Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Piszkos tánc (1987)

Dirty Dancing
Filmadatlap
 
25
Szereplők
17
Vélemények
19
Képek
2
Videók

Galéria (19)

Patrick Swayze

Videók (2)

 
Kazydo   2020. 09. 05.

legújabb vélemény

0

Mivel imádok táncolni(főleg salsázni) így nekem ez a film csak kedvencem lehet. Zene és tánc rajongó lévén minden hasonló film jöhet. Jók a dalok benne, Swayzenél jobb mozgású pasi nem is lehetne ebben a filmben, Baby esetlenkedése is hihető, az élet... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 30.

0

Pont nemrégen néztem utána,hogy Jennifer Grey milyen szerepeket játszott még el.Hát nagyon keveset,és mind "ZS" kategóriás filmecske.De itt nagyon jól hozza a naívát. Swayze pedig zseniális. Szép film,jó zenékkel,fantasztikus táncjelenetekkel.

 
Deku   2017. 09. 24.

0

Nagy csalódást okozott ez a film, talán a legnagyobbat. De pozitív irányban. Először nem jött be és alig akartam megnézni de barátnőmmel rászántuk az időt és jó időtöltésnek bizonyult végtére is.

 
rbernadett   2015. 04. 21.

0

Gyermekkorom egyik kedvence. Kétszer is láttuk moziban és természetesen a zenéje meg volt kazettán. :) Ennek ellenére a dalokat a filmből tanultam meg kívülről, ugyanis annyiszor volt szerencsém megnézni még ha csak németül is. Jennifer Grey egyetlen említésre méltó filmje.

 
dailyfilmsan   2018. 10. 08.

0

Egy kis nosztalgia. A történet maga nem nagy szám a szereplők sem annyira inkább maga az előadásmód az ami itt a nézőt a szimpátia felé löki. Patrick Swayze duhaj előadási módja néhól a túl sok már zónába átcsapott de az összképet nem rontotta. A sz... több»

 
GedyPapa   2017. 05. 08.

0

Általában nem kedvelem a táncos filmeket, azonban ez egy hatalmas kivétel. Ez a fülbemászó zenéje miatt is lehet, de tényleg az egyik kedvenc ilyen jellegű filmem, amiből a zárójelenet klasszikussá vált.

 
Norbert93   2019. 07. 13.

0

A film pozitív értékelését nem csak a "noszalgiafaktornak" köszönheti, mivel valóban egy örökérvényű klasszikus a maga kategóriájában. A film a sokat látott tanár-diák vonzalomra épít, de a legtöbb klisés filmmel ellentétben a két szereplő közötti ka... több»

A film összbevétele 170 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Patrick Swayze igazából mindig is utálta a filmben elhíresült mondatát: "Senki sem ültetheti Babyt a sarokba".

(Kazydo)
 

Az eredeti filmben Jennifernek volt egy meztelen jelenete, de a tesztvetítésen a közönségnek nem tetszett a pucérkodás, így azt kivágták a filmből, és meg is semmisítették.

(Kazydo)
 

Patrick Swayze a film során hasleszorítót használt, hogy vékonyabbnak és fiatalabbnak látszódjon.

(Kazydo)
 

A film 5 millió dolláros költségvetéssel készült.

(LionelMessi10)
 

Annak a jelenetnek a forgatásán, amelyben Jennifer Grey a kis hídon gyakorolja a táncos mozdulatokat, a színésznőnek éppen hasmenése volt, így elég nehéz volt könnyednek és szexinek mutatnia magát.

(ArpiHajdu és Réci)