Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Gumiláb (1984)

Footloose
Filmadatlap
 
24
Szereplők
4
Vélemények
48
Képek
1
Videók

Galéria (48)

Videók (1)

 
Norbert93   2019. 06. 01.

legújabb vélemény

0
Pókembernek igaza volt:

Nem teljesen tudom hova tenni, mert próbál lázadni a film, tolja a Rock&Roll stílust, de közel sincs olyan lendületes és magával ragadó, mint a Grease. Sok benne az üresjárat és a felesleges duma, néha béna is egy-két jelenet, de hát valamivel ki kellett tölteni a játékidőt. Amin nagyon meglepődtem és kellemes csalódást nyújtott az az, hogy Kevin Bacon hihetetlenül jó mozgáskultúrával és agilitással rendelkezett.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 08.

0

Kultusz film! kötelező megnézni! Komolyra fordítva a szót nem rossz film ahhoz képest hogy mikori. Tele van nosztalgikus rock zenével. Kicsit gagyi most megnézve, de ez adja a varázsát és megnevettet nem mellékesen. Vannak benne ugrások, amiket nem tudtam mire vélni, de nem lényeges részeknél vannak így túl lehet lépni ezeken.

 
Adepto   2016. 02. 22.

0

Az 1980-as évek filmjei közül több számít nálam alap műnek és kedvencnek. Ez is közéjük tartozik. A film egész hangulata, a karakterek egyszerűségének mivolta, a dalok, a táncok magába szippantanak, még úgy is, hogy sok technikai megvalósítás ma már ... több»

 
agi89   2016. 04. 07.

0

mádom a táncos-zenés filmeket, ez még se lett a szívemcsücsökje, pedig párszor megnéztem már. A remakejét sokkal jobban szeretem. Nem tudom, valahogy nem „áll össze”. Kevin Bacon nem hiteti el velem hogy ő tényleg él-hal a táncért. Olyan 'mű' Ren eg... több»

A film összbevétele 80 035 402 dollár volt (imdb.com).

 

1984-ben a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Kevin Bacon a film után fizetett a bulikon a lemezlovasoknak, hogy ne játsszák a Footloose című dalt. Szerette a filmet, ám saját szereplését később úgy kommentálta: "mint egy idomított majom".

(ArpiHajdu és Réci )
 

Kevin Bacon-nek több dublőre is volt a forgatások alatt, pl. Chuck Gaylord, aki az olimpikon Mitch Gaylord testvére, táncdublőre pedig Peter Tramm volt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film tervezett címe Cheek to cheek (Arc az archoz) lett volna.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A forgatásokat Michael Cimino, A szarvasvadász és a Mennyország kapuja című filmek rendezője kezdte el és közel négy hónapig ült a rendezői székben. Végül azonban jelentős mértékű anyagi károkat okozott a stábnak (pl. 250 ezer dollárért íratta újra a forgatókönyvet), így Herbert Ross vette át tőle a rendezést.

(ArpiHajdu és Réci )