Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
75%

Mennyei királyság (2005)

Kingdom of Heaven
Filmadatlap
 
26
Szereplők
24
Vélemények
38
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 18.

legújabb vélemény

0

Fura egy mozi,az már biztos.Monumentális alkotás a kereszténység és a muszlim pogányság között,ami egy örök téma.Scott is hozzányúlt,és bennem vegyes érzéseket keltett.Alapvetően elfogadható történet,de vannak hiányérzeteim,pl Szaladin,akire nem sok ... több»

 
Artemisia   2019. 12. 24.

a nap véleménye

5
A Szent város védelmében

Ridley Scott nagy fába vágta a fejszéjét, mikor vállalkozott a film elkészítésére. A monumentális téma ugyanis, amit kiválasztott, sokkal összetettebb és sokrétűbb, minthogy egy 2,5 órás mozifilmben össze lehessen sűríteni. Jeruzsálem és a keresztén... teljes kritika»


 
Deku   2017. 08. 17.

0

Egész jó film lett volna összességében hisz a színészek egytől egyig remekeltek. Egyszerűen maga a történt volt az, ami nem ment le a torkomon és ez által nehezen emészthető lett a dolog.

 
Milanman   2015. 02. 10.

2

A Mennyei Királyságot csak akkor lehet megérteni és teljes terjedelmében, a történet teljességében csodálni, ha láttuk a közel egy órával megtoldott rendezői változatot. Mert az Scott filmje, ami a mozikban volt, az a stúdió által ostobán és értelmet... több»

 
Filmelemző   2018. 04. 29.

1

Történelmi szempontból nagyon jó kis film, viszont dramaturgiailag, forgatókönyv - rendezés terén lehetett volna izgalmasabbra, élvezetesebbre csinálni. Valójában nincs gond Liam Neesonnal (ő mindig nagyon jó) és Orlando Bloom is kitesz magáért - bár... több»

 
MP170506   2016. 05. 17.

0

Ez egy kiváló film! Nagyon jó a látványvilága! Drámai, érdekfeszítő alkotás lett. Orlando Bloom nagyszerű választás volt erre a szerepre, szerintem kiválót alakít! De a többiekre se lehet panasz.

 
Norbert93   2019. 04. 11.

0

Megszállottan látni akartam ezt a filmet, de mikor elém került, kicsit csalódnom kellett. Bár nem volt rossz , de jóval többet vártam tőle. Egyébiránt jó film, de rengeteg a vontatott és felesleges jelenet, ami ok nélkül megnyújtja a játékidőt. Nincs... több»

Galéria (38)

Orlando Bloom
Orlando Bloom
Orlando Bloom
Liam Neeson
Orlando Bloom
Edward Norton

Videók (1)

A film összbevétele 211 652 051 dollár volt (imdb.com).

 

Ibelini Balian soha nem volt kovács.

(Artemisia )
 

A filmbéli Ibelini Godfrey karakterét Türoszi Vilmos érsekről mintázták, és sok helyen össze is mossák a 2 karaktert (pl. Türoszi Vilmos volt IV. Balduin tanítója, és ő fedezte fel a gyermek Balduin lepráját, nem Godfrey).

(Artemisia )
 

Ridley Scott azt állitja, hogy Leprás Balduin király a valóságban is viselt maszkot a betegsége miatt, azonban ezt a korabeli források nem támasztják alá.

(Artemisia )
 

A valóságban Guy de Lusignan, azaz Lusignani Guido (a filmben egyszerűen csak Guido) jóval fiatalabb volt a feleségénél, Szibilla jeruzsálemi királynőnél, míg a filmben az akkor 39 éves Marton Csokas szerepel Guidoként az akkor 25 éves Eva Green mellett.

(Artemisia )
 

Valójában Ibelini Balian Jeruzsálem ostroma idején jócskán 40 felett járt, míg a filmben Orlando Blum 28 évesen játszotta el a karakterét.

(Artemisia )
 

A forgatás során Eva Green és a filmbéli férjét, Guidot alakító Marton Csokas a valóságban is összejött.

(Artemisia )
 

A rendezői változatban IV. Balduin királyt Szibilla fia, V. Balduin követi a trónon. Azonban kiderül, hogy nagybátyjához hasonlóan ő is leprás, ezért anyja, Szibilla – megkímélve a rá váró szenvedésektől – megmérgezi őt.

(Artemisia )
 

A filmet 2 országban forgatták. A Jeruzsálemen kívül játszódó jeleneteket Spanyolországban, a jeruzsálemi jeleneteket szinte kivétel nélkül Marokkóban.

(Artemisia )
 

A rendezői változat 45 perccel hosszabb, mint a mozis verzió. A kihagyott jelenetek teljesen megváltoztatják a film menetét.

(LionelMessi10)
 

164 millió dollár a film összbevétele.

(LionelMessi10)
 
A Mennyei királyság egy nagyon jó és szórakoztató mozi, szerencsére nem olyan giccses mint a Gladiátor, de látványban mégsem marad el mögötte, sőt üzenete sokkal mélyebb és mai napig aktuális. több»