Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75
Filmadatlap
 
32
Szereplők
11
Vélemények
53
Képek
8
Videók
 
MMcFly2015   2019. 09. 30.
Amit várhatunk egy ötödik Rambo filmtől, azt részben meg is kapjuk. Részben...

A Rambo 5 első beharangozója nagyon felcsigázott. Egyrészt, mert Stallone a Rocky-szériát is újra feltámasztotta, másrészt 2008-ban a John Ramboval sem nyúlt mellé, egyszóval tudja az öreg, hogy mit csinál. A film premierjéig tartottam is egy Rambo maratont, így tényleg felkészültem a karaktert illetően. Abból a pár kedvcsinálóból is le lehetett szűrni, hogy a nagy háborús veterán már nem fronton, hanem kisebb környezetben intézi el a rosszfiúkat. Nagyjából az első rész színvonalára számítottam. Ez részben sikerült csak, hisz bármennyire is szórakoztatott a Rambo 5, némileg kilóg a sorból. Az első két résznek (főleg az elsőnek) a puszta emberölésen kívül van egy mondanivalója, egy komolyabb ... több»

 
Filmdoki   2019. 09. 21.
Rambo V. – V, mint vérszegény

A Rambo-széria méltán tett szert akkora hírnévre az akciófilmek műfaján belül. Tény és való, az Első vér képvisel egyedül igazi minőséget, hiszen nemcsak egy kiváló akciómozi, hanem egy komoly dráma is, melyben Stallone élete egyik legjobb alakítását nyújtja. Sajnos a két folytatás által Rambo neve eggyé vált az agyatlan golyózáporral. A Rambo II és III ugyanis hihetetlenül ostoba, nevetségesen bárgyú, és a melldöngető patriotizmus is inkább arcpirító, mintsem felemelő. E folytatásokra azonban mégsem lehet teljes szívből haragudni. Ehhez viszont az kell, hogy az ember áthangolja magát: ezúttal nem egy megtört veterán vívódását fogjuk látni, hanem 1,5 órányi robbanást és lövöldözést. A III. r... több»


 
Gyöngyi Kovács   2019. 09. 24.
Legjobb film

Eletemben nem lattam meg ilyen jo filmet! Kicsit elfogult vagyok hiszen kedvenceim a Rambo filmek,de ez tenyleg hatalmas elmeny volt. Mindenkinek csak ajanlani tudom! Ezt ne hagyjatok ki,ha igazi izgalomra vagytok!

1
 
HETEDIK   2019. 09. 20.

A negyedik rész gyönyörűen lezárta és keretbe foglalta John Rambo történetét, erre forgatnak egy teljesen felesleges és a sorozat többi részét meg sem közelîtô bőrlehúzást. Stallone jobban járna ha lassan visszavonulna a filmezéstől, mert amit az elmúlt néhány évben művel, azzal csak lerombolja mindazt, amit eddig felépített...

 
czerik   2019. 09. 22.

Azt hiszem még tolószékben is Rambo filmeket fog gyártani az öreg Stallone, de úgy gondolom már a 4. rész után ez teljesen felesleges, mert szerintem az tökéletesen lezárta az egész Rambo történetet.

Sylvester Stallone
 
Vannak azok a filmek, amik tele vannak ugyan dramaturgiai hibákkal, de a sodró lendület elfeledteti a nézővel, hogy ezeken okvetetlenkedjen. Vannak azok, amik annyira túltolják a trasht, hogy pusztán ettől szórakoztató nézni őket. És végül vannak azok az alkotások, amik romantikus múltidézésükkel kellemes nosztalgiát váltanak ki a nézőből és végülis minden ügyetlenség megbocsátható emiatt. A Rambo V – Utolsó vér sajnos egyik csoportba sem tartozik. több»
 
Röpködnek a végtagok, omlanak a belek, gurulnak a levágott fejek. Ez a szakasz juttatja eszünkbe azt a Rambót, akit ismerünk és szeretünk, és kétségtelenül megdobja az élvezeti értéket, ám épp ezért óriási veszteség, hogy Slynak egészen eddig a pontig petrezselymet kellett árulnia. Nem méltó hozzá, és nem méltó a karakterhez sem. több»
 
Stallone hozta a tőle megszokott legyőzhetetlen legendás játékát, mely reméljük még tartogat számunkra további jó mozifilmeket több»

A film 62 611 307 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 42 883 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatókönyvét eredetileg a 2008-as John Rambóhoz írták. A sztori egy átdolgozott változatát végül a Harcban élve című Jason Statham főszereplésével forgatott akciófilmben használták fel.

(hp)
 

Ez az első Rambo-film, melyben a főhősnek rövid a haja.

(hp)
 

A Rambo 5-öt eredetileg Sylvester Stallone rendezte volna, azonban a projekt számos buktatón esett át, 2016-ban pedig Stallone egyenesen azzal a hírrel rukkolt elő, hogy leálltak a film körüli munkálatok. A rendezői széket végül Adrian Grunberg foglalhatta el, de Stallone a főszerep mellett a forgatókönyv megírásából is kivette a részét.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.