Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Midway (2019)

Midway
Filmadatlap
 
30
Szereplők
15
Vélemények
60
Képek
5
Videók

Galéria (60)

Nick Jonas
Patrick Wilson
Mark Rolston
Nick Jonas
Luke Evans
Patrick Wilson
Woody Harrelson
Patrick Wilson

Videók (5)

 
Harper   2022. 02. 17.

legújabb vélemény

2
Midway: alábecsült, de nagyon látványos háborús film

A 2019-es, Roland Emmerich rendezte Midway című történelmi akciódráma annak idején kapott hideget és meleget is, bár kétségtelenül nem annyi becsmérlést, mint Emmerich idei mozija, a balsikerű gagyiság: a Moonfall. A Midway egy valós tengeri csatát mutat be, mely 1942 júniusában zajlott az USA és Japán tengeri flottája között, mégpedig a Csendes-óceánon. Ez az ütközet lett Ázsia Sztálingrádja, vagyis az az összecsapás, mely megfordította a háború menetét a legnagyobb kontinensen. A film remekül mutatja be a két flotta harcát, bár érdekes módon indokolatlanul hosszú bevezetéssel látja el a filmet. Visszamegyünk ugyanis a Pearl Harbor-i bombázásokig. Luke Evans vadászpilótát alakít, akinek kulcsszerepe van az amerikai győzelemben. Meglepetés Mandy Moore alakítása, akit ugyan korábban habkönnyű kis bugyuta vígjátékokban láthattunk, ám ezúttal érett játékot mutat. És 35 évesen csinosabb, mint valaha. A sztárparádé működik, így Patrick Wilson, Woody Harrelson, Dennis Quaid, Aaron Eckhart is helytállnak karaktereikben. A Midway egy nagyon látványos, jól megrendezett film, mely többet ér az IMDb-n megítélt 6,7 pontnál. Nálam 80%-os. Többször nézős.

 
Bizsu82   2019. 11. 11.

a nap véleménye

3

Tegnap láttuk párommal moziban a filmet, és azt kell, hogy mondjam, hogy nekem átjött. Ez a film is bizonyítéka annak, hogy ma is készülnek kiváló második világháborús filmek. A látványos akciójelenetek mellett kapunk színvonalas tartalmat is. Nemcsa... több»

 
Fortress   2020. 08. 20.

5
Kihagyott lehetőség a háborús filmek között

A midwayi tengeri csata – mely a Csendes-óceán kellős közepén bontakozott ki 1941 júniusában a császári Japán és az Egyesült Államok között – a második világháború történetének harmadik legnagyobb fordulópontját jelentette (a sztálingrádi és az el-al... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2020. 12. 01.

2

Nagy érdekes és letaglózó történet egy monumentális harcról, ami Japán és Amerika között zajlott. Kiválóan vászonra vitt, érdekes, történelmileg is pontos film. A végén nagyon örültem, hogy az egyes emberek további életútját is megjelenítették. Zseniális szereplőgárda.

 
BoBamburg   2021. 03. 24.

1

Nem vagyok oda a háborús filmekért, de a nagy címeket azért igyekszem megnézni. A Midway viszont nagy csalódás volt. Unalmas, felszínes film, és legtöbbször a CGI is kiábrándító. Mondanám, hogy egynek elmegy, de inkább csak egy félnek, maximum.

 
HE7EDIK   2020. 05. 31.

0

Tipikus Emmerich mozi kiváló színészi gárdával és persze rengeteg amerikai zászlóval. A német a legpatriótább amcsi filmrendező.

 
Hámori Balázs   2020. 05. 26.

1
Jól sült el

Eleinte nagyon tartottam attól, hogy ez is csak egy Pearl Harbor-féle rettenet lesz, de szerencsére tévedtem, és sikerült egy hiteles és jó háborús filmet összehozni. A színészek jók voltak, a zene is jó volt, a látvány is teljesen rendben volt, volt itt nagy robbanás és csata, aminek lennie kell egy ilyen filmben. A félelmem ellenére itt nem tolták túl a szerelmet meg hasonló baromságokat, pont annyira voltak jelen az ilyen dolgok, amennyire kell, kicsit árnyalják a helyzetet és a szereplőket. Tetszett az is, hogy nem volt senki szentnek beállítva, és néhány jelenetnél még hirtelen a levegő is belém szorult. Egy jelenet volt, ami szerintem elég hülyén nézett ki (főszereplőnk és hátvédje között), de mivel ez az egy volt, nem vett el a film értékéből. Aki háborús filmre vágyik, nézze meg nyugodtan, nem fog csalódni, nekem tetszett, nem egy "egyszer nézhetős" fajta, de nem fog a kedvenceim közé tartozni.

A film összbevétele 125 619 985 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 91 244 416 forintot termelt. A hazai mozik összesen 60 531 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mandy Moore And Dennis Quaid's második közös filmje a Midway (2019). Az első az 'American Dreamz' (2006) volt.

(Hámori Balázs)
 

A Midway Roland Emmerich második háborús filmje a Mel Gibson főszereplésével forgatott A hazafi után.

(hp)
 

Woody Harrelson és Roland Emmerich a 2012 című katasztrófafilm után ismét együtt dolgozott a Midway forgatásán.

(hp)
 

Wes Tooke forgatókönyvíró első egészestés filmje.

(hp)
 

Dennis Quaid és Roland Emmerich rendező második közös filmje. Első alkalommal a 2004-es Holnapután forgatásán dolgoztak együtt.

(hp)
 
Legalább a Midway teljes játékideje alatt vakító napfényben fürdő akciói látványosak lettek, bár talán még ezek is kissé szépelgőek, és egy idő után repetitívvé válnak. Az igazi hősök ennél mindenképp többet érdemelnének. több»