Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
14
Vélemények
32
Képek
1
Videók
Hadak útján
 
NGN   2020. 01. 20.

legújabb vélemény

Igazi Spielberg kalandfilm, egy csodás történettel és remek színészekkel. Nem mondom, hogy a legjobb filmje, de becsülettel összerakta a direktor úr. A háborús jelenetek ismét nagyon látványosak.

 
indingo   2019. 02. 15.

A film témája megrendítő és egyben megható, egy ló sorsát követjük végig , az első világháború borzalmain keresztül. Túl naiv és nem éppen életszerű a történet, de a sokszor kegyetlen háborús események után épp erre van szükségünk és ne feledjük el hogy egy ifjúsági könyv alapján készült a film.


 
Deku   2017. 10. 22.

Nagyon jól indult a film és tetszett is volna de sajnos a végére nem az lett amit vártam tőle. Ennek a filmnek jó volt az alapja de sajnos rossz volt a megvalósítás.

 
HercegPeter   2017. 06. 05.

Nagyon hasonlít a Fekete szépség című filmre, legalábbis az alaptörténet biztosan. Az első bő félórában úgy indul, mint egy békés bohókás családi film. Majd ezt követik az igen komoly drámai fejezetek és végül egy megható befejezés. A látványvilág nagyon szép. Az sem mellékes, hogy néhány híres/ azóta híressé vált színész is felbukkan benne. A háborús jelenetek hitelesek. Kicsit talán hosszú, de végig leköti a figyelmet szóval ez mégsem annyira baj.

 
Lamboh   2017. 10. 13.

Ez is egy olyan film, amit a végtelenségig tudnék nézni. Nagyon megható és szép film. A háborús drámákat nagyon szeretem, ez viszont, így, hogy egy ló szemszögéből látjuk a dolgokat, és őt kísérjük végig a háború borzalmain, valahogy egy hatalmas pluszt ad a filmhez. Érdemes megnézni, annak ellenére, hogy néha egy kicsit hosszúnak érződik.

 
hsanya182   2015. 08. 26.

Egy ártatlan ló menekülése a körülötte lévő emberiség őrült játékai elől. Csodálatos tájaképeket láthatunk a filmben, majd betekintés nyerünk az I világháború borzalmaiba is. Főhős lovunk megannyi gazdán esik keresztül, először egy gazda farmján, majd az I.világháborúban engedelmeskedik az emberi akaratnak. Ha nem vársz tőle semmit egy színvonalas vasárnap délelőtti film tud lenni ébredéshez... :)

 
Edii   2015. 04. 23.

A világ egyik legjobb rendezője; Steven Spielberg egy gyönyörű ló és gazdája egy fiatal fiú szemszögéből mutatja be az I. világháborút és annak borzalmait ebbe a nagyszerű drámába. 2,5 órás film, de végig érdekes, egy percig se unalmas, picit vontatott, de ennyi hibája van!

A film összbevétele 177 584 879 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatáson 14 ló játszotta Joey-t, ezek közül a legtöbb szerep a filmes karriert befutó Findernek jutott.

(ps)
 

Emily Watson hasonló szerepben látható az Én kicsi szörnyem - A mélység legendája (2007) című filmben is. Mindkét filmben a színésznő alakította a ló gazdájának anyját.

(ps)
 

A Vágta (2003) című filmet is Oscar-díjra jelölték, amiben ugyanez a ló, Finder szerepelt.

(ps)
 

A forgatások alatt 5800 statisztára volt szükség.

(ps)
 

Ez volt Jeremy Irvine első filmje.

(ps)
 

Ez volt Steven Spielberg és Michael Kahn első munkája együtt. A két nagy öreg együtt szidta a digitális vágás forradalmát, ami szerintük mindkettőjük karrierjét megvágta.

(ps)
 

A csatajelenetekhez speciálisan kikevert sarat használtak, hogy különösen mocskosnak tűnjön a csatatér.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.