Elhunyt a Vaskabátok színésznője, Maria Charles, aki Daniel Craiget is mentorálta

93 éves korában elhunyt Maria Charles színésznő.

Egyik legismertebb szerepe az Agony című sitcomban volt, amelyben Bea Fishert, Maureen Lipman karakterének, Jane Lucasnak az édesanyját alakította. Maria a sorozat futásának teljes ideje alatt jelen volt a produkciónál, illetve az 1995-ös Agony Again folytatásában is visszatért.

Maria Scheneider néven született, a szakma azonban már Maria Charles néven ismerhette őt meg. Miután számos fodrászatnál és szépségszalonnál vállalt, 1944 és 1946 között a Royal Academy of Dramatic Art (RADA) képzésén vett részt.

A későbbi években maga is tanított színészetet, így többek között Daniel Craiget is mentorálta. 1952-ben házasságot kötött Robin Hunterrel, akivel 1966-ban elváltak.

További ismert szerepei a Vaskabátok, a Twist Olivér, a Lovejoy, az Utolsó látogatás és A Rózsaszín Párduc bosszúja című produkciókban láthatók. 

A színésznőt két lánya, Kelly és Samantha, valamint két unokája, Albert és Charlie gyászolják. Nyugodjon békében!

Hírességek, akiket 2023-ban veszített el a világ

#1
Maria Charles

Maria Charles

szül. 1929. 09. 22. - elhunyt 2023. 04. 21.
London, England, Egyesült Királyság
Maria Charles (1929. szeptember 22.) egy angol filmes, televíziós és színpadi színésznő, rendező és komikus volt. Charles is szerepelt a színpadon az eredeti West End Theater produkciókban, beleértve Stephen Sondheim, Charles Strouse és Sandy Wilson musicaljeit. Charles Londonban született, mint Maria Zena Schneider, David és Celia... több»