Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

A Nílus gyöngye (1985)

The Jewel of the Nile
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
1
Videók
A Nílus gyöngye

Galéria (8)

Kathleen Turner
Michael Douglas
Danny DeVito
Kathleen Turner
Danny DeVito
Michael Douglas
Kathleen Turner
Kathleen Turner
Michael Douglas
Michael Douglas

Videók (1)

 
dailyfilmsan   2020. 04. 29.

legújabb vélemény

0

Joan Wilder kalandjának folytatása nagyon laposra sikeredett amennyire megszerettem az első filmben akkora nagy kiábrándultságot váltott ki belőlem ez a rész. Borzasztó volt nem sikerült egy épkézláb koncepciót összeverbuválniuk és ez nagyon érezhető nincs cél nincs motiváció csapongó és unalmas, végtelenül unalmas.

 
Artemisia   2017. 11. 30.

4

Az első rész jobban kidolgozott és akció dúsabb volt,a tétek is nagyobbak voltak, de ez is elfogadható, kalandos kis film, a kora ellenére egészen jó látványvilággal.

 
Sziszi   2015. 03. 25.

1

Igazi ritkaság, mert jól megrendezett, kiváló színészekkel készített kalandfilmből nincsen olyan sok. Ráadásul nagyon finom humora van, és akció is akad benne bőven. Egyszerűen elragadó...:)

 
Ms. Akárki   2019. 07. 31.

0

Lehet nem jó pillanatban talált meg ez a film, de nagyon untam. Sémás és unalmas többnyire. Pár jó poén van benne ami tetszett és a színészgárda isteni, de ez most sajnos kevés volt nekem.

 
spidey   2016. 10. 14.

0

Nagyon nagy kedvenc minden szempontból! Istenem, ha visszagondolok, mekkora elragadtatással néztem gyerekként, mint kalandfilmet, és csak felnőttként tudtam meg, hogy ez egy vígjáték...:D

A film összbevétele 96 773 200 dollár volt (imdb.com).

 

Számos nem brit vagy amerikai származású szereplőt a British Equity tagjai szinkronizálták, például George Camliar, Kerry Shale és Kevork Malikyan.

(dailyfilmsan)
 

Az F-16 vadászgép replikája olyan jól sikerült,hogy az orra valóban elkezdett emelkedni a földről, ha túl gyorsan gurult.

(dailyfilmsan)
 

A produkciós csapat három tagja egy repülőgép-balesetben halt meg Marokkó felett. A filmet nekik ajánlották, valamint a forgatókönyv írójának, Diane Thomas-nak, aki egy autóbalesetben vesztette életét.

(dailyfilmsan)
 

1985-ben a 7. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Kathleen Turner nem akart szerepelni a folytatásban a gázsija miatt perpatvar miatt és, mert nem tetszett neki a forgatókönyv. Miután a Fox egy 25 millió dolláros pert akart a nyakába akasztani, aláírta a szerződést.

(rbernadett)