Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Rambo (1982)

First Blood
Filmadatlap
 
29
Szereplők
25
Vélemények
29
Képek
3
Videók
Rambo
 
Maver17   2020. 08. 14.

legújabb vélemény

0

Igazi klasszikus a műfajában.

 
Varga_Júlia   2018. 12. 22.

0

Az egyik legjobb összeomlás-film, ami valaha készült arról, hogyan nyomorít meg egy életre a háború, amit éles kontrasztba állít egy álmos kisváros semmirekellő és unatkozó rendfenntartóival.


 
Deku   2017. 07. 24.

0

Sokak kedvence a Rambo filmek és Stallone, nekem valahogy mégse jött be ez a dolog. Volt már simán sokkal jobb filmben is részem de még így is megállta a helyét és mondhatni tetszett. Nem egy csúcs minőség de nem is fújolnám le. Egyszóval kedvelhető.

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

1

Az első Rambo film messze kiemelkedik az összes közül és egészen másról is szól. Míg az utóbbi kettőben az akció, a háború dominál, az első inkább egy társadalmi problémáról szól. Mert az embervadászaton túl ott van a kitaszított, kiégett ember, a vi... több»

 
Thibo84   2016. 06. 14.

0

Az első rész a favorit, a folytatások nyomába sem érnek. Olyan Die Hardos beütése van, amint egy ember, térdre kényszeríti ellenfeleit.

 
dailyfilmsan   2019. 12. 30.

0

Elég értelmetlen és megmagyarázhatatlan az a szituáció amibe szerencsétlen Rambo jutott. Mégis valahogy nem akarja a gyomrom megemészteni hogy egy kisváros annyira belterjes legyen és ne tartozzon sehova hogy következmények nélkül ez végbemehessen. N... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

Ted Kotcheff megfogta a lényeget,és megfogta az Isten lábát úgymond Stallone-val.Ezt a szerepet rá öntötték. Zseniális minden kockája,és miről is szólna,mint a helyét nem találó veteránról,akinek fogalma sincs a civil világról.Ő csak nyugodtan akar ... több»

Galéria (29)

Sylvester Stallone
Brian Dennehy
Brian Dennehy
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Brian Dennehy
Jack Starrett
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Brian Dennehy
Sylvester Stallone
David Caruso
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone

Videók (3)

A film összbevétele 125 212 904 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Rambo a szakasza tagjait keresi, a stábtagok neveit sorolja.

(stevepisti )
 

A film egyik producere Andy Vajna.

(7ETEDIK )
 

A korábbi hollywoodi gyakorlattal ellentétben (miszerint ha a forgalmazó megveszi a film jogait, minden egyéb jog felett is ő rendelkezik) a Carolco azzal tudott (sokkal) nagyobb bevételt produkálni, hogy feldarabolta, s külön értékesítette a mozis, tévés és videós jogokat. Vajna és Kassar ezzel a lépésükkel újraírták az álomgyár játékszabályait.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A nyersanyagból először a rendező egy több mint három órás, unalmasan hömpölygő mozit vágott össze, amely olyannyira felbosszantotta Stallonét, hogy azt mondta, hajlandó visszavásárolni a filmet a producerektől, csak be ne mutassák. Ezt követően Vajna és társai több napon keresztül dolgoztak azon, hogy feszesebbé és izgalmasabbá vágják a filmet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Miután Kirk Douglas az utolsó pillanatban kilépett a produkcióból, napokon belül pótolni kellett őt. Richard Crenna a forgatás megkezdése előtti hétvégén vállalta el Trautman szerepét, s nagyon sokáig egy segítő volt mellette, aki folyamatosan súgta neki a szövegét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sylvester Stallone először igent mondott a főszerepre, ám később meggondolta magát és visszalépett. Ezután a rendezőpáros azzal tudta megnyerni, hogy megengedték neki, hogy átírja a forgatókönyvet, és saját magára szabja Rambo karakterét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatókönyve több mint tíz éven keresztül került egyik stúdióból a másikba, mire Andy Vajna és Mario Kassar független cégénél, a Carolcónál kötött volna ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az ezredes szerepét eredetileg Kirk Douglas játszotta volna, ám az első forgatási napon azt mondta, ki akarja nyírni Rambót, ezért kirúgták.

(mamiéstöti2)
 

Robert De Niro neve is felmerült Rambo szerepére.

(mamiéstöti2)
 

Andrew Vajna és Mario Kassar producerek 2 millió dollárba állapították meg Sly gázsiját, a többi 1,5 millió televíziós bevételekből származott.

(mamiéstöti2)
 
A 80-as évek egyik ikonikus mozija, amely elsősorban dráma, és csak másodsorban akciófilm, mégis ma is rabul tudja ejteni a nézőjét, Ha valakinek kimaradt volna az életéből, sürgősen pótolja, a többiek pedig újrázzanak nyugodtan, nem vált porossá az évek során egykori kedvencük. több»
 
Ettől még a Rambo örök klasszikus marad, ami tényleg hosszú útra indította el főhősét, bár úgy néz ki, hogy idén csak elérkezünk a végállomáshoz. Vagy mégsem... több»