Mától a Netflixen: Ezért jobb a Vaják 3. szezonja, mint a korábbiak

A Vaják június 29-én, azaz ma (!!!!!) tér vissza a Netflixre a harmadik évaddal, amely fordulópontot jelent Andrzej Sapkowski regényeinek adaptációjában! 

Legyünk őszinték, nem könnyű megérteni a Vaják világát - főleg, ha láttad a Vaják: A vér eredete spin-offot és a Vaják: A Farkas rémálma című animációs filmet. Az Andrzej Sapkowski regényeit a kritikák szerint túlságosan is szabadon értelmező 2. évad után a 3. évad sokkal hűbb a szerző eredeti írásaihoz. A 3. évad A megvetés idejét, a saga negyedik könyvét dolgozza fel.

Mindenekelőtt a Netflix úgy döntött, hogy - új stratégiájának megfelelően - két részre osztja az évadot és tömörebb cselekményt biztosít. Az új szezonban a Fehér Farkas és a Mágus párhuzamosan nyomoznak, hogy kiderítsék, ki küldött Ciri után egy szörnyű orgyilkost. A válasz pedig többeket is meglephet...

Ciri, a pusztító erő hordozója és az első tündér leszármazottja mindenki vágyainak középpontjában áll. Geralt, folyamatosan a saját közeláben tartaná a lányt, hogy megvédhesse, a tündék számítanak rá, hogy segít népük boldogulásában, Észak pedig szétszakad miatta.

A fiatal lány, aki a 2. évadban varázslónőnek képezte magát, Geralt és Yennefer segítségével elrejtőzik, amíg megtanulja irányítani az erejét. De egyre csak szorul a hurok körülötte, és egy idő után már nem lesz más választása, minthogy állást foglaljon és oldalt válasszon.

Lehetetlen kihagyni, hogy Henry Cavill - Geralt tökéletes tolmácsolója - a 3. évad végén művészi nézeteltérések miatt távozik a sorozatból. A színésznek nem volt könnyű meghoznia ezt a döntést, mivel annyira szerette a karakterét és a Vaják univerzumot. Így az utolsó évad egy újabb dimenziót kap, és mi egy kicsit még jobban kötődhetünk ehhez a szótlan, mégis melegszívű kalandorhoz.

Henry Cavill mindent belead, különösen a harcjelenetekben, ahol a koreográfia és a speciális effektek is szintet lépnek. A harmadik évad erőszakosabb és merészebb - ahogy a Netflix által a TUDUM-on bemutatott videóban már láthattuk korábban.