Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
89
Filmadatlap
 
28
Szereplők
73
Vélemények
55
Képek
2
Videók

Vélemények: A zongorista (2002)

 
drg0602   2020. 02. 12.

legújabb vélemény

Tökéletes...

Roman Polanski legjobb, legérdekesebb alkotása. Szuper , nagyon jó színészi alakításokkal, nem tudom lehet e ennél jobb filmet készíteni, tökéletes!

 
Recensens   2018. 09. 14.

a nap véleménye

Alighanem valaha készített legjobb film A zongorista

Roman Polanski 2002 -es háborús holokauszt-drámája az egyik legjobb valaha készített film. A történet központi alakja Wladyslaw Szpilman, valóban létező személy volt az 1930-as évek Lengyelországban és a háború alatt (magas kort megélve, hisz csak 2000 -ben hunyt el, 89 évesen). Híres és sikeres zongoristaként élt az 1930 -as éves Varsójában, mígnem 1939-ben a német hadsereg bevonult a városba. Innentől kezdték el a nácik üldözni és gettóba zárni a zsidó származású lakosokat. Szpilman családjával együtt szintén a kijelölt városrészbe vonult, ám a Treblinkai haláltáborba szállítást már megúszta. Bujkálása és csodával határos megmenekülése a film központi témája. Szpilman alakítója Adrien Bro... több»


 
Deku   2017. 07. 10.

Engem eléggé megérintett a témája a filmnek. A színészek mind kiválóan teljesítettek. Nagyon szép történet. Ezt a filmet bárkinek tudom ajánlani aki rajongója az életrajzi filmeknek. Biztosan sokak kedvence lehet. Nekem nagyon bejött legalábbis.

 
HercegPeter   2019. 07. 14.

A film legnagyobb erőssége a drámaisága. Nem a párbeszédek, nem a képek, csak a hangulata. Rengeteg alkotás szól erről az időszakról és ezek közül is sok a zsidók sorsáról. A varsói történtekről nem olyan régen láttam a Menedék című filmet Jessica Chastain-nel. Mind a kettő más irányból mutatja be a történteket. Az egyik oldalról a zsidók, a másikról az őket segítő átlagemberek történetét ismerhetjük meg. Őszintén szólva én egy picit csalódott vagyok, nem tudom miért. Talán a magas értékelések miatt, de én egy olyan filmet vártam, amitől letargiába esek, vagy legalább elgondolkodok. Sajnos ezt nem kaptam meg. Ettől persze ez még egy jó film és jó történet, de nekem valami hiányzott.

 
dailyfilmsan   2018. 01. 18.

Annyi holokauszt témájú film van már, hogy meg sem lehet különböztetni őket. Sorstalanság, Saul fia, Az élet szép, A csíkos pizsamás fiú a könyvtolvaj és még sokan mások. A zongorista is egy tipikus holokauszt film. hullanak a zsidók és csak elborzadunk hogy ezt hogyan tehették meg az emberekkel. A film nem rossz félreértés ne essék, nagyon is érdekfeszítő csak egysíkú kapunk egy túlélőt aki végigszenvedi a második világháborút. Egy képessége van hogy tud zongorázni.

 
Berto49   2018. 05. 02.

Kilenc év elmúltával újra megnéztem ezt a remekművet. Még jobban tetszett, mint az első alkalommal. A témával kapcsolatban sok film született, de ez kimagaslik közülük. Az elkészítéshez kellett a rendező személyes érintettsége is, mert a szenvedést csak olyan ember tudja érzékeltetni, aki saját maga is megjárta a poklokat. Polanski ilyen ember, elég, ha a édesanyja koncentrációs táborban történt halálára, saját maga krakkói gettóból való szökésére, vagy a gyermekét váró Sharon Tate brutális meggyilkolására gondolunk. Hasonlóan a film Szpilmanjához, ő is művész, aki a legkilátástalanabb helyzetből is megtalálta az életben maradás egyetlen esélyét. A holokauszt az emberiség legnagyobb szégyenei közé tartozik, az elkövetett gyalázatra az időben egyre távolabb kerülő történések dacára is mindig emlékeztetni kell! Ebben az értelemben is örök érvényű alkotás ez a film, aktualitását soha sem veszíti el. A művészi hatáshoz nagyon erős mértékben hozzájárult Adrien Brody tökéletes szerepjátszása. Tévedek, ez nem szerep volt, hanem tökéletes átélés. A film utolsó felirataiban közölt egyik információ megrendített: a német tiszt, aki megmentette Wladek életét egy szovjet munkatáborban halt meg 1952-ben.

 
MP170506   2018. 12. 10.

Kiváló film. Nem igazán lehet mit írni erre a filmre, mert ez egy megindító, drámai alkotás. Nem tudom úgy meg nézni, hogy ne érzékenyüljek el rajta. Persze rengeteg hasonló témájú film született már, de valamiért ez a nagy kedvencem.

 
Edii   2015. 01. 27.

Ez a film egyszerűen zseniális. Adrien Brody teljesen hitelesen alakítja a zsidó zongorista szerepét! A jelmezek és a látvány korhű! Nem szabad kihagyni!

 
Ms. Akárki   2019. 08. 12.

Gyönyörű de nyomasztó film, persze én még teljes mértékben vidám filmet nem láttam ami a háborúkor zajlott volna. Adrien Brody kiváló választás volt. Ösztönösen felvette a karakter mivoltját. Megrendítő hatalmas lélekkel rendelkező film.

 
Dodi   2015. 06. 04.

Kultuszfilm! Mély eszmei értékű művészfilm, de valami hihetetlenül csodálatosan jó. Adrien Brody-ról sajnos nem lehet elmondani, hogy jó színész, de ebben a filmben kiválós és felejthetetlen alakítást nyújt!

 
Yosihiro   2016. 05. 19.

Szenzációs film a háborúról és a történetről egy zongoristáról. Csak ajánlani tuodm mindenkinek nagyon jó fil! üdv Yosi

 
MidoD7   2019. 04. 05.

Kár érte. Volt benne potenciál, de nem kötött le, szó szerint vártam, hogy mikor lesz vége. Egynek elment azért, de ennyi. Átlagosan közepes a kategóriáján belül.

 
TribeBubu   2015. 10. 13.

Egyszerre sokkoló és szép a történet. A zenéje gyönyörű, a látvány bámulatos (amiben voltak jó ötletek, bár sajnos egyáltalán nem eredetiek,) a színészek kiválóak (nem véletlen, hogy Adrien Brody ezzel a szereppel szerzett hírnevet magának.) Végül is láttam már jobb filmet is Polanskitól, de ez sem mondható rossznak, sőt!

 
kevelin   2018. 08. 23.

egy időben nagyon felkapottak voltak a zsidók és a holokauszt akkoriban rengeteg könyv és film készült. na ezek közül az egyik legjobb a zongorista. a film egy önéletrajzi könyvet vesz alapul, de nem tipikusan az elhurcolt zsidók megpróbáltatásait mutatja be hanem egy olyan emberét aki képes volt kikerülni ezt.

 
NFG   2018. 03. 28.

Általános iskolában láttam először egy történelem óra keretein belül! Hát akkor még nem fogtam fel az értelmét, nem tudtam átszellemülni! Ehhez a filmhez fel kell nőni, mert túl komoly a történet, hogy egy fiatalabb gyerek értse és ne unalmasnak lássa!

 
doroffee   2016. 02. 08.

Nagyon megkapó, különlegesen édesbús hangulatú, megható film. Adrien Brodyra mintha ráöntötték volna a szerepet, tökéletes volt a zongoristaként.

 
irongozu   2015. 11. 21.

Az egyik kedvencem Adrien Brody. Ez pedig alighanem az ő legjobb filmje. A megtört karakter nagyon jól megmutatkozik a film során a főszereplő arcvonásain.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 10.

Remek színészi játék, szép fényképezés és remek rendezés mellett ez a film teljesen jogosan húzott be minden díjat. A sztori szerintem kicsit klisés és unalmas, de mivel életrajzi film, sokkal többet nem is lehet tőle várni. Szebbé teszi az ember napjait, ha megnézi.

 
Laci000   2015. 06. 04.

Nem tudok mást írni, csak azt hogy ez a film zseniális! Rendkívül megható. Adrien Brody alakítása fantasztikus, szerintem ez élete legjobb játéka. Megrázó, szomorú történet, de megéri megnézni...

 
oneminute   2015. 02. 21.

Felkavaró, megható alkotás a háború borzalmairól, az emberi kegyetlenkedésről. Ugyanakkor az élni akarásról, a tűrőképesség határairól is. A borzasztó múltat mutatja be. Nekem nagyon megázó volt.

 
Vadgazda   2016. 05. 21.

Jól mutatja be a holokauszt idején a zsidók sorsát és igazán elgondolkodtató. A sztorija érdekes történeten alapul és nagyzserűen vitték vászonra. Témában a Schindler listája után nagy kedvenc.

 
raczdavidzsolt   2016. 05. 04.

Érdekes, fordulatos film. Jó ábrázolja a 2. világháború borzalmait

 
one1970   2015. 07. 26.

Érdekes párhuzama ez a film a háborúnak és a művészetnek. Mindemellett nem egy könnyű darab, s mondhatni nem is túl vidám egy film. Egy kissé hosszúra is sikerült, főleg úgy hogy a film első fele meglehetősen unalmas.... persze ha valakinek bejön ahogy a nácik gyilkolásszák a zsidókat annak nem annyira, de én már untam... A második fele ami valójában a túlélésről szólt és arról mit el nem visel az ember és kitart amíg kibír és végül sikerül, már sokkal élvezhetőbb. A náci százados és főhősünk "kapcsolata" igazán különleges volt abban a környezetben és nagyon jól sikerült ábrázolni is... Mindemellett még egyszer nincs az az isten, hogy megnézzem... 4/5

 
norbi0102   2016. 02. 10.

Páratlanul jó kis film lett ez. Akadnak páran, akiknek ez nem tetszik, de szerintem egészen rendben volt mind alakításilag mind rendezésileg a film. Erős történet és kedvelhető az egész.

 
Teófil   2015. 02. 02.

Hihetetlen film! Minden tökéletes benne! Zseniális alkotás, rendkívül megható.

 
prongs2001   2015. 07. 14.

Nekem annyira nem jött be. Túl lapos volt az én ízlésemnek, igaz egész jó jelenetek akadtak benne ennek ellenére maga a történet nem volt egy hűha, kategória. Max közepes.

 
baalint   2017. 11. 17.

Szegény Polanski mennyi botrányba keveredett, pedig egy tehetséges rendező. Ez kétség kívül a legjobb filmje. Egyszerre megható és elgondolkodtató. Egész estés mozinak tökéletes választás

 
padfoot8925   2015. 06. 30.

Megrázó, kemény film... A film hosszúsága ellenére nem unalmas. Megható film. Ajánlom mindenkinek. Ez a film egyszerűen zseniális. Színészi teljesítmény alapján is tökéletes.

 
nagysar   2017. 11. 23.

Hangulatilag talán a Schindler listájára emlékeztet, viszont nem olyan Hollywoodi. Látszik rajta a lengyelek keze munkája :) elég szomorú a történet, és nagyon jól lehet azonosulni a főszereplővel.

 
Beniko   2015. 11. 23.

Ha nálam a Schindler listája az első, akkor ez mindenképpen a második legjobb hasonló témát feldolgozó film, amit eddig láttam. Adrien Brody nagy alakítása elképesztő képi világgal.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.