Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Rambo 5: Utolsó vér (2019)

Rambo: Last Blood
Filmadatlap
 
31
Szereplők
24
Vélemények
53
Képek
8
Videók

Galéria (53)

Sylvester Stallone

Videók (8)

 
SzupiMester   2022. 07. 12.

legújabb vélemény

0

Bevallom úgy álltam neki, hogy járókerettel fog jönni Rambobácsi, de annyira nem is volt rossz, azaz egyszer nézős kategória, de nem is vár nagy durranást ettől a szériától az ember.

 
MMcFly2015   2019. 09. 30.

a nap véleménye

2
Amit várhatunk egy ötödik Rambo filmtől, azt részben meg is kapjuk. Részben...

A Rambo 5 első beharangozója nagyon felcsigázott. Egyrészt, mert Stallone a Rocky-szériát is újra feltámasztotta, másrészt 2008-ban a John Ramboval sem nyúlt mellé, egyszóval tudja az öreg, hogy mit csinál. A film premierjéig tartottam is egy Rambo m... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 13.

1

Rambo V isszatért !Hogy hogyan ?Véresen,verjtékesen,hullákon átgázolva.A történet nem egy nagy durranás,de Stallone ezt kompenzálta a "legyártott" hullák számával.Aki Rambo fan,mindenképp nézze meg.A többiek meg azért mert nem lóg ki,sem felfelé,sem lefelé.

 
HE7EDIK   2019. 09. 20.

1

A negyedik rész gyönyörűen lezárta és keretbe foglalta John Rambo történetét, erre forgatnak egy teljesen felesleges és a sorozat többi részét meg sem közelîtô bőrlehúzást. Stallone jobban járna ha lassan visszavonulna a filmezéstől, mert amit az elm... több»

 
Filmdoki   2019. 09. 21.

a nap véleménye

2
Rambo V. – V, mint vérszegény

A Rambo-széria méltán tett szert akkora hírnévre az akciófilmek műfaján belül. Tény és való, az Első vér képvisel egyedül igazi minőséget, hiszen nemcsak egy kiváló akciómozi, hanem egy komoly dráma is, melyben Stallone élete egyik legjobb alakítását... teljes kritika»

 
Lubi   2019. 09. 30.

0
Az utolsó utáni vér

Vannak alkotók, akik olyannyira eggyé válnak egy szereppel, hogy utána képtelenek elengedni azt. És vannak olyan emlékezetes szerepek, melyek egy életre meghatározzák megformálójuk karrierjét. Ez a fajta beskatulyázás valakit feszélyez, és mindenáron... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 12. 02.

0

Elment de sajnos többet vártam volna az előzetesek alapján. Sylvester Stallone még mindig nagy ütőkártya, de én lezárásnak egy nagyobb volumenűbb, átfogóbb cselekményt vártam volna. A látvány és akciójelenetek viszont nagyon látványosra sikerültek.

A film összbevétele 91 490 353 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 62 611 307 forintot termelt. A hazai mozik összesen 42 883 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatókönyvét eredetileg a 2008-as John Rambóhoz írták. A sztori egy átdolgozott változatát végül a Harcban élve című Jason Statham főszereplésével forgatott akciófilmben használták fel.

(hp)
 

Ez az első Rambo-film, melyben a főhősnek rövid a haja.

(hp)
 

A Rambo 5-öt eredetileg Sylvester Stallone rendezte volna, azonban a projekt számos buktatón esett át, 2016-ban pedig Stallone egyenesen azzal a hírrel rukkolt elő, hogy leálltak a film körüli munkálatok. A rendezői széket végül Adrian Grunberg foglalhatta el, de Stallone a főszerep mellett a forgatókönyv megírásából is kivette a részét.

(hp)
 

Sylvester Stallone már 2008-ban azt mondta, hogy az ötödik rész csak azon múlik, mennyire lesz sikeres a szintén abban az évben bemutatott John Rambo című negyedik epizód. 2009 augusztusában a Millennium Films végül zöld utat adott a projektnek, melyre ezt követően mégis tíz évet kellett várniuk a franchise rajongóinak.

(hp)
 

A Rambo 5: Utolsó vér forgatása 2018. október 2-án kezdődött meg Bulgáriában, de a stáb egyebek mellett Tenerifén is dolgozott. A munkálatok 2018. december 4-én értek véget, mely 2019. májusában további utóforgatások követtek.

(hp)
 
Rambo halott. Van helyette egy fáradt, megalkuvó Sylvester Stallone, aki a film végén látható stáblista alatt még mozgóképes sírkövet is állít annak a karakternek. több»
 
Vannak azok a filmek, amik tele vannak ugyan dramaturgiai hibákkal, de a sodró lendület elfeledteti a nézővel, hogy ezeken okvetetlenkedjen. Vannak azok, amik annyira túltolják a trasht, hogy pusztán ettől szórakoztató nézni őket. És végül vannak azok az alkotások, amik romantikus múltidézésükkel kellemes nosztalgiát váltanak ki a nézőből és végülis minden ügyetlenség megbocsátható emiatt. A Rambo V – Utolsó vér sajnos egyik csoportba sem tartozik. több»
 
A Rambo V: Utolsó vér legnagyobb problémája, hogy Ramboként akarják eladni, de minden látszat ellenére nem az. Én csak egy öreg cowboy-kalapos fickót láttam végig, aki sokat beszél, mereng, moralizál, és ha úgy esik, kiéli szadista hajlamait. Az én Rambom nem ilyen, ő csak akkor beszél, ha kell, akkor is leginkább tőmondatokban és nem frázisokat pufogtatva. Az én Rambom katonai ruhát hord, nem beszél spanyolul, nem eszik késsel-villával és nem matat áldozatának a nyílt sebében, hogy így bírja szóra (bár kétségkívül ez a mű legerősebb jelenete). több»