Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75
Filmadatlap
 
26
Szereplők
23
Vélemények
38
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Artemisia   2019. 12. 24.

legújabb vélemény a nap véleménye

A Szent város védelmében

Ridley Scott nagy fába vágta a fejszéjét, mikor vállalkozott a film elkészítésére. A monumentális téma ugyanis, amit kiválasztott, sokkal összetettebb és sokrétűbb, minthogy egy 2,5 órás mozifilmben össze lehessen sűríteni. Jeruzsálem és a kereszténység történelmének legkritikusabb részénél járunk, amikor a trónutódlás kérdéses, ezért belső trónviszályok és politikai harcok emésztik a királyságot, miközben kívülről a hatalmas szaracén seregek támadása fenyeget, ami nemcsak politikai és gazdasági, hanem vallási-identitásbeli pusztulással is fenyeget, hiszen egyúttal a "pogány" muszlim vallás győzelmét is jelentené a kereszténységen, éppen a kereszténység szívét jelentő Szent városban, Jeru... több»

 
Deku   2017. 08. 17.

Egész jó film lett volna összességében hisz a színészek egytől egyig remekeltek. Egyszerűen maga a történt volt az, ami nem ment le a torkomon és ez által nehezen emészthető lett a dolog.


 
Filmelemző   2018. 04. 29.

Történelmi szempontból nagyon jó kis film, viszont dramaturgiailag, forgatókönyv - rendezés terén lehetett volna izgalmasabbra, élvezetesebbre csinálni. Valójában nincs gond Liam Neesonnal (ő mindig nagyon jó) és Orlando Bloom is kitesz magáért - bár Balian karaktere egyértelműen nem neki való - az egész valahogy nem a magával ragadó látványos pörgést mutatja. Kevés a reális izgalom, a monumentalitás. A téma - a keresztes seregek kudarca Jeruzsálemnél - lényegesen több lehetőséget kínál a néző lenyűgözésére, mint amit ebből Ridley Scott kihasznál. A középkor egyik legnagyobb csatájáról, az 1187 -es hattini csatáról például csak pár képet kapunk és a kereszteseket legyőző Szaladin bemutatásával is adós marad Scott. A kihagyott lehetőségek filmje. Értékelésem: 6,5/10 pont.

 
Milanman   2015. 02. 10.

A Mennyei Királyságot csak akkor lehet megérteni és teljes terjedelmében, a történet teljességében csodálni, ha láttuk a közel egy órával megtoldott rendezői változatot. Mert az Scott filmje, ami a mozikban volt, az a stúdió által ostobán és értelmetlenül megvágott csonka verzió. A "Director"s Cut" viszont a történelmi témájú filmek műfajának egyik legszebb darabja, epikus, nagyívű, fantasztikus látványvilággal, szépen felépített karakterekkel bíró alkotás, s mint ilyen, felejthetetlen élmény.

 
MP170506   2016. 05. 17.

Ez egy kiváló film! Nagyon jó a látványvilága! Drámai, érdekfeszítő alkotás lett. Orlando Bloom nagyszerű választás volt erre a szerepre, szerintem kiválót alakít! De a többiekre se lehet panasz.

Orlando Bloom
Orlando Bloom
Orlando Bloom
Liam Neeson
Orlando Bloom
Edward Norton
 
A Mennyei királyság egy nagyon jó és szórakoztató mozi, szerencsére nem olyan giccses mint a Gladiátor, de látványban mégsem marad el mögötte, sőt üzenete sokkal mélyebb és mai napig aktuális. több»

A film összbevétele 211 652 051 dollár volt (imdb.com).

 

Ibelini Balian soha nem volt kovács.

(Artemisia )
 

A filmbéli Ibelini Godfrey karakterét Türoszi Vilmos érsekről mintázták, és sok helyen össze is mossák a 2 karaktert (pl. Türoszi Vilmos volt IV. Balduin tanítója, és ő fedezte fel a gyermek Balduin lepráját, nem Godfrey).

(Artemisia )
 

Ridley Scott azt állitja, hogy Leprás Balduin király a valóságban is viselt maszkot a betegsége miatt, azonban ezt a korabeli források nem támasztják alá.

(Artemisia )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.