Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%
Filmadatlap
 
24
Szereplők
4
Vélemények
48
Képek
1
Videók

Érdekességek: Gumiláb (1984)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 80 035 402 dollár volt (imdb.com).

 

1984-ben a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Kevin Bacon a film után fizetett a bulikon a lemezlovasoknak, hogy ne játsszák a Footloose című dalt. Szerette a filmet, ám saját szereplését később úgy kommentálta: "mint egy idomított majom".

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kevin Bacon-nek több dublőre is volt a forgatások alatt, pl. Chuck Gaylord, aki az olimpikon Mitch Gaylord testvére, táncdublőre pedig Peter Tramm volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film tervezett címe Cheek to cheek (Arc az archoz) lett volna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatásokat Michael Cimino, A szarvasvadász és a Mennyország kapuja című filmek rendezője kezdte el és közel négy hónapig ült a rendezői székben. Végül azonban jelentős mértékű anyagi károkat okozott a stábnak (pl. 250 ezer dollárért íratta újra a forgatókönyvet), így Herbert Ross vette át tőle a rendezést.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sarah Jessica Parker majdnem ott hagyta a produkciót, amikor szóba került, hogy le kellene vágatnia a haját és befestenie vörösre. Végül azonban a készítők megkegyelmeztek neki és megtarthatta hosszú fürtjeit.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ariel szerepére Madonnát is meghallgatták, ám végül Lori Singer kapta meg a szerepet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Tom Cruise-t szerették volna a producerek Ren szerepére, majd A kék lagúna sztárja, Christopher Atkins került szóba, akit ki is választottak a szerepre, ám a színész drog és alkoholos befolyása alatt volt, amikor a producerekkel találkozott, így elvesztette a szerepet.Mikor ezt megtudta összeomlott és kórházba is került.

(ArpiHajdu és Réci)