Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80
Filmadatlap
 
29
Szereplők
7
Vélemények
42
Képek
5
Videók
Midway
 
Bizsu82   2019. 11. 11.

Tegnap láttuk párommal moziban a filmet és azt kell hogy mondjam hogy nekem átjött. Ez a film is bizonyítéka annak, hogy ma is készülnek kiváló második világháborús filmek. A látványos akciójelenetek mellett kapunk színvonalas tartalmat is. Nem csak egy csatára fókuszál a film- a címével ellentétben- hanem több ütközetet is bemutat. Amit szerintem nagyon jól eltaláltak a filmben, hogy az előzményeket is bemutatja, vagyis hogy mind a japánok, mind az amerikaiak hogyan jutottak azokra a döntésekre, lépésekre, amikre jutottak, milyen hibákat követtek el és milyen jelentősége volt a kódok megfejtésének, a matematikának, a logikának, ami végül a siker kulcsát adta. Szintén a film pozitívuma számomra hogy a japánok és az amerikaiak szemszögéből is látjuk az eseményeket, és valamennyire mindkét oldal érzéseit meg lehet érteni. Sokan mondják, hogy egy sablon film, nekem nem ezt a hatást keltette. Tetszett a színészek alakítása, szerintem profin, meggyőzően adták a karaktert. A fiatal színészek alakítása is profi, színvonalas volt. Vannak érzelmileg is megfogó jelenetek. Szintén pozitívum a film végén hogy a szereplőkről összefoglalva néhány mondatban megtudhatjuk hogy mi történt a háború után, hogyan ért véget az életük. A komoly tartalom ellenére a film humora is tetszett. Én javaslom, kategória kedvelőinek jó választás lehet!

 
HETEDIK   2019. 11. 10.

Sajnos Emmerich karrierje a Holnapután óta leáldozóban van. Ez a film is csak egy tökéletesen felesleges közepes háborús eposz lett, néhány látványos jelenettel. Egyszer végig nézed, másnapra meg el is felejted.


 
Ms. Akárki   2019. 11. 09.

Nagy érdekes és letaglózó történet egy monumentális harcról ami japán és amerika között zajlott. Kiválóan vászonravitt érdekes történelmileg is pontos film. A végén nagyon örültem hogy az egyes emberek további életútját is megjelenítették. Zseniális szereplőgárda.

 
daniel52   2019. 11. 10.

Sajnos nem kötött le túlságosan, inkább amolyan egyszeri megnézésre alkalmas film, ha épp nincs jobb ötlete az embernek. Nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondjam, mert ami engem illet, nagyon vártam ezt a filmet...

 
FunBoi   2019. 11. 09.

Szerintem ez nem az a háborús film, amire még szükségünk volt, inkább amolyan szenvelgés, és ami engem illet talán egy kissé fenntartásokkal is fogadnám történelmi szempontból. Mindenesetre egészen látványosra sikeredett, így már csak emiatt is érdemes megnézni.

Nick Jonas
 
Azt hiszem, mindent elmond a filmről, hogy Michael Bay még a sokat szidott Pearl Harbor-rel is élvezhetőbb, autentikusabb környezetet épített fel Emmerich-nél. több»
 
Legalább a Midway teljes játékideje alatt vakító napfényben fürdő akciói látványosak lettek, bár talán még ezek is kissé szépelgőek, és egy idő után repetitívvé válnak. Az igazi hősök ennél mindenképp többet érdemelnének. több»
 
A filmélményt egy 3D vetítéssel lehetne még igazán fokozni, kár, hogy nem készült ilyen változat is. több»

A film összbevétele 53 752 771 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 89 006 431 forintot termelt. A hazai mozik összesen 54 879 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Midway Roland Emmerich második háborús filmje a Mel Gibson főszereplésével forgatott A hazafi után.

(hp)
 

Woody Harrelson és Roland Emmerich a 2012 című katasztrófafilm után ismét együtt dolgozott a Midway forgatásán.

(hp)
 

Wes Tooke forgatókönyvíró első egészestés filmje.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.