Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
90

A nevek dala (2019)

The Song of Names
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
150
Képek
2
Videók
A nevek dala
 
csenge   2020. 02. 03.

legújabb vélemény

Nem semmi stábot szedtek össze, aminek meg is lett az eredménye, sikerült egy igazi remekművet tető alá hozniuk. Jeffrey Caine remek forgatókönyve kiegészülve Howard Shore fülbemászó zenéjével egy újabb emlékezetes, érzelmes filmet eredményezett. Bár már kicsit talán elcsépelt a téma, A nevek dala mégis tud valami újat adni. Lehet, hogy nem fog diadallal bevonulni a filmtörténetbe, szerintem mégis olyan darab, amit egyhamar nem felejtenek el a nézők.

 
despy   2020. 02. 02.

Számomra ez a film nem csupán lebilincselő volt, hanem egyenesen nagyon megható is. Ritkán látni ennyire szívhez szóló történetet, és bár a színészi alakításokat Owentől és Rothtól egy kissé idegenül tetátrálisnak éreztem, ettől függetlenül már most úgy gondolom, hogy az év egyik legjobb filmalkotásáról beszélünk, amelyet mindenkinek látnia kell!


 
nero   2020. 02. 01.

Annak ellenére, hogy ez nem kifejezetten az én műfajom, nagyon élveztem a filmet. Jó a hangulata, tetszett, hogy a készítők játszottak a fényekkel és a színekkel, ami viszont nagyon átütőre sikeredett, az természetesen maga a zene. Zseniálisan illeszkedik a film alaphangulatához. Jár az öt csillag részemről.

 
dakod   2020. 01. 30.

Van egy olyan gyanúm, hogy hamarosan ez is egyike lesz a túlértékelt filmeknek. Nem rossz, de a zene "dicsőítése" mellett a cselekmény kicsit unalmas, sablonos és kiszámítható. Igazából az egész film arról szól, hogy a dallamoknak hatalmuk van az ember lelke felett. Mindemellett mégis érdekes, mert annak ellenére, hogy szinte előre láttam, mi lesz a következő jelenetben, sejtettem, hogyan végződik a film, képes volt sokkolóan hatni rám. A 4 és 5 csillag közt lavírozom, de nem szeretném én is túlértékelni...

 
Dovidl története tényleg megérdemelne egy filmet, de A nevek dala sajnos Martin sztorijára fókuszál. több»
 
Hiába a rengeteg érdekes és elgondolkodtató téma, ha azok érdemben nem lesznek kibontva és a film kiforratlan lesz miatta. A kevesebb néha több. több»

A film összbevétele 1 132 759 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 6 107 190 forintot termelt. A hazai mozik összesen 4 018 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A nevek dalát a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon jelölték a legjobb kanadai film díjára.

(hp)
 

A film társ-produceri teendőit a magyarországi születési Petrányi Viktória látta el, aki olyan sikeres hazai és külföldi produkciókon is dolgozott, mint a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) vagy a 2019-es díjnyertes horror, a Fehér éjszakák.

(hp)
 

Francois Girard egy interjúban elmondta, hogy a treblinkai koncentrációs táborban (Lengyelország) tett látogatása adta a legfőbb motivációt a film elkészítéséhez.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.