Ha Sylvester Stallone filmjeiről esik szó, akkor az idősebb generáció a Rockyt és a Rambót hozza fel, a fiatalabb jó eséllyel inkább a Feláldozhatók filmeket. Kétségtelen, hogy ő a ’80-as és ’90-es évek egyik ikonikus színésze, akit mindenki az akciófilmjei miatt szeret. Pedig ő maga utálja ezt a műfajt és úgy tartja, a Rambo filmek valójában nem akciófilmek.

Erről a franchise legutóbbi, ötödik részének Blu-ray változatán beszél a készítői kommentárok között. Sylvester Stallone elég határozott véleményen van arról, hogy milyen műfajba is tartozik a film és úgy általában a teljes franchise.

Szerinte ugyanis a Rambo filmek valójában nem akciófilmek. Na jó, talán a második és harmadik rész egy picit az, de az első, a negyedik és az ötödik korántsem. Ezek ugyanis drámák. És van is benne valami.

Az első Rambo valóban nehezen tekinthető hétköznapi akciófilmnek. A történet egy vietnámi háborút megjárt veterán katonáról szól, aki nem találja a helyét a civil életben és csak ide-oda vetődik Amerikában. Egyszer aztán egy olyan kisvárosba kerül, ahol nem nézik jó szemmel az idegeneket, ő pedig összetűzésbe kerül a hely rendőrökkel, aminek a végén a közeli erdőbe menekül előlük. A film valóban tartalmaz némi akciót, de a mondanivalója sokkal több annál.

A Rambo 5: Utolsó vérről Sylvester Stallone azt tartja, hogy leginkább azt mutatja be, hogyan is gondolkozik John Rambo, hogyan próbál meg hétköznapi életet élni. Bár a film meglehetősen durva jeleneteket is tartalmaz, amikor leszámol az emberkereskedő bandával. Mégis a színész úgy véli, hogy a film sokkal inkább a civil Rambóra koncentrál, aki sokkal többet is beszél, mint a korábbi részekben.

akció | thriller

John Rambo utolsó akicójára készül, azonban nem lesz könnyű dolga, ugyanis ellenfele egy rendkívüli hatalommal bíró mexikói kartell. A leszámolás kezdetét veszi, Rambónak... több»