A díjnyertes kanadai rendező, François Girard új filmje, A nevek dala a héten a hazai mozikba is megérkezett. Az Oscar-díjra jelölt Tim Roth és Clive Owen főszereplésével forgatott kanadai történelmi, krimi elemekkel átszőtt dráma premierje kapcsán cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, melyet érdemes tudnod a filmről.   

A két kontinensen játszódó, mintegy ötven év eseményeit magába sűrítő detektívtörténetben két Oscar-várományos színész, Tim Roth (Martin) és Clive Owen (Dovidl) játssza a főszerepet. Lebilincselő dallamok kíséretében elevenednek meg a filmvásznon a háború szörnyűségei, miközben a cselekmény a barátság erénye mellett a szószegés és könyörületesség kérdését is körüljárja. Mindeközben kiderül, hogy olykor a zene az egyedüli eszköz, ami segíthet fényt deríteni a valóságra, s a zeneszó igazi gyógyír a léleknek. 

A produkciót Jeffrey Caine forgatókönyve alapján François Girard rendezte (A vörös hegedű, Selyem), míg a főbb szerepeket Tim Roth, Clive Owen, Matt Devere, Kamil Lemieszewski, Saul Rubinek, Eddie Izzard és Catherine McCormack alakítják.

Íme 6 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A film társ-produceri teendőit a magyarországi születési Petrányi Viktória látta el, aki olyan sikeres hazai és külföldi produkciókon is dolgozott, mint a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) vagy a 2019-es díjnyertes horror, a Fehér éjszakák.
  • Francois Girard egy interjúban elmondta, hogy a treblinkai koncentrációs táborban (Lengyelország) tett látogatása adta a legfőbb motivációt a film elkészítéséhez.
  • "Eltökélt vagyok, hogy a magam szerény eszközeivel hozzájáruljak a történelmi emlékezetvesztés elleni harchoz" – mondta a rendező, Francois Girard.
  • A film forgatása 2018. szeptemberében és októberében zajlott Londonban.
  • A nevek dala Norman Lebrecht azonos című regényének adaptációja.
  • A film világpremierje a 2019-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt.

Hazai premierdátum: 2020.02.06.

Még több információért látogassatok el a film mafabos adatlapjára: