Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Artúr király (2004)

King Arthur
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Videók (1)

 
Di Canio   2020. 06. 29.

legújabb vélemény

0

Jól összerakott film, jó színészekkel jó helyszíneken.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

Jok a jelmezek, jo a zene, jo a sztori, jok a szineszek.... Az egyik legjobb Artur feldolgozas, s Fuqua sem esett at a lo tuloldara es nem akarta tullatvanyozni a tortenetet. A csatajelenetek epikusak, tudunk szurkolni es azonosulni a szereplokkel, a gonosz ellenseg igazi gonosz ellensegnek tunik... Mindenkeppen ajanlott.

 
Norbert93   2019. 04. 11.

0

Az Artúr mondakör legreálisabb és legépkézlábabb feldolgozása. Nagyszerű zene, félig-meddig valós események. Bár a szerződéses "rabszolgalovag" feldolgozás nekem kicsit új volt, de szerencsére ez is a film javára vált.

 
hell.l   2017. 05. 01.

0

Az egyik legjobb film ebben a témában. Azért is kiemelendő, mert nem hozza azokat a kliséket, mint a legtöbb "Artúr királyos film" , hanem egy másik megközelítésben foglalkozik inkább a témával.

 
tvmérnök   2016. 08. 13.

0

Az általam látott egyik legjobb Arthurról és lovagjairól szóló történet. Remek színészekkel, izgalmas csatajelenetekkel, jó zenékkel, romantokával és drámai fordulatokkal.

 
vesztingerkitti   2017. 01. 08.

0

Nem éreztem annyira hitelesnek és magával ragadónak a történetet és a karaktereket. Inkább volt mesés és fantáziadús felnőtt eposzszerüség. Érdemes megnézni egyszer egy ilyen filmet is, szép a látvány.

 
Gecko   2016. 05. 21.

0

Azt egyik legjobb és legegyedibb film ami feldolgozza az Arthur király köré épített mondavilágot. A csata jelenetek izgalma,a kor ábrázolás és a különböző emberi sorsok a történetben mind érdekesebbé és érdekesebbé teszik a filmet.

A film összbevétele 203 567 857 dollár volt (imdb.com).

 

Keira Knightley kis híján lelőtt egy lovat, miközben az íjászkodást gyakorolta.

(ps)
 

A nagy csatajelenetet a Badon Hillen öt hétig forgatták 18 kamerával, melyek közül néhányat a fegyverekre és pajzsokra erősítettek.

(ps)
 

Ioan Gruffuddnak hónapokig tartott, mire sikerült a filmben látható szakállat megnövesztenie. Walesi származása miatt a szakálla rőt színű, ezért minden forgatás előtt barnára kellett festetnie.

(ps)
 

A forgatáshoz 300 kardot, 700 lándzsát, 350 baltát és mintegy 2500 jelmezt készítettek.

(ps)
 

A woad nép eredetileg a pikt nyelvet beszélte, azonban semmilyen írásos emlékünk nem maradt pikt nyelven, ezért a woadok a filmben a két legközelebb álló nyelv, az ó-gall és ó-walesi keverékén szólalnak meg. Ráadásul a népet piktnek hívták, nem woadnak. A woad piktül annak a kék növénynek a megnevezése, amivel a harcok előtt (vélhetően) befestették magukat.

(ps)