Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
77
Filmadatlap
 
32
Szereplők
23
Vélemények
53
Képek
8
Videók

Vélemények: Rambo 5: Utolsó vér (2019)

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 13.

legújabb vélemény

Rambo V isszatért !Hogy hogyan ?Véresen,verjtékesen,hullákon átgázolva.A történet nem egy nagy durranás,de Stallone ezt kompenzálta a "legyártott" hullák számával.Aki Rambo fan,mindenképp nézze meg.A többiek meg azért mert nem lóg ki,sem felfelé,sem lefelé.

 
MMcFly2015   2019. 09. 30.

a nap véleménye

Amit várhatunk egy ötödik Rambo filmtől, azt részben meg is kapjuk. Részben...

A Rambo 5 első beharangozója nagyon felcsigázott. Egyrészt, mert Stallone a Rocky-szériát is újra feltámasztotta, másrészt 2008-ban a John Ramboval sem nyúlt mellé, egyszóval tudja az öreg, hogy mit csinál. A film premierjéig tartottam is egy Rambo maratont, így tényleg felkészültem a karaktert illetően. Abból a pár kedvcsinálóból is le lehetett szűrni, hogy a nagy háborús veterán már nem fronton, hanem kisebb környezetben intézi el a rosszfiúkat. Nagyjából az első rész színvonalára számítottam. Ez részben sikerült csak, hisz bármennyire is szórakoztatott a Rambo 5, némileg kilóg a sorból. Az első két résznek (főleg az elsőnek) a puszta emberölésen kívül van egy mondanivalója, egy komolyabb ... több»


 
HETEDIK   2019. 09. 20.

A negyedik rész gyönyörűen lezárta és keretbe foglalta John Rambo történetét, erre forgatnak egy teljesen felesleges és a sorozat többi részét meg sem közelîtô bőrlehúzást. Stallone jobban járna ha lassan visszavonulna a filmezéstől, mert amit az elmúlt néhány évben művel, azzal csak lerombolja mindazt, amit eddig felépített...

 
Filmdoki   2019. 09. 21.

a nap véleménye

Rambo V. – V, mint vérszegény

A Rambo-széria méltán tett szert akkora hírnévre az akciófilmek műfaján belül. Tény és való, az Első vér képvisel egyedül igazi minőséget, hiszen nemcsak egy kiváló akciómozi, hanem egy komoly dráma is, melyben Stallone élete egyik legjobb alakítását nyújtja. Sajnos a két folytatás által Rambo neve eggyé vált az agyatlan golyózáporral. A Rambo II és III ugyanis hihetetlenül ostoba, nevetségesen bárgyú, és a melldöngető patriotizmus is inkább arcpirító, mintsem felemelő. E folytatásokra azonban mégsem lehet teljes szívből haragudni. Ehhez viszont az kell, hogy az ember áthangolja magát: ezúttal nem egy megtört veterán vívódását fogjuk látni, hanem 1,5 órányi robbanást és lövöldözést. A III. r... több»

 
NGN   2020. 02. 02.

Brutális mint az eddigiek, de nagyon nem tesz hozzá semmit, a történet is átlagos, talán Stallone sem így tervezte Rambo nyugdíjazását. Reméljük már nem kell újból harcba vonulnia Johnny fiúnak.

 
Ms. Akárki   2019. 12. 02.

Elment de sajnos többet vártam volna az előzetesek alapján. Sylvester Stallone még mindig nagy ütőkártya, de én lezárásnak egy nagyobb volumenűbb, átfogóbb cselekményt vártam volna. A látvány és akciójelenetek viszont nagyon látványosra sikerültek.

 
scarface   2020. 07. 13.

Méltó lezárása volt a sorozatnak. Hozta az elvárt szintet akciódús, véres, amilyennek kell lennie egy Rambo filmnek

 
czerik   2019. 09. 22.

Azt hiszem még tolószékben is Rambo filmeket fog gyártani az öreg Stallone, de úgy gondolom már a 4. rész után ez teljesen felesleges, mert szerintem az tökéletesen lezárta az egész Rambo történetet.

 
drg0602   2020. 02. 11.

Amit vártam azt megkaptam!

Igen amit vártam azt megkaptam! Nem unatkoztam, nekem tetszik ez a film! Sylvester Stallone nagyon jó hozza amit kell, a többi szereplő is jó, a két testvér szerepe is tökéletes. A légkör szokásos, brutális. Méltó befejezése a sorozatnak.

 
Lubi   2019. 09. 30.

Az utolsó utáni vér

Vannak alkotók, akik olyannyira eggyé válnak egy szereppel, hogy utána képtelenek elengedni azt. És vannak olyan emlékezetes szerepek, melyek egy életre meghatározzák megformálójuk karrierjét. Ez a fajta beskatulyázás valakit feszélyez, és mindenáron megpróbál kitörni a róla alkotott képből. De Sylvester Stallone érezhetően élvezi a közönség róla alkotott képét, és ameddig csak teheti, lubickol még a karrierje fénypontját megelevenítő lehetőségekben. Erre a koncepcióra épül a teljes The Expendables – A feláldozhatók sorozat, de Stallone vagy éppen Schwarzenegger karrierjének elmúlt tíz évére is inkább ez volt a jellemző. Ezek után nem meglepő, hogy a sorozat lezárása után Stallone még kétsz... több»

 
Di Canio   2020. 05. 21.

Elnyújtott unalmas kezdés, nagyon gyenge történet, sablon befejezéssel. Persze várható volt, hogy az öreg Rambo már nem fog úgy fickándozni mint régebben de ez azért már nem kellett volna, méltatlan a többi részhez, messze a leggyengébb, buta harmadosztályú akciófilm. Ilyennel kár volt tönkretenni a Rambo sztorit.

 
Caravaggio1978   2019. 11. 03.

Szokásos

Nem is tudom még hány bőrt lehet lehúzni a témáról....Újat nem nagyon tudtak ebbena részben sem mutatni,hozza a szokásos formát ez a rész is,a főhősnek is már témát kellene váltania vagy felhagyni a filmezéssel,mert mindennek megvan a maga határa szerintem,ez már így szinte nevetséges.

 
Gyöngyi Kovács   2019. 09. 24.

Legjobb film

Eletemben nem lattam meg ilyen jo filmet! Kicsit elfogult vagyok hiszen kedvenceim a Rambo filmek,de ez tenyleg hatalmas elmeny volt. Mindenkinek csak ajanlani tudom! Ezt ne hagyjatok ki,ha igazi izgalomra vagytok!

1
 
pj19   2020. 01. 04.

Egy teljesen átlagos akció film Stallonetól,én többet vártam ettől a filmtől!

 
Kyuuseishu   2020. 01. 19.

Bravó, sikerült elkészíteni még egy részt a Fűrész sorozathoz. Kicsit reménykedtem, hogy sikerül felülmúlnia az alkotóknak a gyatra 4. részt, de ez a lélektipró szemét azt is alulmúlja. Nem értem, miért kell megcsúfolni a háborús veterán karakterét, csak hogy az öreg Sly még egyszer parádézhasson. Az első résszel szemben semmi mondanivalót nem hordoz, emberi fogyasztásra nem javasolt. Csak Gáti Oszkár miatt adok két csillagot, eredeti nyelvet maximum egyet érdemel.

 
Attila Herke   2020. 01. 19.

Szerintem jó lett

Talán ő még tud hiteles lenni. Bele illet a sztoriba. Idősen is. De Niro Scorsese egy életre lejárata magát az ír c filmmel.

 
czaky73   2020. 04. 28.

Számomra nincs más, csak Rambo-First Blood. Egy olyan társadlami problémát feszegetett, ami az akkori amerika része volt,s talán az öböl-háborúk után a mostani része is. Egy bizonyos Andy Vajna sáfárkodott körülötte, de ez nem fontos. A "sorozat" többi része már szinte alig nyúlt máshoz, mint a fájdalomhoz, küzdelemhez, kegyetlenséghez, de Richard Crenna még vissza tudta néha hozni az Apafigurával a lelket a filmbe. Talán a John Rambo tényleg lezárhatta volna a sort, de az USA mindig talál magának ellenséget (ahogy mi is....), s szegény Stallone nem tudna soha nyugdíjba vonulni. Furcsa, h nem az öbölbe ment, amit én törésnek tartok, de maga a story sem hoz sok újat, értelmet a "feltámasztásba". Stallonéban örökre benne maradt a karakter, jól hozza, és hajoljunk meg Gáti Oszkár előtt is, aki tökéletes magyar hang! a brutalitása a szokásos, a történet felesleges és gyenge, az ellenség olyan, amit minden bokorban találni manapság ! Igaz anno kisvárosi Sheriff is volt bőven, de az valahogy mégis egészen más volt. Aki teheti, nézze meg az eredeti Rambo-t. R.I.P. Brian Dennehy 1938-2020 Apr. 15

 
Ngtx   2020. 01. 22.

Az örök Rambo

Bőven hozta amit egy Rambo filmnek hoznia kell. A történet is jó volt, a színészi alakítás pedig egyértelmű.

 
freeman   2019. 09. 19.

Nagyon brutál film.

 
Stiff   2019. 09. 22.

Látványban abszolút jeleskedett a film, de a sztori az úgy érzem valahol félúton elakadt a készítőknél. Nem igazán igényes történet, a karakterek pedig rendre egyszerű papírmasék, amelyek csak arra várnak, hogy a főszereplő levadássza őket. Az akciófilmek rajongói imádni fogják, de sajnos nem túl tartalmas szórakozás. Nincs szívem lepontozni, hiszen a maga nemében tökéletes film.

 
Guszti   2019. 09. 14.

Ezt a részt már talán nem kellett volna erőltetni. Imádom Stallone filmjeit, a Rambo első három része is tetszett, a negyedik már kevésbé. De ez, az aggastyán Stallonéval számomra kultuszromboló.

 
Phalanx   2019. 09. 20.

Számomra az egyik legnagyobb probléma az Ramboval, hogy egyszerűen nem tudott hű maradni önmagához. Az első rész pörgős volt és brutális, de sosem volt híg és obszcén. Sajnos ez az, ami nagyon jellemző az Utolsó vérre és ez az, ami jellemző volt már a negyedik részre is. Egy szimpla akciófilm lett belőle, amely önmaga karikatúrája csupán.

 
acey   2019. 09. 15.

Remélem, a címe arra utal, hogy ez az utolsó Rambo (és Stallone) film, mert érezhetően gyengül a mester teljesítménye, kár lenne lerombolni a legendát, amit maga köré épített. Akciófilmek közt nem rossz, de a Rambo filmek közt akad azért jobb is. Innentől viszonyítás kérdése...

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.