2024.03.29 21:50 Recensor Olvasottság: <100x
2

Végre egy jó sztori a sci-fi filmek világában

Nagyon ritkán láthatunk jó sci-fi történeteket, mert többnyire csak science fictionnek tűnő alkotások jelennek meg, melyekről aztán kiderül, hogy valójában látványos drámák, krimik vagy disztópiák, melyek a jövőben játszódnak, esetleg helyszínük a világűr. Ezektől azonban még nem válnak sci-fivé. Ám A 3-test probléma tényleg a tudományos fantasztikum körébe sorolható, zseniális sorozat. Sajnos a fantáziával nem rendelkezők nem veszik észre a történet különlegességét és a script, illetve sorozat rendezési bravúrjait.

Megint mások a regényhez hasonlítják, mely öreg hiba, mert teljesen külön értékelendő. Amitől igazán jó, az a történetfűzés és az egymást erősítő jelenetek sora, melyek megmozgatják agyunkat (már aki képes elgondolkodni, és nem csak agyatlan akciófilmet vár). Ha egy film képes elérni azt, hogy vitázunk és gondolkodunk rajta, az már önmagában 5 csillagos. És a 3-test simán hozza ezt.

Végre egy jó sztori a sci-fi filmek világában

Nekem nagyon tetszett, és sajnálom azokat, akikhez nem jut el a gondolatisága. Nálam 5 csillagot kap, de elsősorban az alapsztori-script-rendezés hármasa miatt, és nem feltétlenül a kivitelezés okán. Sokat gondolkodtam az egyes részek között azon, hogy egy hasonló helyzetben miként reagálna a földi civilizáció arra, ha egyszer tényleg észlelné egy másik idegen civilizáció közeledését. Vélhetően hasonló lenne a helyzet: akadnának őrültek, akik istenként várnák az idegeneket és tudósok, akik tenni próbálnának felkészülésünkért. A második évadban biztos választ kapunk arra, hogy hogyan néznek ki a san-tik és mi lett Will Downing sorsa (mert ő még biztosan előkerülő karakter). Alig várom a folytatást, mert szerintem a 3-test világa a Dűnéhez fogható különlegesség. Mindkét filmes univerzum zseniális. Már van van fantáziád.

dráma | fantasy | kaland

A sorozatban az emberiség első alkalommal lép kapcsolatba egy idegen civilizációval. több»

2