Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Rambo (1982)

First Blood
Filmadatlap
 
29
Szereplők
29
Vélemények
34
Képek
3
Videók
Rambo

Galéria (34)

Sylvester Stallone
Brian Dennehy
Brian Dennehy
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Brian Dennehy
Jack Starrett
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Brian Dennehy
Sylvester Stallone
David Caruso
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone

Videók (3)

 
MoviesChris   2022. 02. 24.

legújabb vélemény

0

Mostanában rákaptam a 80-as évek filmes időszakára. A Rambo szerintem egy tök jó akciófilm. Izgalmas, pörgős. Ami ebben a filmes időszakban azért nem mindig egyértelmű. Stallone jól hozza a figurát. Szép helyen játszódik. Jó a képi világa. Az akciójelenetek megoldásai, főleg az évet tekintve, ügyesek. Korrekt film.

 
jakedave   2022. 01. 31.

4
Szuper

Hogy lehet, hogy ez után az első rész után azok a bizonyos hentelős folytatások jöttek? (Amiket, megvallom őszintén, ugyanúgy imádok, mint az első részt! :D)

 
Yosihiro   2015. 04. 17.

2

Mivel nem vagyok "fiatal" ezért még a filmet alábeszélősen láttam. Később természetesen beszereztem a szinkronos változatát is :) A film érzékeny témát dolgoz fel ami azt hiszem a napjainkban is egyre jobban előtérbe kerül, hiszen olyan háborúk vann... több»

 
Thibo84   2016. 06. 14.

1

Az első rész a favorit, a folytatások nyomába sem érnek. Olyan Die Hardos beütése van, amint egy ember, térdre kényszeríti ellenfeleit.

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

2

Az első Rambo film messze kiemelkedik az összes közül és egészen másról is szól. Míg az utóbbi kettőben az akció, a háború dominál, az első inkább egy társadalmi problémáról szól. Mert az embervadászaton túl ott van a kitaszított, kiégett ember, a vi... több»

 
Varga_Júlia   2018. 12. 22.

1

Az egyik legjobb összeomlás-film, ami valaha készült arról, hogyan nyomorít meg egy életre a háború, amit éles kontrasztba állít egy álmos kisváros semmirekellő és unatkozó rendfenntartóival.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

1

Ted Kotcheff megfogta a lényeget,és megfogta az Isten lábát úgymond Stallone-val.Ezt a szerepet rá öntötték. Zseniális minden kockája,és miről is szólna,mint a helyét nem találó veteránról,akinek fogalma sincs a civil világról.Ő csak nyugodtan akar ... több»

A film összbevétele 125 212 904 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Rambo a szakasza tagjait keresi, a stábtagok neveit sorolja.

(stevepisti)
 

A film egyik producere Andy Vajna.

(HE7EDIK)
 

A korábbi hollywoodi gyakorlattal ellentétben (miszerint ha a forgalmazó megveszi a film jogait, minden egyéb jog felett is ő rendelkezik) a Carolco azzal tudott (sokkal) nagyobb bevételt produkálni, hogy feldarabolta, s külön értékesítette a mozis, tévés és videós jogokat. Vajna és Kassar ezzel a lépésükkel újraírták az álomgyár játékszabályait.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A nyersanyagból először a rendező egy több mint három órás, unalmasan hömpölygő mozit vágott össze, amely olyannyira felbosszantotta Stallonét, hogy azt mondta, hajlandó visszavásárolni a filmet a producerektől, csak be ne mutassák. Ezt követően Vajna és társai több napon keresztül dolgoztak azon, hogy feszesebbé és izgalmasabbá vágják a filmet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Miután Kirk Douglas az utolsó pillanatban kilépett a produkcióból, napokon belül pótolni kellett őt. Richard Crenna a forgatás megkezdése előtti hétvégén vállalta el Trautman szerepét, s nagyon sokáig egy segítő volt mellette, aki folyamatosan súgta neki a szövegét.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Ettől még a Rambo örök klasszikus marad, ami tényleg hosszú útra indította el főhősét, bár úgy néz ki, hogy idén csak elérkezünk a végállomáshoz. Vagy mégsem... több»