75 Midway  (2019)

Roland Emmerich ismét egy pazar látványvilágú filmmel jelentkezett.  A Midway premierje kapcsán cikkünkben mindent egy helyre gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

A függetlenség napja rendezője, Roland Emmerich ezzel a hihetetlenül látványos, megindító, és minden percében izgalmas filmmel állít emléket a II. világháború egyik sorsdöntő ütközetében részt vett hős katonáknak.

Az amerikai haditengerészet csendes-óceáni flottáját fél évre megbénította a japán légierő, mikor leigázta Pearl Harbort. Az egyik legnagyobb hírszerzési kudarcnak titulálták a történteket. Azonban ez a veszteség nem tántorította el az amerikai hadsereg hős katonáit, hogy véghez vigyék a II. világháború egyik legnagyobb bravúrját a Midway szigeteknél. A legelszántabb harcosok állhatatossága és küzdeni akarása sorsdöntő fordulathoz vezetett a II. világháború kimenetelében.

A filmet Wes Tooke forgatókönyve alapján Roland Emmerich rendezte (A függetlenség napja, Holnapután), míg a főbb szerepeket Woody Harrelson, Aaron Eckhart, Dennis Quaid, Patrick Wilson, Mandy Moore, Luke Evans és Darren Criss alakítják.

Íme 6 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Midway Roland Emmerich második háborús filmje a Mel Gibson főszereplésével forgatott A hazafi után.
  • Woody Harrelson és Roland Emmerich a 2012 című katasztrófafilm után ismét együtt dolgozott a Midway forgatásán.
  • Wes Tooke forgatókönyvíró első egészestés filmje.
  • Dennis Quaid és Roland Emmerich rendező második közös filmje. Első alkalommal a 2004-es Holnapután forgatásán dolgoztak együtt.
  • A Midway forgatása 2018. szeptember 5-én kezdődött meg Honoluluban, Hawaii-n, majd Montrealban, Quebecben ért véget.
  • A film első poszterét napra pontosan a Midway-i csata 77. évfordulóján, 2019. június 4-én hozták nyilvánosságra.

Hazai premierdátum: 2019.11.07.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: