Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78
Filmadatlap
 
32
Szereplők
23
Vélemények
53
Képek
8
Videók

Érdekességek: Rambo 5: Utolsó vér (2019)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 91 490 353 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 62 611 307 forintot termelt. A hazai mozik összesen 42 883 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatókönyvét eredetileg a 2008-as John Rambóhoz írták. A sztori egy átdolgozott változatát végül a Harcban élve című Jason Statham főszereplésével forgatott akciófilmben használták fel.

(hp)
 

Ez az első Rambo-film, melyben a főhősnek rövid a haja.

(hp)
 

A Rambo 5-öt eredetileg Sylvester Stallone rendezte volna, azonban a projekt számos buktatón esett át, 2016-ban pedig Stallone egyenesen azzal a hírrel rukkolt elő, hogy leálltak a film körüli munkálatok. A rendezői széket végül Adrian Grunberg foglalhatta el, de Stallone a főszerep mellett a forgatókönyv megírásából is kivette a részét.

(hp)
 

Sylvester Stallone már 2008-ban azt mondta, hogy az ötödik rész csak azon múlik, mennyire lesz sikeres a szintén abban az évben bemutatott John Rambo című negyedik epizód. 2009 augusztusában a Millennium Films végül zöld utat adott a projektnek, melyre ezt követően mégis tíz évet kellett várniuk a franchise rajongóinak.

(hp)
 

A Rambo 5: Utolsó vér forgatása 2018. október 2-án kezdődött meg Bulgáriában, de a stáb egyebek mellett Tenerifén is dolgozott. A munkálatok 2018. december 4-én értek véget, mely 2019. májusában további utóforgatások követtek.

(hp)
 

A 2008-as John Rambo után ismét Brian Tyler szerezte a film zenéjét.

(hp)
 

Sylvester Stallone a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon elmondta, hogy szívesen eljátszaná Rambót újra, amennyiben az ötödik rész sikeres lesz. Ezzel szemben a rendező, Adrian Grunberg abbéli bizakodásának adott hangot, hogy az Utolsó vér kellően keretbe fogja foglalni a vietnami veterán történetét, mely megfelelő lezárása lehet a franchise-nak.

(hp)
 

Mivel a tervek szerint ez a Rambo franchise utolsó filmje, Sylvester Stallone ennek tükrében választotta meg a film címét, mely így keretbe foglalja a teljes szériát. Az első rész címe ugyanis Fist Blood (Első vér) volt.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.