Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Rambo (1982)

First Blood
Filmadatlap
 
29
Szereplők
28
Vélemények
78
Képek
4
Videók
Rambo

Galéria (78)

Videók (4)

 
jakedave   2022. 01. 31.

legújabb vélemény

4
Szuper

Hogy lehet, hogy ez után az első rész után azok a bizonyos hentelős folytatások jöttek? (Amiket, megvallom őszintén, ugyanúgy imádok, mint az első részt! :D)

 
Yosihiro   2015. 04. 17.

2

Mivel nem vagyok "fiatal" ezért még a filmet alábeszélősen láttam. Később természetesen beszereztem a szinkronos változatát is :) A film érzékeny témát dolgoz fel ami azt hiszem a napjainkban is egyre jobban előtérbe kerül, hiszen olyan háborúk vann... több»

 
Thibo84   2016. 06. 14.

1

Az első rész a favorit, a folytatások nyomába sem érnek. Olyan Die Hardos beütése van, amint egy ember, térdre kényszeríti ellenfeleit.

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

2

Az első Rambo film messze kiemelkedik az összes közül és egészen másról is szól. Míg az utóbbi kettőben az akció, a háború dominál, az első inkább egy társadalmi problémáról szól. Mert az embervadászaton túl ott van a kitaszított, kiégett ember, a vi... több»

 
Varga_Júlia   2018. 12. 22.

1

Az egyik legjobb összeomlás-film, ami valaha készült arról, hogyan nyomorít meg egy életre a háború, amit éles kontrasztba állít egy álmos kisváros semmirekellő és unatkozó rendfenntartóival.

 
Gauss   2021. 09. 03.

3
Kortalan remekmű

Bármikor újranézhető, klasszikus akció-dráma. Sokak akciófilmként tartják számon, tévesen, mert ez ennél sokkal több. Egy háborúellenes propagandafilm, mely bemutatja, mit is okoz az emberrel a háború. Egy nagyszerű dráma akciófilm köntösben. 10/10

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

1

Ted Kotcheff megfogta a lényeget,és megfogta az Isten lábát úgymond Stallone-val.Ezt a szerepet rá öntötték. Zseniális minden kockája,és miről is szólna,mint a helyét nem találó veteránról,akinek fogalma sincs a civil világról.Ő csak nyugodtan akar ... több»

A film összbevétele 125 212 904 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Rambo a szakasza tagjait keresi, a stábtagok neveit sorolja.

(stevepisti)
 

A film egyik producere Andy Vajna.

(HE7EDIK)
 

A korábbi hollywoodi gyakorlattal ellentétben (miszerint ha a forgalmazó megveszi a film jogait, minden egyéb jog felett is ő rendelkezik) a Carolco azzal tudott (sokkal) nagyobb bevételt produkálni, hogy feldarabolta, s külön értékesítette a mozis, tévés és videós jogokat. Vajna és Kassar ezzel a lépésükkel újraírták az álomgyár játékszabályait.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A nyersanyagból először a rendező egy több mint három órás, unalmasan hömpölygő mozit vágott össze, amely olyannyira felbosszantotta Stallonét, hogy azt mondta, hajlandó visszavásárolni a filmet a producerektől, csak be ne mutassák. Ezt követően Vajna és társai több napon keresztül dolgoztak azon, hogy feszesebbé és izgalmasabbá vágják a filmet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Miután Kirk Douglas az utolsó pillanatban kilépett a produkcióból, napokon belül pótolni kellett őt. Richard Crenna a forgatás megkezdése előtti hétvégén vállalta el Trautman szerepét, s nagyon sokáig egy segítő volt mellette, aki folyamatosan súgta neki a szövegét.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Ettől még a Rambo örök klasszikus marad, ami tényleg hosszú útra indította el főhősét, bár úgy néz ki, hogy idén csak elérkezünk a végállomáshoz. Vagy mégsem... több»