Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Vaják: A Farkas rémálma (2021)

The Witcher: Nightmare of the Wolf
Filmadatlap
 
12
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
3
Videók

Galéria (8)

Videók (3)

 
kabel   2022. 03. 25.

legújabb vélemény

0
Lényegesen jobb a sorozatnál

... de meg sem közelíti a játék történeti minőségét. Egyszer meg lehet nézni, a látványvilág rendben van.

 
Sachiko   2021. 08. 24.

a nap véleménye

4
Nem volt rossz, de vannak fenntartásaim

Nem volt rossz, de vannak fenntartásaim. Ezekkel a szavakkal álltam fel a "film" elől. Nagy Witcher rajongó vagyok. Kiolvastam Andrzej Sapkowski: Vaják című könyvsorozatát, végijátszottam a The Witcher 2: Assassins of Kings című videojátékot, nem bes... teljes kritika»

 
brsvktr87   2021. 08. 23.

1

Kövezzetek meg, de szerintem ez sokkal jobb, mint az élőszereplős változat! Imádtam, Witcher rajongóknak egyszerűen kötelező.

 
G.Noir   2021. 12. 24.

0

A sorozatnál mérföldekkel jobb, de azért a tökéletestől távol áll. A történet, amit elmesél, körülbelül kétszer ilyen hosszú játékidőbe férne bele kényelmesen, így viszont sokszor kapkodós a tempója. A képi világa összességében szép, leszámítva néhán... több»

 
Kiro93   2021. 08. 20.

0

Nem egy mestermű, de elég jó az animáció és a sztori is, illetve nem kötődik túlzottan az eredeti sorozathoz, éppen csak annyira, hogy indokolt legyen a létezése. Egy jó spin-off, jöhetnek még hasonlók.

 

DeMayo, a sorozat egyik írója azt nyilatkozta, hogy azért választották az animációt, mert sok mágiával kapcsolatos elem lesz benne, amiket könnyebb ilyen formában megjeleníteni, illetve hozzátette, hogy a történet semmilyen formában nem valósulhatna meg élőszereplős sorozat formájában.

(Hupka Adrián)
 

Ahelyett, hogy a sorozat Andrzej Sapkowski történeteinek egyikét dolgozná fel, a Netflix egy teljesen új irányba indul el A Vaják világában. A főszereplő ezúttal Geralt mentora, Vesimir lesz, aki A Vaják sorozat második évadában tűnik majd fel, illetve a regényekből és novellákból ihletett videójátékokban is szerepelt.

(Hupka Adrián)
 
A Netflix nem viccelt, valóban Andrzej Sapkowski világát, a Vajákot szánja zászlóshajójának a fantasy műfaján belül. A streaming-szolgáltatónak hatalmas tervei vannak ezzel a világgal, és nagyon úgy tűnik, méltó kihívója a Trónok harcának úgy, hogy közben nem akarja másolni annak atmoszféráját. Egy év kihagyás után, még a második évad bemutatója előtt debütált az idei szezont megalapozó és egyben a sorozat előzményéül szolgáló anime, a Vaják: A Farkas rémálma. több»
 
A Vaják, a farkas rémálma című film története nem túl nagy szám, ám mégis olyan elemekkel dolgozik, ami által izgalmas, fordulatos és élvezhetővé válik. A filmet rajongók, de érdeklődők is ugyanúgy élvezni tudják, és nem lesz érthetetlen számukra. A Vaják sorozat követőinek azonban kötelező darab. több»