Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
86

Rambo (1982)

First Blood
Filmadatlap
 
29
Szereplők
25
Vélemények
29
Képek
3
Videók
Rambo
 
dailyfilmsan   2019. 12. 30.

legújabb vélemény

Elég értelmetlen és megmagyarázhatatlan az a szituáció amibe szerencsétlen Rambo jutott. Mégis valahogy nem akarja a gyomrom megemészteni hogy egy kisváros annyira belterjes legyen és ne tartozzon sehova hogy következmények nélkül ez végbemehessen. Nem sok hitelessége van a filmnek és a józan ész határait súrolja. Nem volt jó a film és pont a fentebb említettek miatt elég idegesítő is volt.

 
Varga_Júlia   2018. 12. 22.

Az egyik legjobb összeomlás-film, ami valaha készült arról, hogyan nyomorít meg egy életre a háború, amit éles kontrasztba állít egy álmos kisváros semmirekellő és unatkozó rendfenntartóival.


 
Deku   2017. 07. 24.

Sokak kedvence a Rambo filmek és Stallone, nekem valahogy mégse jött be ez a dolog. Volt már simán sokkal jobb filmben is részem de még így is megállta a helyét és mondhatni tetszett. Nem egy csúcs minőség de nem is fújolnám le. Egyszóval kedvelhető.

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

Az első Rambo film messze kiemelkedik az összes közül és egészen másról is szól. Míg az utóbbi kettőben az akció, a háború dominál, az első inkább egy társadalmi problémáról szól. Mert az embervadászaton túl ott van a kitaszított, kiégett ember, a vietnámi veterán, aki már semmi alternatívát nem lát az életében. A hazájáért harcolt, hazatérvén meg legyerekgyilkosozták és a sárga földig lehordták. Nagyon értékes ez a film, csak más szemüveggel kell nézni.

 
Yosihiro   2015. 04. 17.

Mivel nem vagyok "fiatal" ezért még a filmet alábeszélősen láttam. Később természetesen beszereztem a szinkronos változatát is :) A film érzékeny témát dolgoz fel ami azt hiszem a napjainkban is egyre jobban előtérbe kerül, hiszen olyan háborúk vannak amikről talán nem is tudunk és az ott harcoló katonák életük részét képezik ezen változások és hatások. A film akció mivolta és jelenetei az akkori kor legmagasbb színvonalát képviselték és még ma is megálják a helyüket. Stallone talán élet egyik legjobb alakítása ebben a részben volt. Én ajánlom mindenkinek hiszen a felnövő "új generáció" már nem ezen stílusú akciófilmeken nőnek fel és csak legyintenek egy nagyot! Üdv Yosihiro

Sylvester Stallone
Brian Dennehy
Brian Dennehy
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Brian Dennehy
Jack Starrett
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Brian Dennehy
Sylvester Stallone
David Caruso
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
 
A 80-as évek egyik ikonikus mozija, amely elsősorban dráma, és csak másodsorban akciófilm, mégis ma is rabul tudja ejteni a nézőjét, Ha valakinek kimaradt volna az életéből, sürgősen pótolja, a többiek pedig újrázzanak nyugodtan, nem vált porossá az évek során egykori kedvencük. 8/10 több»
 
Ettől még a Rambo örök klasszikus marad, ami tényleg hosszú útra indította el főhősét, bár úgy néz ki, hogy idén csak elérkezünk a végállomáshoz. Vagy mégsem... több»

A film összbevétele 125 212 904 dollár volt (imdb.com).

 

A film egyik producere Andy Vajna.

(HETEDIK )
 

A korábbi hollywoodi gyakorlattal ellentétben (miszerint ha a forgalmazó megveszi a film jogait, akkor minden egyéb jog felett is ő rendelkezik) a Carolco azzal tudott (sokkal) nagyobb bevételt produkálni, hogy feldarabolta, s külön értékesítette a mozis, tévés és videós jogokat. Vajna és Kassar ezzel a lépésükkel újraírták az álomgyár játékszabályait.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A nyersanyagból először a rendező egy több mint három órás, unalmasan hömpölygő mozit vágott össze, amely olyannyira felbosszantotta Stallonét, hogy azt mondta, hajlandó visszavásárolni a filmet a producerektől, csak be ne mutassák. Ezt követően Vajna és társai több napon keresztül dolgoztak azon, hogy feszesebbé és izgalmasabbá vágják a filmet.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.