Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%

A nevek dala (2019)

The Song of Names
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
150
Képek
2
Videók
A nevek dala
 
petraszab   2020. 09. 03.

legújabb vélemény

Érdekes helyzet, amikor két ember elsodródik egymástól. A tinédzser főszereplőt sose hagyta nyugodni a dolog és felnőttként szánja rá arra, hogy barátját felkutatja.

 
indingo   2020. 08. 18.

Tetszett a film. Készült már jó pár a témában, de valahogy a komoly zenei vonallal való összekötés tette számomra érdekessé a sztorit.


 
Szilonka   2020. 08. 23.

Nem egy tipikus háborús film. Mindvégig lebilincselő volt a története, no meg a dalok. Tim Roth és Clive Owen remek párost alkottak.

 
jocoo   2020. 04. 17.

villjozef.hu

Értékes film, van mondanivalója. A film a zsidók hálátlanságát, is kihangsúlyozza ahogy a Schindler listájában is. Nekem semmi bajom más népcsoporttal, a zsidókkal sem, viszont nem csak ők szenvedtek a háborúban, sajnos nagyon sok film szól csak erről. Nézzétek meg a Harag (Fury) című filmet, az egy nagyon jó háborús film, úgy mutatja be a háborút ahogy kell. Ha meg népirtásról beszélünk, ebben az angolok járnak élen, ahogy szinte az egész világot kisajátították.

 
csenge   2020. 02. 03.

Nem semmi stábot szedtek össze, aminek meg is lett az eredménye, sikerült egy igazi remekművet tető alá hozniuk. Jeffrey Caine remek forgatókönyve kiegészülve Howard Shore fülbemászó zenéjével egy újabb emlékezetes, érzelmes filmet eredményezett. Bár... több»

 
despy   2020. 02. 02.

Számomra ez a film nem csupán lebilincselő volt, hanem egyenesen nagyon megható is. Ritkán látni ennyire szívhez szóló történetet, és bár a színészi alakításokat Owentől és Rothtól egy kissé idegenül tetátrálisnak éreztem, ettől függetlenül már most ... több»

 
sandor   2020. 02. 01.

Annak ellenére, hogy ez nem kifejezetten az én műfajom, nagyon élveztem a filmet. Jó a hangulata, tetszett, hogy a készítők játszottak a fényekkel és a színekkel, ami viszont nagyon átütőre sikeredett, az természetesen maga a zene. Zseniálisan illeszkedik a film alaphangulatához. Jár az öt csillag részemről.

A film összbevétele 1 138 962 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 6 186 965 forintot termelt. A hazai mozik összesen 4 119 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A nevek dalát a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon jelölték a legjobb kanadai film díjára.

(hp )
 

A film társ-produceri teendőit a magyarországi születési Petrányi Viktória látta el, aki olyan sikeres hazai és külföldi produkciókon is dolgozott, mint a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) vagy a 2019-es díjnyertes horror, a Fehér éjszakák.

(hp )
 

Francois Girard egy interjúban elmondta, hogy a treblinkai koncentrációs táborban (Lengyelország) tett látogatása adta a legfőbb motivációt a film elkészítéséhez.

(hp )
 

"Eltökélt vagyok, hogy a magam szerény eszközeivel hozzájáruljak a történelmi emlékezetvesztés elleni harchoz" – mondta a rendező, Francois Girard.

(hp )
 

A film forgatása 2018. szeptemberében és októberében zajlott Londonban.

(hp )
 

A nevek dala Norman Lebrecht azonos című regényének adaptációja.

(hp )
 

A film világpremierje a 2019-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt.

(hp )
 
Dovidl története tényleg megérdemelne egy filmet, de A nevek dala sajnos Martin sztorijára fókuszál. több»
 
Hiába a rengeteg érdekes és elgondolkodtató téma, ha azok érdemben nem lesznek kibontva és a film kiforratlan lesz miatta. A kevesebb néha több. több»
 
Rosszat fentebb igaz nem írtam, de tudni kell, azt is, hogy a korábban említett film végi katarzist enyhén rombolja, hogy magát a Nevek dalát úgy hallhatjuk, hogy arról a történet szereplői közül kevesen tudnak. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.