Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
78%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
23
Vélemények
53
Képek
8
Videók
 
Laszlo385064   2021. 01. 10.

legújabb vélemény

1

A sorozat utolsó, egyben legjobb része. Igazán véresre sikeredett.

 
MMcFly2015   2019. 09. 30.

a nap véleménye

2
Amit várhatunk egy ötödik Rambo filmtől, azt részben meg is kapjuk. Részben...

A Rambo 5 első beharangozója nagyon felcsigázott. Egyrészt, mert Stallone a Rocky-szériát is újra feltámasztotta, másrészt 2008-ban a John Ramboval sem nyúlt mellé, egyszóval tudja az öreg, hogy mit csinál. A film premierjéig tartottam is egy Rambo m... teljes kritika»


 
Filmdoki   2019. 09. 21.

a nap véleménye

2
Rambo V. – V, mint vérszegény

A Rambo-széria méltán tett szert akkora hírnévre az akciófilmek műfaján belül. Tény és való, az Első vér képvisel egyedül igazi minőséget, hiszen nemcsak egy kiváló akciómozi, hanem egy komoly dráma is, melyben Stallone élete egyik legjobb alakítását... teljes kritika»

 
scarface   2020. 07. 13.

2

Méltó lezárása volt a sorozatnak. Hozta az elvárt szintet akciódús, véres, amilyennek kell lennie egy Rambo filmnek

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 13.

1

Rambo V isszatért !Hogy hogyan ?Véresen,verjtékesen,hullákon átgázolva.A történet nem egy nagy durranás,de Stallone ezt kompenzálta a "legyártott" hullák számával.Aki Rambo fan,mindenképp nézze meg.A többiek meg azért mert nem lóg ki,sem felfelé,sem lefelé.

 
HETEDIK   2019. 09. 20.

0

A negyedik rész gyönyörűen lezárta és keretbe foglalta John Rambo történetét, erre forgatnak egy teljesen felesleges és a sorozat többi részét meg sem közelîtô bőrlehúzást. Stallone jobban járna ha lassan visszavonulna a filmezéstől, mert amit az elm... több»

 
Ms. Akárki   2019. 12. 02.

0

Elment de sajnos többet vártam volna az előzetesek alapján. Sylvester Stallone még mindig nagy ütőkártya, de én lezárásnak egy nagyobb volumenűbb, átfogóbb cselekményt vártam volna. A látvány és akciójelenetek viszont nagyon látványosra sikerültek.

Galéria (53)

Sylvester Stallone

Videók (8)

A film összbevétele 91 490 353 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 62 611 307 forintot termelt. A hazai mozik összesen 42 883 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatókönyvét eredetileg a 2008-as John Rambóhoz írták. A sztori egy átdolgozott változatát végül a Harcban élve című Jason Statham főszereplésével forgatott akciófilmben használták fel.

(hp )
 

Ez az első Rambo-film, melyben a főhősnek rövid a haja.

(hp )
 

A Rambo 5-öt eredetileg Sylvester Stallone rendezte volna, azonban a projekt számos buktatón esett át, 2016-ban pedig Stallone egyenesen azzal a hírrel rukkolt elő, hogy leálltak a film körüli munkálatok. A rendezői széket végül Adrian Grunberg foglalhatta el, de Stallone a főszerep mellett a forgatókönyv megírásából is kivette a részét.

(hp )
 

Sylvester Stallone már 2008-ban azt mondta, hogy az ötödik rész csak azon múlik, mennyire lesz sikeres a szintén abban az évben bemutatott John Rambo című negyedik epizód. 2009 augusztusában a Millennium Films végül zöld utat adott a projektnek, melyre ezt követően mégis tíz évet kellett várniuk a franchise rajongóinak.

(hp )
 

A Rambo 5: Utolsó vér forgatása 2018. október 2-án kezdődött meg Bulgáriában, de a stáb egyebek mellett Tenerifén is dolgozott. A munkálatok 2018. december 4-én értek véget, mely 2019. májusában további utóforgatások követtek.

(hp )
 

A 2008-as John Rambo után ismét Brian Tyler szerezte a film zenéjét.

(hp )
 

Sylvester Stallone a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon elmondta, hogy szívesen eljátszaná Rambót újra, amennyiben az ötödik rész sikeres lesz. Ezzel szemben a rendező, Adrian Grunberg abbéli bizakodásának adott hangot, hogy az Utolsó vér kellően keretbe fogja foglalni a vietnami veterán történetét, mely megfelelő lezárása lehet a franchise-nak.

(hp )
 

Mivel a tervek szerint ez a Rambo franchise utolsó filmje, Sylvester Stallone ennek tükrében választotta meg a film címét, mely így keretbe foglalja a teljes szériát. Az első rész címe ugyanis Fist Blood (Első vér) volt.

(hp )
 
Vannak azok a filmek, amik tele vannak ugyan dramaturgiai hibákkal, de a sodró lendület elfeledteti a nézővel, hogy ezeken okvetetlenkedjen. Vannak azok, amik annyira túltolják a trasht, hogy pusztán ettől szórakoztató nézni őket. És végül vannak azok az alkotások, amik romantikus múltidézésükkel kellemes nosztalgiát váltanak ki a nézőből és végülis minden ügyetlenség megbocsátható emiatt. A Rambo V – Utolsó vér sajnos egyik csoportba sem tartozik. több»
 
Röpködnek a végtagok, omlanak a belek, gurulnak a levágott fejek. Ez a szakasz juttatja eszünkbe azt a Rambót, akit ismerünk és szeretünk, és kétségtelenül megdobja az élvezeti értéket, ám épp ezért óriási veszteség, hogy Slynak egészen eddig a pontig petrezselymet kellett árulnia. Nem méltó hozzá, és nem méltó a karakterhez sem. több»
 
Stallone hozta a tőle megszokott legyőzhetetlen legendás játékát, mely reméljük még tartogat számunkra további jó mozifilmeket több»