Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

A smaragd románca (1984)

Romancing the Stone
Filmadatlap
 
20
Szereplők
10
Vélemények
27
Képek
1
Videók
 
Timon   2020. 02. 21.

legújabb vélemény

1

Robert Zemeckis karrierjének elősikerének nevezném,mert a Forrest Gump vagy a Vissza a jövőbe előtt is ilyen és hasonló művekket tudott mutatni,amely ha nem is váltak annyira híresekké,de a filmtörténelemben azért némi úttörő szerepet el tudnak könyv... több»

 
Artemisia   2017. 11. 16.

3

Meglepően jó és izgalmas kalandfilm, a korához képest egészen megfelelő látványvilággal. Michael Dougles még fiatal és szerethető volt. A történet ötletes, elegendő mennyiségű és minőségű akció van, a szerelmi szál pont annyira romantikus amennyire k... több»


 
dailyfilmsan   2019. 03. 15.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Meglepett. Ebben a filmben van kaland, románc és humor is. Egy régebbi darabtól nem vártam ilyen színvonalat, de szép és ötletes volt. Nem egy Indiana Jones, de meg voltak azok a kritériumok, amik egy kalandfilmet azzá tesznek, ami. Ez a film is ink... több»

 
doroffee   2016. 02. 14.

2

Nagyon kedves, vicces, izgalmas, igazán kalandos film, fantasztikus humorral. Michael Douglas és Katherine Turner nagyon jól működnek együtt a filmvásznon.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 31.

1

Remek kalandfilm. Indiana Jones karakterére emlékeztet valamiért a főszereplő. Imádtam a szerelmi szálukat. Először persze a városi lány kicsit kényeskedett, de végül csak belejött. Kellemes romantikus vígjáték. Érdemes megnézni.

 
Norbert93   2019. 07. 06.

1
Az igazi kalandfilm

Ha kalandfilmről van szó, az elsők között a helye, minden toposza és karaktere tökéletes a maga nemében, a mai napig is lebilincselő és szórakoztató kaland, amelyet méltán lehet az eredeti Indiana Jones filmekkel egy lapon említeni.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Zemeckis megrendezte,én pedig azt kérdezem: Minek? unalmas,egyszerű,előre kiszámítható történet,és elég gyenge színészi teljesítmények is vannak benne.... Pedig Michael Douglas , a kicsi,de annál energikusabb Danny DeVito ,és a kor női sztárja Kathleen Turner dolgoznak benne. Unalmas,klisés!

Galéria (27)

Videók (1)

A film összbevétele 115 078 260 dollár volt (imdb.com).

 

Egy pletyka szerint a forgatás során Michael Douglast egy mérges kígyó megmarta, de Danny DeVito megmentette őt azzal, hogy azonnal elszívta a mérget. Michael Douglas Seth Meyers talk showjában elárulta, hogy nem történt semmi ilyesmi a forgatáson.

(dailyfilmsan)
 

Michael Douglas nem volt tudatában annak, hogy Rober Zemeckis végig felvette kamerára azt ahogyan a forgatási szünetben Kathleen Turnerrel táncolnak. A lesi felvétel a filmbe is belekerült.

(dailyfilmsan)
 

1984-ben a 7. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Sylvester Stallone és Christopher Reeve egyaránt visszautasították Jack T. Colton szerepét.

(rbernadett)
 
Robert Zemeckis még a Vissza a jövőbe trilógia előtt kapta meg a rendezői széket, nem várt senki semmit ettől a filmtől, aztán a siker megnyitotta előtte Hollywood kapuit. Nem kell mindig a dráma, időnként bele kell csapni a könnyebb műfajba is, erre pedig tökéletes választás ez az alkotás. több»