Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
89
Filmadatlap
 
28
Szereplők
68
Vélemények
55
Képek
2
Videók
A zongorista
 
Deku   2017. 07. 10.

Engem eléggé megérintett a témája a filmnek. A színészek mind kiválóan teljesítettek. Nagyon szép történet. Ezt a filmet bárkinek tudom ajánlani aki rajongója az életrajzi filmeknek. Biztosan sokak kedvence lehet. Nekem nagyon bejött legalábbis.

 
Berto49   2018. 05. 02.

Kilenc év elmúltával újra megnéztem ezt a remekművet. Még jobban tetszett, mint az első alkalommal. A témával kapcsolatban sok film született, de ez kimagaslik közülük. Az elkészítéshez kellett a rendező személyes érintettsége is, mert a szenvedést csak olyan ember tudja érzékeltetni, aki saját maga is megjárta a poklokat. Polanski ilyen ember, elég, ha a édesanyja koncentrációs táborban történt halálára, saját maga krakkói gettóból való szökésére, vagy a gyermekét váró Sharon Tate brutális meggyilkolására gondolunk. Hasonlóan a film Szpilmanjához, ő is művész, aki a legkilátástalanabb helyzetből is megtalálta az életben maradás egyetlen esélyét. A holokauszt az emberiség legnagyobb szégyenei közé tartozik, az elkövetett gyalázatra az időben egyre távolabb kerülő történések dacára is mindig emlékeztetni kell! Ebben az értelemben is örök érvényű alkotás ez a film, aktualitását soha sem veszíti el. A művészi hatáshoz nagyon erős mértékben hozzájárult Adrien Brody tökéletes szerepjátszása. Tévedek, ez nem szerep volt, hanem tökéletes átélés. A film utolsó felirataiban közölt egyik információ megrendített: a német tiszt, aki megmentette Wladek életét egy szovjet munkatáborban halt meg 1952-ben.


 
dailyfilmsan   2018. 01. 18.

Annyi holokauszt témájú film van már, hogy meg sem lehet különböztetni őket. Sorstalanság, Saul fia, Az élet szép, A csíkos pizsamás fiú a könyvtolvaj és még sokan mások. A zongorista is egy tipikus holokauszt film. hullanak a zsidók és csak elborzadunk hogy ezt hogyan tehették meg az emberekkel. A film nem rossz félreértés ne essék, nagyon is érdekfeszítő csak egysíkú kapunk egy túlélőt aki végigszenvedi a második világháborút. Egy képessége van hogy tud zongorázni.

 
MP170506   2018. 12. 10.

Kiváló film. Nem igazán lehet mit írni erre a filmre, mert ez egy megindító, drámai alkotás. Nem tudom úgy meg nézni, hogy ne érzékenyüljek el rajta. Persze rengeteg hasonló témájú film született már, de valamiért ez a nagy kedvencem.

 
Edii   2015. 01. 27.

Ez a film egyszerűen zseniális. Adrien Brody teljesen hitelesen alakítja a zsidó zongorista szerepét! A jelmezek és a látvány korhű! Nem szabad kihagyni!

Adrien Brody
Adrien Brody
Adrien Brody
Adrien Brody
Adrien Brody
Thomas Kretschmann
Adrien Brody
Adrien Brody
 

A film 3 Oscar-díjat nyert; Adrien Brody, legjobb férfi főszereplő, Roman Polanski, legjobb rendező, Ronald Harwood, legjobb adaptált forgatókönyv.

(Berto49 )
 

A forgatókönyv alapjául szolgáló írás először csonkítva 1945-ben, „Śmierć Miasta” ("A város halála") címmel jelent meg. Űj, teljes kiadására csak 1998-ban került sor, „A zongorista” címen. Magyarul 2002-ben jelentette meg az Európa Kiadó.

(Berto49 )
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.