Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
77%

Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán (2003)

Master and Commander: The Far Side of the World
Filmadatlap
 
32
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Norbert93   2019. 04. 11.

legújabb vélemény

Nem tudom rossz filmként elkönyvelni, de néha erősen unalomba fullad és vontatottnak hat. A két kapitány közti csata igencsak tetszett, ahogyan a végső csel is elmés húzás volt az írók részéről. Nem a film hossza a negatívum, hanem az, hogy a játékidő nem minden esetben telik hasznosan.

 
harnas1207   2018. 12. 10.

A megszállott kapitány története igazi tengerészfilm. Aki szereti a témát, annak ez tökéletes mű. Semleges szemmel is élvezhető, bár néhol erősen áthajlik az unalomba.


 
Corazon.Donq   2015. 08. 16.

Többet vártam. Sajnos lehet én raktam magasra a mércét ezért is kellett negatívan csalódjak. Egy ilyen filmet sokkal jobban is ki lehetett volna dolgozni. Azonban nem tették és nem is tetszett.

 
Böbenyő66   2018. 12. 01.

Imádom ezt a filmet! Mert kosztümös, Mert Russell Crowe, mert izgalmas! Csak ajánlani tudom mindenkinek! :)

 
kopaszosztag   2017. 01. 06.

Régóta tervezem, hogy megnézem, de valahogy sose jutottam el odáig. Most viszont sikerült és ,hát szidom is magam , hogy eddig elhanyagoltam. Mestermű.

 
Twister   2016. 12. 25.

Életszerű, jól adaptált film, mintha a könyvet olvasnád. Kifejezetten tetszett, hogy belement a részletekbe is, hogy részletes képet kapunk a tengerészek életéről, hogy mi az, ami izgalmas, mi az, ami veszélyes benne. A naturalisztikus irány is jót t... több»

 
grigoriy1rem   2015. 01. 24.

Talán nem a megfelelő időben sikerült bemutatni, mert a Karib tenger kalózai után nézve ez kicsit hosszúnak és unalmasnak tűnhetett. Én is inkább újranéztem évekkel később, és úgy már sokkal jobb volt, már jobban tudtam a részletekre is figyelni. Érdekes élmény volt, hogy mennyire nem mindegy, milyen filmet nézel mi után.

A film összbevétele 212 011 111 dollár volt (imdb.com).

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Peter Weir rendező egy igazi tájfunt is felvett. A felvételek a filmen is láthatóak.

(SódóGA)
 

Paul Bettany a szerepe kedvéért elment a Londoni Királyi Sebészeti Akadémiára, hogy megtanulja, hogyan kell a 18. századi sebészeti eszközöket használni.

(SódóGA)
 

Egyedül Paul Bettany (Dr. Maturin) nem lett a forgatás alatt tengeribeteg, mert fiatalabb korában tengeri kadét volt, és hozzászokott a hullámzáshoz.

(SódóGA)
 

A 20th Century Fox 1,5 millió dollárért vásárolta meg “The Rose” nevű hajót, mely a “HMS Surprise” pontos mása.

(SódóGA)
 

Ez az első film, amelyet a Galápagos-szigeteken forgattak.

(SódóGA)
 

Russell Crowe a film kedvéért tanult meg hegedülni. A színész elárulta, hogy ez volt karrierjének egyik legnehezebb feladata.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.