Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
16
Szereplők
6
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
Deku   2017. 12. 23.

Az különösen tetszik az ilyen és ehhez hasonló filmekben, hogy a története nem egy síkú így nem is lehet unalmas. Ez pedig valóban elég kiemelkedő és szerethető darabja lett a film történelemnek.

 
a.edit63   2015. 05. 20.

Ez a film az egyik legcsodálatosabb vizuális prezentációja egy régóta ismert, de mégis sokszor feledésbe merülő gondolatnak: származzunk bármely földrészről is, beszéljünk bármely nyelvet is, legyenek akármilyen szokásaink is..... mind emberek vagyunk!


 
TribeBubu   2016. 12. 13.

Igazi remekmű, azért meg, hogy megtörtént eseményeken alapul, hatalmas high five az emberiségnek. Nem éppen egy tipikus karácsonyi történet. Nem egy hópehelyben játszódik, nincs benne Mikulás, sem béna betörők, ez az ilyeneknél komolyabb sztori, mégis az egyik legszebb az összes közül. Talán pont azért, mert megtörtént. Nem csoda, hogy annyi jelölést kapott, hiszen maga az ötlet, hogy egy ilyen történetből filmet forgasson egy csapat, már eleve dicséretes, de mind az operatőri munka, a rendezés, a színészek, minden remek volt benne. Aki karácsonykor vidám filmeket szeret nézni, annak nem ajánlom, mivel ez bemutatja a háború keserűségeinek egy részét. Viszont mindenképpen szép történet, mert az is kiderül belőle, hogy az emberiség embertelen időkben képes szembemenni a szabályokkal és emberségessé válni; amikor a világ ridegséget vár el mindenkitől, képes gyengéd lenni, nem törődve a következményekkel. Tulajdonképpen a legtöbb karácsonyi film közel nem tartalmaz ilyen szép üzenetet és nem képes olyan mértékű ünnepi hangulatot teremteni, mint a Fegyverszünet karácsonyra. (Magyar szinkronnal senkinek nem ajánlom.)

 
szucszoli   2016. 09. 24.

Nem volt kedvem megnézi egy újabb háborús filmet. Valamikor letöltöttem, sokáig pihent egy mappában és most megnéztem: ...kár volt. Sokkal jobb lett volna ünnepekkor leültetni a családot, mert ennél jobb vizuális programot karácsonyra nehéz lenne találni! :) A karácsonykor szokványosan elsütött családi jellegű (TV2-s színvonalú) filmek és a háborús filmek közül is igencsak kiemelkedik, mert jól működik ez a koncepció. És szerintem ez annak köszönhető, hogy nagyon finoman és ízlésesen szervesülnek benne az operett és a musical műfaj elemei. Nemkülönben tetszik, hogy a hatalmi vezetők rejtve vannak a néző előtt, akárcsak az egyszerű katonák előtt. Azt hiszem, hogy csak egy ilyen figura jelenik meg a németek részéről és tök jó, hogy nem próbálták démonizálni az alakját! Sokat hozzáadott az élményhez, hogy szinte kizárólag olyan színészek jelennek meg, akik ismeretlenek és mégis bármelyik ma futószalag szerű módon agyonsztárolt tucatszínészt leiskolázzák! 8/10

 
Rikudou6   2015. 08. 12.

A karakterek, a történetvezetés, a zene minden nagyon együtt van! A helyszín, a látvány, a zene, és a színészek előadása mind csak emelik eme remek filmet. Bátor szívvel ajánlom!

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.