Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Kelly hősei (1970)

Kelly's Heroes
Filmadatlap
 
25
Szereplők
33
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Érdekességek: Kelly hősei (1970)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Az eredeti forgatókönyvben egy fontos női karakter is helyet kapott, melyet az akkoriban 33 éves, gyönyörű Ingrid Pitt alakított volna, ám a készítők szinte az utolsó pillanatban meggondolták magukat és kihúzták a női szereplőt.

(Filmelemző)
 

A film végső kulcsjelenete - a bank elfoglalása - egy francia kisvárosban játszódik, ám valójában egy jugoszláv, ma horvátországi településen vették fel az Isztrián. A mediterrán jelleg igy is meg volt és olcsóbban is jöttek ki a készítők.

(Scriptor)
 

Gutowski egy Mosin Nagant M91/30 típusú orosz mesterlövész fegyvert használ.

(magyaristvan)
 

Clint Eastwood és Donald Sutherland később együtt fog játszani az Űrcowboyok (Space Cowboys) című filmben, Telly Savalas és Donald Sutherland pedig 3 évvel korábban "A piszkos tizenkettő" (The Dirty Dozen) című filmben szerepelt együtt.

(magyaristvan)
 

A Tigris tankokon lévő kulcs szimbólum jelentése, hogy az első SS páncélos hadosztályhoz, Adolf hitler testőrségéhez tartozik (Leibstandarte Adolf Hitler).

(magyaristvan)
 

A film azért forgott Jugoszláviában, mert az ország hadserege 1970-ben túlnyomó részt még mindig a Sherman tankokat használta.

(magyaristvan)
 

A Tigris tankok tornyának elektromos motorja által keltett zajt később felhasználták "A bolygó neve: Halál" (Aliens) című film kétlábú "targoncáinál".

(magyaristvan)
 

Donald Sutherland a jugoszláviai forgatás alatt nagyon beteg lett. A feleségének küldött telegramban kérték azonnal jöjjön, de egyben figyelmeztették, hogy Donald akár már halott is lehet mire megérkezik.

(magyaristvan)
 

A bank főbejáratának berobbantása után Kelly, Bazi Joe, Csodabogár és a német tankparancsnok lép be az épületbe, majd a többi katona is csatlakozik hozzájuk a többi szobából. Ám a banknak csak egy bejárata volt, amit felrobbantottak, hiszen ezért kellett az egész akció...

(Archívum)