Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Beowulf - Legendák lovagja (2007)

Beowulf
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
18
Képek
1
Videók

Galéria (18)

Videók (1)

 
Timon   2019. 11. 28.

legújabb vélemény

0

Tartalmaz cselekményelemzést. Első megtekintés óta nagyrészt erős darab. Idővel utánanéztem az eredeti óangol balladának, pontosabban egy vázlatos összefoglalásnak, és nem csalódtam,amint az eredetivel mennyire összhangban áll, és a modern technika m... több»

 
Norbert93   2019. 04. 10.

0

Kemény dark-fantasynak szánták annak idején. A látvánnyal és a karakterekkel nincs is igazán gond, de kicsit mégis vérszegény az összkép. Átlagos, közepes, felejthető fantasy.

 
harnas1207   2018. 11. 30.

0

A látványvilág nem sikerült túl jóra, de a története érdekes volt. Ettől a filmtől semmit nem vártam, lehet ezért is értékelem annyira.Lekötött, nem bántam meg, hogy megnéztem.

 
Real013   2015. 03. 04.

0

Mind a közönséget, mind a kritikusokat nagyon megosztotta a film. Én magam mindenképp a pozitív oldalon állok, a remek látványvilág, az egyszerű, de jó történet, valamint ügyesen eltalált hősi hangulat miatt. Zemeckis jó rendezőhöz híven nem csak a l... több»

 
JollyDzsé   2016. 01. 15.

0

Először nagyon nem tetszett, azt hittem, csak nincs jól összerakva a sztori, rossz a forgatókönyv, stb. de aztán rájöttem, hogy egyszerűen igyekeztek annyira ragaszkodni az eredeti történethez, amennyire csak tudtak. Ebből a szempontból szerintem jó volt, arról nem is beszélve, hogy az animáció elképesztő.

 
ZiggityZag   2014. 12. 23.

0

Azért az nagyon vicces volt, amikor a meztelen Beowulfnak minden snittben valami pont kitakarja a dolgait :D viccet félre téve, szerintem jó kis film, ősi mitológiai hangulat, szép látvány, és láthatjuk Angelina Jolie-t, ahogy leolvasztja Beowulf kardját. Megéri megnézni.

A film összbevétele 196 393 745 dollár volt (imdb.com).

 

Angelina Jolie a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

A film alapjául a legrégebbi ismert angol nyelvű szöveg szolgált.

(kázsé)
 

Crispin Glover hasonló vizuális effekt technológiával tudta megformálni Grendel karakterét, mint amit a Gyűrűk ura trilógiában a Gollamot alakító Andy Serkis esetében használtak. Serkis és Glover ugyanazon a napon születtek, 1964 április 20.-án.

(kázsé)
 

Mikor Grendel megszólal, óangolul beszél, a nyelven, amin az eredeti Beowulfot írták. Az eredeti költeményben egyébként a szörny nem beszél, csak egyszer énekel el egy bánatos dalt, mikor a hős leszakítja a kezét.

(kázsé)
 

Crispin Glover és Robert Zemeckis első együttműködése az 1985-ös Vissza a jövőbe óta.

(kázsé)