Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
94

Az óceánjáró zongorista legendája (1998)

La leggenda del pianista sull'oceano
Filmadatlap
 
16
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
2
Videók
 
Berto49   2018. 05. 03.

legújabb vélemény

Giuseppe Tornatore évekig a legkedvesebb rendezőm volt. A „Cinema Paradiso” a filmkedvelők kihagyhatatlan alapfilmje, az „Ismeretlen” kimagaslik a thrillerek közül, de a csúcs „Az óceánjáró zongorista legendája”! (Megjegyzem csakis a 165 perces rendezői változatot szabad megnézni, mert a 45 perccel megcsonkított kiadás valóságos bűntett!) Ebben a filmben Tornatore teljesítményére nehéz szavakat találni, mert azon ritka esetek egyike, amikor az irodalmi alapanyagnál sok dimenzióval jobb adaptáció készült. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a regény nem remek, sőt már másodjára hallgattam végig ezt a csodálatos hangoskönyvet Csuja Imre mélységesen átélt előadásában. de a film – nincs rá találóbb szó: ZSENIÁLIS! Minden perce élmény ennek a meseszerű történetnek. Tele van olyan felejthetetlen jelenetekkel, mint a zongora párbaj, a tengeribetegség 1900 általi terápiája, a lemez készítése, stb. Lenyűgöző alkotás, ismerete nélkül sokkal szegényebb lennék. Érdekes módon a rendező időben közelebbi filmjeit már nem kedvelem ennyire. A 2016-os „La corrispondenza” végignézését például elég nyögvenyelősen tudtam csak teljesíteni.

 
Hakker   2018. 03. 11.

Nagyon jó film. Tornatore-nak az egyik legjobb filmje. A történetvezetés egyszerűen magával ragadó. Cselekmény jobbára egy hajón játszódik és a központi dolog egy zongora és egy ember, aki soha életében nem hagyta el a fedélzetet.A történet egyedisége adja a film zsenialítását. Ezt a filmet, mindenkinek bátran merem ajánlani.


 
Dorkateo   2016. 06. 21.

Érzelmes, szép ballada. Nekem kicsit túl hosszú és szomorkás, de azért jó film.

Tim Roth
Tim Roth

A film összbevétele 259 127 dollár volt (imdb.com).

 

Alessandro Baricco (1958) "Novecento" című írása alapján. A magyar nyelvű fordítás Gács Éva munkája.

(Berto49)
 

Tim Roth egyáltalán nem tud zongorázni. Hat hónapig gyakorolt, hogy imitálni tudja, hogy tud játszani a zongorán.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.