Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

A nevek dala (2019)

The Song of Names
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
150
Képek
2
Videók

Galéria (150)

Videók (2)

 
petraszab   2020. 09. 03.

legújabb vélemény

1

Érdekes helyzet, amikor két ember elsodródik egymástól. A tinédzser főszereplőt sose hagyta nyugodni a dolog és felnőttként szánja rá arra, hogy barátját felkutatja.

 
indingo   2020. 08. 18.

1

Tetszett a film. Készült már jó pár a témában, de valahogy a komoly zenei vonallal való összekötés tette számomra érdekessé a sztorit.

 
Szilonka   2020. 08. 23.

0

Nem egy tipikus háborús film. Mindvégig lebilincselő volt a története, no meg a dalok. Tim Roth és Clive Owen remek párost alkottak.

 
csenge   2020. 02. 03.

0

Nem semmi stábot szedtek össze, aminek meg is lett az eredménye, sikerült egy igazi remekművet tető alá hozniuk. Jeffrey Caine remek forgatókönyve kiegészülve Howard Shore fülbemászó zenéjével egy újabb emlékezetes, érzelmes filmet eredményezett. Bár... több»

 
dakod   2020. 01. 30.

0

Van egy olyan gyanúm, hogy hamarosan ez is egyike lesz a túlértékelt filmeknek. Nem rossz, de a zene "dicsőítése" mellett a cselekmény kicsit unalmas, sablonos és kiszámítható. Igazából az egész film arról szól, hogy a dallamoknak hatalmuk van az emb... több»

 
sandor   2020. 02. 01.

0

Annak ellenére, hogy ez nem kifejezetten az én műfajom, nagyon élveztem a filmet. Jó a hangulata, tetszett, hogy a készítők játszottak a fényekkel és a színekkel, ami viszont nagyon átütőre sikeredett, az természetesen maga a zene. Zseniálisan illeszkedik a film alaphangulatához. Jár az öt csillag részemről.

 
despy   2020. 02. 02.

0

Számomra ez a film nem csupán lebilincselő volt, hanem egyenesen nagyon megható is. Ritkán látni ennyire szívhez szóló történetet, és bár a színészi alakításokat Owentől és Rothtól egy kissé idegenül tetátrálisnak éreztem, ettől függetlenül már most ... több»

A film összbevétele 1 138 962 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 6 424 635 forintot termelt. A hazai mozik összesen 4 405 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A nevek dalát a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon jelölték a legjobb kanadai film díjára.

(hp)
 

A film társ-produceri teendőit a magyarországi születési Petrányi Viktória látta el, aki olyan sikeres hazai és külföldi produkciókon is dolgozott, mint a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) vagy a 2019-es díjnyertes horror, a Fehér éjszakák.

(hp)
 

Francois Girard egy interjúban elmondta, hogy a treblinkai koncentrációs táborban (Lengyelország) tett látogatása adta a legfőbb motivációt a film elkészítéséhez.

(hp)
 

"Eltökélt vagyok, hogy a magam szerény eszközeivel hozzájáruljak a történelmi emlékezetvesztés elleni harchoz" – mondta a rendező, Francois Girard.

(hp)
 

A film forgatása 2018. szeptemberében és októberében zajlott Londonban.

(hp)
 
Rosszat fentebb igaz nem írtam, de tudni kell, azt is, hogy a korábban említett film végi katarzist enyhén rombolja, hogy magát a Nevek dalát úgy hallhatjuk, hogy arról a történet szereplői közül kevesen tudnak. több»
 
Dovidl története tényleg megérdemelne egy filmet, de A nevek dala sajnos Martin sztorijára fókuszál. több»