Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Mennyei királyság (2005)

Kingdom of Heaven
Filmadatlap
 
26
Szereplők
27
Vélemények
38
Képek
1
Videók

Galéria (38)

Orlando Bloom
Orlando Bloom
Orlando Bloom
Liam Neeson
Orlando Bloom
Edward Norton

Videók (1)

 
msfini   2022. 03. 25.

legújabb vélemény

0
Túl sokat akart

A film nem csupán egy egyszerű kalandfilm, történelmi alakok keverednek kitalált karakterekkel, valós tények a mesével. Mondhatnánk monumentálisnak a filmet, de túl hosszúnak is. Nevezhetjük a rendező nagy filmjének, de én a felétől kicsit untam is. A rendezői változatot néztem, mivel azt hallottam, hogy anélkül meg se lehet érteni a filmet igazán. Persze emiatt elég hosszú is számomra. A látvány rendben volt. Sőt, volt néhány kifejezetten jól megalkotott csatajelenet, és igen durva is volt, mint maga a kor, amiben játszódik. Valami mégis hiányzik belőle. Valami miatt nekem sosem nyújt olyan teljes élményt, amitől tudom, hogy egy epikus, monumentális művet nézek, aminek minden perce fantasztikus. Orlando Bloom egy sablonos hősfigura volt, de nem is tökéletes. Viszont a filmben úgy érződik, mintha egyik percben még kovács lenne, aztán a másikban egy nagy keresztes hadat vezetne. Szerintem ez a történet inkább sorozatra termett, nem filmvászonra. Nincs idő kifejteni a dolgokat, gyakran nem is igazán fogtam fel, hogy ki kinek az alattvalója. A Saladin-ábrázolás viszont igen tetszett, nem a szokásos "ő gonosz, mi meg a jók vagyunk" felállás volt. Ki is van mondva a filmben, hogy nem Isten miatt harcolnak, hanem pénzért és földért.

 
Artemisia   2019. 12. 24.

a nap véleménye

6
A Szent város védelmében

Ridley Scott nagy fába vágta a fejszéjét, mikor vállalkozott a film elkészítésére. A monumentális téma ugyanis, amit kiválasztott, sokkal összetettebb és sokrétűbb, minthogy egy 2,5 órás mozifilmben össze lehessen sűríteni. Jeruzsálem és a keresztén... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 18.

0

Fura egy mozi,az már biztos.Monumentális alkotás a kereszténység és a muszlim pogányság között,ami egy örök téma.Scott is hozzányúlt,és bennem vegyes érzéseket keltett.Alapvetően elfogadható történet,de vannak hiányérzeteim,pl Szaladin,akire nem sok ... több»

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Egész jó film lett volna összességében hisz a színészek egytől egyig remekeltek. Egyszerűen maga a történt volt az, ami nem ment le a torkomon és ez által nehezen emészthető lett a dolog.

 
Filmelemző   2018. 04. 29.

1

Történelmi szempontból nagyon jó kis film, viszont dramaturgiailag, forgatókönyv - rendezés terén lehetett volna izgalmasabbra, élvezetesebbre csinálni. Valójában nincs gond Liam Neesonnal (ő mindig nagyon jó) és Orlando Bloom is kitesz magáért - bár... több»

 
MP170506   2016. 05. 17.

0

Ez egy kiváló film! Nagyon jó a látványvilága! Drámai, érdekfeszítő alkotás lett. Orlando Bloom nagyszerű választás volt erre a szerepre, szerintem kiválót alakít! De a többiekre se lehet panasz.

 
Norbert93   2019. 04. 11.

0

Megszállottan látni akartam ezt a filmet, de mikor elém került, kicsit csalódnom kellett. Bár nem volt rossz , de jóval többet vártam tőle. Egyébiránt jó film, de rengeteg a vontatott és felesleges jelenet, ami ok nélkül megnyújtja a játékidőt. Nincs... több»

A film összbevétele 211 652 051 dollár volt (imdb.com).

 

Ibelini Balian soha nem volt kovács.

(Artemisia )
 

A filmbéli Ibelini Godfrey karakterét Türoszi Vilmos érsekről mintázták, és sok helyen össze is mossák a 2 karaktert (pl. Türoszi Vilmos volt IV. Balduin tanítója, és ő fedezte fel a gyermek Balduin lepráját, nem Godfrey).

(Artemisia )
 

Ridley Scott azt állitja, hogy Leprás Balduin király a valóságban is viselt maszkot a betegsége miatt, azonban ezt a korabeli források nem támasztják alá.

(Artemisia )
 

A valóságban Guy de Lusignan, azaz Lusignani Guido (a filmben egyszerűen csak Guido) jóval fiatalabb volt a feleségénél, Szibilla jeruzsálemi királynőnél, míg a filmben az akkor 39 éves Marton Csokas szerepel Guidoként az akkor 25 éves Eva Green mellett.

(Artemisia )
 

Valójában Ibelini Balian Jeruzsálem ostroma idején jócskán 40 felett járt, míg a filmben Orlando Blum 28 évesen játszotta el a karakterét.

(Artemisia )