A zenebirodalom visszavág

A zenebirodalom visszavág

Empire Records

Cikkek
A zenebirodalom visszavág (1995) kultikus, zenés felnövéstörténet, amely a MAFAB közösségi visszajelzései alapján egyszerre könnyed, lázadó és megosztó élmény. Allan Moyle filmje Liv Tyler, Renée Zellweger, Tobey Maguire és Robin Tunney főszereplésével egy független zenei áruház alkalmazottainak egyetlen napját követi, miközben megpróbálják megmenteni munkahelyüket egy áruházlánctól. A film tetszésindexe a MAFAB.hu-n 7 értékelés alapján 69%, ami többnyire pozitív nézői fogadtatásról árulkodik. A nézői vélemények egyik visszatérő erősségként emeli ki az óriási, kiegyensúlyozott zenéket, a szerethető karaktereket és a lázadó, mégis lelkizős hangulatot, mások viszont fárasztónak tartják a történetet, a szereplőket és a zenei világot is. A film jelenleg az Amazon Prime Video felületén tekinthető meg.

Hirdetés

A film egy független zenei áruház alkalmazottainak egy napját meséli el, akik megtesznek mindent annak érdekébe, hogy ne szippantsa be őket egy áruházlánc, miközben egyre jobban megismerik egymást.

(rbernadett)

Premier (HU): 1996.11.21. | Amazon Prime Video (2024.05.23.)
Liv Tyler

2026.06.11 puszpang

Fiatalság, bolondság.

Én szeretem ezt a filmet. A megjelenésekor is imádtam. Remek, könnyed történet, óriási zenékkel; melyek egyensúlyban vannak. Ez ritka ám. Minden karaktert lehet szeretni. Kicsit lázadós, kicsit ugrálós, kicsit lelkizős, de nem nyálas. Jó volt megint megnézni. Ajánlom. Megy a kedvencek közé.

2019.07.24 indingo

Szerintem egy kifejezetten fárasztó film. Mind a története, mind a karakterek gyengék és még a zenék is lagymatagok.

A film összbevétele 303 841 dollár volt (imdb.com).

A film forgatásának idején Coyote Shivers elvette feleségül Bebe Buellt, amivel Liv Tyler mostohaapjává vált. Szerző: rbernadett