Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87

Becstelen brigantyk (2009)

Inglourious Basterds
Filmadatlap
 
26
Szereplők
92
Vélemények
30
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 08.

Szerintem egy nagyon jól sikerült Tarantino film. Nagyszerű karakterek, emlékezetes dialógusok (olykor monológok), több szálon futó, de nem széteső történet, emlékezetes zene, valamint kellő időben közbeiktatott vérfürrdő. Történelmi hitelességet ne keressünk, ez nem az a film. Christoph Waltz pedig zseniális ebben a szerepben.

 
Deku   2017. 07. 15.

Fú na ez nagyon nem jött be. Haveri ajánlásra kaptam a filmet, mondván, hogy mennyire zseniális és szuper kis mű. Hát engem inkább untatott mintsem elvarázsolt volna.


 
GedyPapa   2019. 07. 10.
Hangulathordozó

Igazi Tarantinos filmről beszélhetünk ebben az esetben is, hiszen megvan benne az a jellegzetes hangulat, amely csak rá jellemző. Nagyon jól hozza a világháborús hangulatot, bár a történelmi hitelességre nem törekedtek az alkotók. Aki különösen kiemelkedik a sztár szereplőgárdából az nem más mint Christoph Waltz, aki olyan kiválóan hozza a bicskanyitogató náci ezredes szerepét, hogy az megsüvegelendő. Már miatta is érdemes megnézni a filmet, de a többiek is egytől egyig hozzák azt a színvonalat, amit elvárhatunk tőlük. Mindenféleképpen 5-öst érdemel.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 03.

Csupa vér és tele van csupa jó színésszel. Mi mást lehetne a leginkább fekete humorba ágyazni mint a második világháborút. Ezt csinálja a becstelen brigantyk is. Nagyon jól zsonglőrködnek a színészek a szavakkal és az atmoszféra is remek. Ezzel a filmmel nem lehet mellé lőni.

 
ZeroHero   2015. 05. 06.

Ez a mozi nálam a "két szék közt a pad alá" esete. Tarantino egyetlenegy filmjével se tudott még lenyűgözni (sőt...) és ez most sem sikerült. Az agyonhype-olt tékás mintha minden forgatási napon más-más lábbal kelt volna fel: ma komédiát csinálunk, holnap komoly, háborús sztorit, holnapután megint burleszk, aztán így tovább. Így nehéz igazán azonosulni a témával és a történettel, ráadásul teljesen szétszabdalja az egészet. Pitt meg karrierje legunszimpatikusabb karakterét kapta (pedig nem hittem volna, hogy Tyler Durden-nél is tud taszítóbbat találni...) ezzel a pökhendi, öntelt manussal. Láthatóan nem is igazán illett a képbe és nem is igazán hiteles. Ő és a "brigantijai" annyira degeneráltak, hogy ha nem ismerem a történelmi hátteret, biztosan végig a náciknak szurkolok (Brühl mekkorát dobbant már megint! Hatalmas arc ez a gyerek!)! Látvány és hang szempontjából nagyon jó, de manapság ez a minimum.

Eli Roth
Brad Pitt
Diane Kruger
Diane Kruger
Christoph Waltz
Diane Kruger
Michael Fassbender
Arndt Schwering-Sohnrey
Martin Wuttke
 
II. világháborús náciöldöklős történet kis csavarral, Tarantino köntösben. Maga a téma elég nehéz, de a film túllép a szokásos drámai koncentrációs táboros mizérián és a néző nem úgy érzi, mintha sokadjára halna bele a XX. század egyik legmeghatározóbb korélményének megfilmesítésébe, hanem morbid poénokkal szépen fényképezve, az amerikaiak szemszögéből mutatja be a történéseket. több»

A film összbevétele 313 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

A fojtogatás jelenetben, Christopher Waltz mellett Tarantino keze is bekerült.

(Pirospingu)
 

Christoph Waltz a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az Universal Pictures stúdió 185. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.