Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
81%

Lovagregény (2001)

A Knight's Tale
Filmadatlap
 
26
Szereplők
21
Vélemények
10
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

legújabb vélemény

0

Semmi köze a történelemhez,ezt tudjuk az amerikaiakról,ez a tantárgy nagyon nem megy nekik.Nem volt egy nagy film,de nézhető.Akciódús,és vannak benne izgalmas jelenetek.

 
Filmelemző   2018. 03. 24.

3

Nagyon nagy kedvencem ez a film, még ha valóban nem is tekinthető igazi történelmi filmnek. A Chaucer korában, XIV. század végén játszódó vígjáték tele van poénokkal, látványos jelenetekkel, középkori párbajokkal, mai humorral átszőve. Nekem tetszett. Értékelésem: 7.5 pont.


 
Deku   2017. 07. 23.

0

Nagyszerűen szórakoztató és izgalmas film került Heath Ledger főszereplése alatt a film történelembe. Nekem mindenképpen többször nézős és hihetetlen meglepetés volt. Imádtam.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 15.

0

Nagy kedvencem ez a vígjátékként felvezetett történelmi romantikus film. Heath Ledger pedig tökéletesen hozta a hősszerelmes lovagot, aki csak azért hajt, hogy olyan legyen mint mindenki aki számít és persze ahhoz csellel kell pénzt és rangot szereznie. A zenék is sokat adtak a film hangulatához.

 
Norbert93   2019. 04. 17.

0

Szeretem ezt a filmet,bár ez a modernizációs vonal nekem inkább a Shrek első részére hasonlatos, ami szerintem nem szándékos koppintás. A film gonosza nekem kicsit súlytalan és nem teljesen hiteles, de a filmet hálistennek nem zökkenti ki és megmarad a kaland-vígjáték vonalon.

 
kevelin   2019. 06. 01.

0

heath ledger egyik legjobb filmje bár nem aratott alapvetően nagy sikert én mégis nagyon szeretem. nagyon jó színésznek tartottam kár hogy ő máshogy gondolta és nem készül már vele több film pedig szükség lenne a minőségi színészekre. a sztori kicsit lapos nem nagy durranás de nekem bejött

 
doroffee   2016. 02. 14.

0

Egyik kedvenc filmem. Imádom a meséket, és ez a film hoz egy ilyen kosztümös középkori népmesei hangulatot az alulról jövő parasztgyerekkel, aki meg akarja hódítani a nemes hölgyet. A mellékkarakterek egyszerűen zseniálisak, remekek a poénok is.

Galéria (10)

Videók (2)

A film összbevétele 117 487 473 dollár volt (imdb.com).

 

Shannyn Sossamon a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Mikor Chaucer először mutatja be Sir Ulrichot a közönségnek, elsőre azért marad el az éljenzés, mert a cseh statiszták nem értették, mit mond Paul Bettany.

(kázsé)
 

Heath Ledger véletlenül kiütötte a rendező Brian Helgeland egyik fogát egy seprűnyéllel, mikor a lovagi tornát próbálták szemléltetni.

(kázsé)
 

Az a rész, mikor Jocelyn megkéri Williamat, hogy hozza a legrosszabb formáját a tornán szerelme bizonyításául, egy 12. századi Lancelot és Ginever szerelmét feldolgozó költeményből lett átemelve.

(kázsé)
 

Az első lovagi párbaj jelenetének felvételekor Heath Ledger dublőre balesetet szenvedett. Az ellenfél lándzsája megcsúszott, és fejbe találta a dublőrt, aki eszméletlenül zuhant a földre. Az egész felvételt felhasználták.

(kázsé)
 

A film néhány statisztája prágai hajléktalan volt.

(kázsé)
 

Paul Bettany torokgyulladást kapott, annyit kellett kiabálnia a forgatás alatt.

(kázsé)
 
Brian Helgeland nem volt szívbajos, profi forgatókönyvíróként (többek között a Szigorúan bizalmast is neki köszönhetjük) elengedte a fantáziáját és összehozott nekünk egy dögös középkori romkomot, amelynek a rendezését is bevállalta. 8/10 több»