Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
76%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
13
Vélemények
60
Képek
5
Videók
Midway
 
Fortress   2020. 08. 20.

legújabb vélemény

Kihagyott lehetőség a háborús filmek között

A midwayi tengeri csata – mely a Csendes-óceán kellős közepén bontakozott ki 1941 júniusában a császári Japán és az Egyesült Államok között – a második világháború történetének harmadik legnagyobb fordulópontját jelentette (a sztálingrádi és az el-al... teljes kritika»

 
NGN   2020. 04. 27.

a nap véleménye

Látványos ramazuri égen és vízen. De vajon nyújt-e ennél többet?

Roland Emmerich filmográfiája eléggé ingadozó teljesítményt mutat. Vannak jó és kimondottan fárasztó alkotásai, legutóbb például A függetlenség napja totál felesleges folytatását "csodálhattuk" meg a mozikban. De voltak kifejezetten üdítő filmjei is ... teljes kritika»


 
Bizsu82   2019. 11. 11.

a nap véleménye

Tegnap láttuk párommal moziban a filmet és azt kell hogy mondjam hogy nekem átjött. Ez a film is bizonyítéka annak, hogy ma is készülnek kiváló második világháborús filmek. A látványos akciójelenetek mellett kapunk színvonalas tartalmat is. Nem c... több»

 
HETEDIK   2019. 11. 10.

Tipikus Emmerich mozi kiváló színészi gárdával és persze rengeteg amerikai zászlóval. A német a legpatriótább amcsi filmrendező.

 
Ms. Akárki   2019. 11. 09.

Nagy érdekes és letaglózó történet egy monumentális harcról ami japán és amerika között zajlott. Kiválóan vászonravitt érdekes történelmileg is pontos film. A végén nagyon örültem hogy az egyes emberek további életútját is megjelenítették. Zseniális szereplőgárda.

 
Hámori Balázs   2020. 05. 26.

Jól sült el

Eleinte nagyon tartottam attól hogy ez is csak egy Pearl Harbor féle rettenet lesz de szerencsére tévedtem és sikerült egy hiteles és jó háborús filmet összehozni. A színészek jók voltak a zene is jó volt a látvány is teljesen rendben volt, volt itt nagy robbanás és csata aminek lennie kell egy ilyen filmben. A félelmem ellenére itt nem tolták túl a szerelmet meg hasonló baromságokat, pont annyira voltak jelen az ilyen dolgok amennyire kell, kicsit árnyalják a helyzetet és a szereplőket. Tetszett az is hogy nem volt senki szentnek beállítva és néhány jelenetnél még hirtelen a levegő is belém szorult. Egy jelenet volt ami szerintem elég hülyén nézett ki (főszereplőnk és hátvédje között) de mivel ez az egy volt nem vett le a film értékéből. Aki háborús filmre vágyik nézze meg nyugodtan nem fog csalódni, nekem tetszett nem egy "egyszer nézhetős" fajta de nem fog a kedvenceim közé tartozni.

 
tjunior   2020. 05. 23.

Roland Emmerich olyan mint az a történet a ruszki traktorgyárról. Akárhogy próbálták összerakni mindig tank jött ki belőle. Emmerich meg akármibe fog, akármilyen műfajban abból romboláspornó lesz. Most éppen történelmi film keretein belül próbálja tá... több»

Nick Jonas
Patrick Wilson
Mark Rolston
Nick Jonas
Luke Evans
Patrick Wilson
Woody Harrelson
Patrick Wilson

A film összbevétele 125 619 985 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 91 244 416 forintot termelt. A hazai mozik összesen 60 531 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mandy Moore And Dennis Quaid's második közös filmje a Midway (2019). Az első az 'American Dreamz' (2006) volt.

(Hámori Balázs )
 

A Midway Roland Emmerich második háborús filmje a Mel Gibson főszereplésével forgatott A hazafi után.

(hp )
 

Woody Harrelson és Roland Emmerich a 2012 című katasztrófafilm után ismét együtt dolgozott a Midway forgatásán.

(hp )
 

Wes Tooke forgatókönyvíró első egészestés filmje.

(hp )
 

Dennis Quaid és Roland Emmerich rendező második közös filmje. Első alkalommal a 2004-es Holnapután forgatásán dolgoztak együtt.

(hp )
 

A Midway forgatása 2018. szeptember 5-én kezdődött meg Honoluluban, Hawaii-n, majd Montrealban, Quebecben ért véget.

(hp )
 

A film első poszterét napra pontosan a Midway-i csata 77. évfordulóján, 2019. június 4-én hozták nyilvánosságra.

(hp )
 
Azt hiszem, mindent elmond a filmről, hogy Michael Bay még a sokat szidott Pearl Harbor-rel is élvezhetőbb, autentikusabb környezetet épített fel Emmerich-nél. több»
 
Legalább a Midway teljes játékideje alatt vakító napfényben fürdő akciói látványosak lettek, bár talán még ezek is kissé szépelgőek, és egy idő után repetitívvé válnak. Az igazi hősök ennél mindenképp többet érdemelnének. több»
 
A filmélményt egy 3D vetítéssel lehetne még igazán fokozni, kár, hogy nem készült ilyen változat is. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.