Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81
Filmadatlap
 
29
Szereplők
8
Vélemények
60
Képek
5
Videók

Vélemények: Midway (2019)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
drg0602   2020. 02. 13.

legújabb vélemény

Nagyon tetszett, minden egyes perce, persze én nagyon elfogult vagyok a háborús filmek terén. Nagyon jók a fiatal színészek, ami emelt szerintem a film zsenialitásán. Japán és amerika között sordöntő csatát mutatja be! Moziba láttam, nagyon látványos, jó film teli csemegével! Aki nem látta pótolja be.

 
Bizsu82   2019. 11. 11.

a nap véleménye

Tegnap láttuk párommal moziban a filmet és azt kell hogy mondjam hogy nekem átjött. Ez a film is bizonyítéka annak, hogy ma is készülnek kiváló második világháborús filmek. A látványos akciójelenetek mellett kapunk színvonalas tartalmat is. Nem csak egy csatára fókuszál a film- a címével ellentétben- hanem több ütközetet is bemutat. Amit szerintem nagyon jól eltaláltak a filmben, hogy az előzményeket is bemutatja, vagyis hogy mind a japánok, mind az amerikaiak hogyan jutottak azokra a döntésekre, lépésekre, amikre jutottak, milyen hibákat követtek el és milyen jelentősége volt a kódok megfejtésének, a matematikának, a logikának, ami végül a siker kulcsát adta. Szintén a film pozitívuma számomra hogy a japánok és az amerikaiak szemszögéből is látjuk az eseményeket, és valamennyire mindkét oldal érzéseit meg lehet érteni. Sokan mondják, hogy egy sablon film, nekem nem ezt a hatást keltette. Tetszett a színészek alakítása, szerintem profin, meggyőzően adták a karaktert. A fiatal színészek alakítása is profi, színvonalas volt. Vannak érzelmileg is megfogó jelenetek. Szintén pozitívum a film végén hogy a szereplőkről összefoglalva néhány mondatban megtudhatjuk hogy mi történt a háború után, hogyan ért véget az életük. A komoly tartalom ellenére a film humora is tetszett. Én javaslom, kategória kedvelőinek jó választás lehet!


 
HETEDIK   2019. 11. 10.

Sajnos Emmerich karrierje a Holnapután óta leáldozóban van. Ez a film is csak egy tökéletesen felesleges közepes háborús eposz lett, néhány látványos jelenettel. Egyszer végig nézed, másnapra meg el is felejted.

 
Ms. Akárki   2019. 11. 09.

Nagy érdekes és letaglózó történet egy monumentális harcról ami japán és amerika között zajlott. Kiválóan vászonravitt érdekes történelmileg is pontos film. A végén nagyon örültem hogy az egyes emberek további életútját is megjelenítették. Zseniális szereplőgárda.

 
daniel52   2019. 11. 10.

Sajnos nem kötött le túlságosan, inkább amolyan egyszeri megnézésre alkalmas film, ha épp nincs jobb ötlete az embernek. Nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondjam, mert ami engem illet, nagyon vártam ezt a filmet...

 
FunBoi   2019. 11. 09.

Szerintem ez nem az a háborús film, amire még szükségünk volt, inkább amolyan szenvelgés, és ami engem illet talán egy kissé fenntartásokkal is fogadnám történelmi szempontból. Mindenesetre egészen látványosra sikeredett, így már csak emiatt is érdemes megnézni.

 
sajvi   2019. 11. 04.

Látványos, nagyon pazar film, de valamiért nem érintett meg annyira, mint például a Dunkirk. Túlságosan hatásvadásznak éreztem, ami ellenkező benyomást keltett bennem. Ennek ellenére érdemes megnézni, unatkozni biztos nem fog senki.

 
stargame   2019. 11. 02.

Óriási fejlődés figyelhető meg a háborús filmeken belül, a Midway szerintem a műfaj megkoronázása. Akár egy történelemórát is kiválthat, az eseményeket a kapitányok mesélik el, ezáltal kicsit dokumentumfilm jellegű lesz, de ez csak elősegíti, hogy a hiányosabb ismeretekkel rendelkezők is megértsék, mi történt 1942-ben.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.