Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%
Filmadatlap
 
25
Szereplők
17
Vélemények
19
Képek
2
Videók
Piszkos tánc
 
Kazydo   2020. 09. 05.

legújabb vélemény

Mivel imádok táncolni(főleg salsázni) így nekem ez a film csak kedvencem lehet. Zene és tánc rajongó lévén minden hasonló film jöhet. Jók a dalok benne, Swayzenél jobb mozgású pasi nem is lehetne ebben a filmben, Baby esetlenkedése is hihető, az élet... több»

 
rbernadett   2015. 04. 21.

Gyermekkorom egyik kedvence. Kétszer is láttuk moziban és természetesen a zenéje meg volt kazettán. :) Ennek ellenére a dalokat a filmből tanultam meg kívülről, ugyanis annyiszor volt szerencsém megnézni még ha csak németül is. Jennifer Grey egyetlen említésre méltó filmje.


 
Deku   2017. 09. 24.

Nagy csalódást okozott ez a film, talán a legnagyobbat. De pozitív irányban. Először nem jött be és alig akartam megnézni de barátnőmmel rászántuk az időt és jó időtöltésnek bizonyult végtére is.

 
dailyfilmsan   2018. 10. 08.

Egy kis nosztalgia. A történet maga nem nagy szám a szereplők sem annyira inkább maga az előadásmód az ami itt a nézőt a szimpátia felé löki. Patrick Swayze duhaj előadási módja néhól a túl sok már zónába átcsapott de az összképet nem rontotta. A sz... több»

 
GedyPapa   2017. 05. 08.

Általában nem kedvelem a táncos filmeket, azonban ez egy hatalmas kivétel. Ez a fülbemászó zenéje miatt is lehet, de tényleg az egyik kedvenc ilyen jellegű filmem, amiből a zárójelenet klasszikussá vált.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 30.

Pont nemrégen néztem utána,hogy Jennifer Grey milyen szerepeket játszott még el.Hát nagyon keveset,és mind "ZS" kategóriás filmecske.De itt nagyon jól hozza a naívát. Swayze pedig zseniális. Szép film,jó zenékkel,fantasztikus táncjelenetekkel.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 12.

Anyukám gyerekkori kedvence, és most már az én egyik kedvenc filmem is. Olyan romantikus film, aminek eredeti története van, jók a betétdalok és a táncok is, minden klappol ebben a filmben, a színészekről úgy tudom, nehezen dolgoztak együtt, de ez egyáltaáln nem látszik a filmben

Patrick Swayze

A film összbevétele 170 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Patrick Swayze igazából mindig is utálta a filmben elhíresült mondatát: "Senki sem ültetheti Babyt a sarokba".

(Kazydo )
 

Az eredeti filmben Jennifernek volt egy meztelen jelenete, de a tesztvetítésen a közönségnek nem tetszett a pucérkodás, így azt kivágták a filmből, és meg is semmisítették.

(Kazydo )
 

Patrick Swayze a film során hasleszorítót használt, hogy vékonyabbnak és fiatalabbnak látszódjon.

(Kazydo )
 

A film 5 millió dolláros költségvetéssel készült.

(LionelMessi10)
 

Annak a jelenetnek a forgatásán, amelyben Jennifer Grey a kis hídon gyakorolja a táncos mozdulatokat, a színésznőnek éppen hasmenése volt, így elég nehéz volt könnyednek és szexinek mutatnia magát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Azokban a jelenetekben, amikor Patrick Swayze végigsimította az ujját Jennifer Grey karján és hónalján a színésznő a valóságban is nevetett, ugyanis csiklandós volt. Állítólag többször is újra kellett venni a jelenetet, amivel Grey az őrületbe kergette Swayze-t.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmhez videojáték is készült, amelyben a játékosok Johnny-val és Penny-vel tanulhattak meg táncolni

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dirty Dancing: The time of my life címmel egy Tv-s táncverseny reality-t készítettek, amely az Egyesült Királyságban futott 2007 és 2008 között. A versenyt a film forgatási helyszínén, a Mountain Lake Lodge-ban vették fel és az egyik zsűri tag a filmben Vivian Pressman-t alakító, Miranda Garrison volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Patrick Swayze a She's like the wind című dalt egy korábbi filmjéhez írta, méghozzá a Jamie Lee Curtis-el közös Az élet Grandview-ban című 1984-es autóversenyzésről szóló drámához.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bill Medley, aki az I had the time of my life című szám férfi előadója volt, azt nyilatkozta, amikor meghallotta a készülő film címét, hogy olyan, mintha egy rossz pornó filmről beszélnének. Medley később egy másik Patrick Swayze filmhez is készített egy klasszikussá vált dalt, méghozzá az Unchained melody-t a Ghost című filmhez.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Nem váltotta meg a világot ez az alkotás, de annyira szerethetőre sikeredett, hogy nem tudott elfelejtődni, még ma is kiváló választás első randira, az összetört szíveket is ragyogóan gyógyítja, és egyébként minden ok nélkül is bármikor újrázhatjuk, tuti biztos, hogy nem csalódunk benne! 8/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.