag a szvasztikát leszedték az oldalról, míg a bukósisakon egy lyuk látható, amely lövedék következtében keletkezett. A háttérképek közül is csak az maradhatott a honlapon, amely nem tartalmaz tiltott náci jelképeket.

(Bogi87)
 

A filmbéli Nation's Pride-ban felbukkan pár pillanat erejéig Bo Svenson is. Egyébként a valódi Inglourious Basterds-ben ő játszotta el a főszerepet.

(Bogi87)
 

Anne Frank nevét is láthatjuk Donnie Donowitz őrmester baseball ütőjén a többi zsidó név között.

(Bogi87)
 

"Mein Ehre heisst Treue", azaz magyarul: "A hűség az én becsületem" - ez van belekarcolva Stiglitz késébe.

(Bogi87)
 

Diane Kruger megkapta végül Bridget von Hammersmark szerepét, ám Tarantino kezdetben nem akarta neki adni, ugyanis véleménye szerint Diane Kruger túl gyönyörű és nem németes.

(Bogi87)
 
II. világháborús náciöldöklős történet kis csavarral, Tarantino köntösben. Maga a téma elég nehéz, de a film túllép a szokásos drámai koncentrációs táboros mizérián és a néző nem úgy érzi, mintha sokadjára halna bele a XX. század egyik legmeghatározóbb korélményének megfilmesítésébe, hanem morbid poénokkal szépen fényképezve, az amerikaiak szemszögéből mutatja be a történéseket. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.