Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
80%

Corelli kapitány mandolinja (2001)

Captain Corelli's Mandolin
Filmadatlap
 
16
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 08. 22.

legújabb vélemény

0

Háborús, romantikus, és természet film egyben. Kefalónia helyzete a háború idején nem volt túl izgalmas de túl együgyű sem. Az átlagos elbeszélésből készült film hordozza magában az olasz és görög virtus jegyeit és a háború borzalmait is. A romantiká... több»

 
batukán   2015. 12. 28.

0

Nicolas Cage egyik legérzelmesebb filmjének tartom. A háborút és a romantikát nem könnyű ötvözni, de ezúttal sikerült. Megható dráma, gyönyörű tájakkal.


 
OrSi   2016. 12. 09.

0

Cage valóban nem illik ebbe a miliőbe, de a film amúgy rendben van szerintem. Kefalonia szigete igazi mágnesként hat ebben az esetben, már önmagában elég indok, hogy végignézzünk egy ilyen filmet, akkoris ha más nem lenne benne, amiért nézhető. De ez mindenképpen nézhető. És szép is.

 
varjú   2015. 03. 30.

0

Olivaligetek, tenger, nap. Igazi balzsam a szemnek, látványilag. Nicolas Cage túl cuki megszállónak, ugyanakkor John Hurts irtó jó az apa szerepében. Kár, hogy a könyv kínálta mellélszálakkal nem bántak bőkezűbben, a görögök lelkületével kiegészítve,... több»

Galéria (12)

Videók (2)

A film összbevétele 62 112 895 dollár volt (imdb.com).

 

Eredetileg Roger Michell volt a film rendezője, de szívrohamot kapott, ami után John Madden folytatta munkáját.

(dailyfilmsan )
 

Katie Holmes esélyes volt Pelagia szerepére.

(dailyfilmsan )
 

Louis de Bernières író körülbelül harmincöt alkalommal írta újra a könyvet, ami alapján a film készült, hogy alkotása a lehető leghitelesebb legyen.

(dailyfilmsan )