2019.09.30 18:56 MMcFly2015 Olvasottság: 965x
2

Amit várhatunk egy ötödik Rambo filmtől, azt részben meg is kapjuk. Részben...

A Rambo 5 első beharangozója nagyon felcsigázott. Egyrészt, mert Stallone a Rocky-szériát is újra feltámasztotta, másrészt 2008-ban a John Ramboval sem nyúlt mellé, egyszóval tudja az öreg, hogy mit csinál. A film premierjéig tartottam is egy Rambo maratont, így tényleg felkészültem a karaktert illetően.

Abból a pár kedvcsinálóból is le lehetett szűrni, hogy a nagy háborús veterán már nem fronton, hanem kisebb környezetben intézi el a rosszfiúkat. Nagyjából az első rész színvonalára számítottam. Ez részben sikerült csak, hisz bármennyire is szórakoztatott a Rambo 5, némileg kilóg a sorból. Az első két résznek (főleg az elsőnek) a puszta emberölésen kívül van egy mondanivalója, egy komolyabb oldala is. Ez nyomokban sem tartalmaz ilyen jellegű, mélyebb dolgokat.

Amit várhatunk egy ötödik Rambo filmtől, azt részben meg is kapjuk. Részben...

A film tempója az eddigiekhez képest sokkal lassabban halad előre. És valahogy a történet sem tud elég egyedi lenni ahhoz, hogy ne más mozik jussanak eszünkbe. A mexikói emberkereskedelem ismerős lehet az Elrabolva első részéből, a végén a leszámolás pedig a Védelmező c. film szintén első részéből. Az egész történet olyan, mintha ezen (hozzáteszem) jó filmek összegyúrásából készült volna el a Rambo 5.

Persze a mogorva Stallone szuperál, és a 18+ besorolás egy über kemény, véres leszámolást eredményez. Valljuk be: amiért mentünk, amire vártunk egy ötödik Rambo filmtől, javarészt megkaptuk. Csak sajnos nekem mégis szúrja a szemem, hogy a 2008-ban (is) visszatért Rambo mennyire méltó lezárást kapott, és mégis a most látott egyszerű bosszúsztori viseli az ,,utolsó vér" címet.

Nem a legrosszabb darab a szériában, de ami miatt egy ikonikus karakter lett John Rambo nevéből, az hiányzik. Ezt a hatást a stáblista alatt látható képsorozatok tudták csak elérni. Az egy remek tisztelgés volt a 37 évet megélt karakterről. Így csak egy korrekt bosszúvágyas sztoriként lehet emlegetni a Rambo 5: Utolsó vért, aminek az eddigi 4 részhez nem sok köze van.

akció | thriller

John Rambo utolsó akicójára készül, azonban nem lesz könnyű dolga, ugyanis ellenfele egy rendkívüli hatalommal bíró mexikói kartell. A leszámolás kezdetét veszi, Rambónak... több»

2