Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

A vörös hegedű (1998)

Le violon rouge
Filmadatlap
 
16
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
Érdeklődő   2022. 10. 30.

legújabb vélemény

0
Érdekfeszítő

Akár igaz is lehetne, oly jól lett egybeöntve a történet. A cselekmény érdekfeszítő és hatásos azok számára, akik egy kicsit is vonzódnak a művészetek irányába. Mindvégig úgy vezetett a történek, hogy egy pillanatra sem bóbiskoltam el rajta, pedig félve ültem a vászon elé. A végkifejlet kidolgozott és érthető volt, így elmondhatom, hogy az egész mozgókép igazi szórakozást okozott a számomra.

 
Berto49   2017. 08. 10.

1

Ezen az oldalon is, meg más filmes fórumokon nagyon megosztó véleményeket lehet olvasni. Nekem sem tetszett a film, számomra vadromantikus, sőt giccsesnek tűnik. Időben és térben évszázadokat és kontinenseket jelenít meg, de ezzel együtt modoros, hat... több»

 
VenuszProjekt   2015. 06. 06.

1

Ezen a filmen csak ámultam, akkoriban épp hegedülni tanultam. Nem semmi történet, lehetne egyszerű is az egész, de mégis kalandosra sikeredett. Nem egysíkú a sztori, sem a hangulat. Ahogy a hegedű gazdáról-gazdára jár, mindig más érzésekkel tölti el ... több»

 
Sándor Orsós   2020. 05. 09.

1
szuper

Nagyon fantasztikus, az egyik kedvenc filmem.

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

0

Ha létezik velejéig lapos film, akkor számomra ez az volt. Nem tetszett.

A film összbevétele 9 473 382 dollár volt (imdb.com).

 

John Corigliano 2000-ben megkapta a legjobb filmzenéért járó Oscar díjat a filmért.

(citizenfour99)
 

, a film hanglemezén hallható szólista volt a "hegedülő kéz" a filmben. Azokban a jelenetben, amikor valamelyik hegedülni nem tudó színésznek látszólag hegedülnie kellett, Bell elrejtőzött a háta mögött, és valójában az ő keze látszott a közeli felvételeken hegedülés közben. Bell egy interjú során elmondta, hogy a rendező, François Girard meg is fedte párszor, hogy kicsit túljátssza a szerepet.

(rbernadett)
 

A kommentár szerint Morgan Freeman szóba jött Charles Morritz szerepére, amit végül Samuel L. Jackson kapott.

(rbernadett)