Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
18
Képek
1
Videók
 
Timon   2019. 11. 28.

legújabb vélemény

Tartalmaz cselekményelemzést. Első megtekintés óta nagyrészt erős darab. Idővel utánanéztem az eredeti óangol balladának, pontosabban egy vázlatos összefoglalásnak, és nem csalódtam,amint az eredetivel mennyire összhangban áll, és a modern technika m... több»

 
harnas1207   2018. 11. 30.

A látványvilág nem sikerült túl jóra, de a története érdekes volt. Ettől a filmtől semmit nem vártam, lehet ezért is értékelem annyira.Lekötött, nem bántam meg, hogy megnéztem.


 
Norbert93   2019. 04. 10.

Kemény dark-fantasynak szánták annak idején. A látvánnyal és a karakterekkel nincs is igazán gond, de kicsit mégis vérszegény az összkép. Átlagos, közepes, felejthető fantasy.

 
Real013   2015. 03. 04.

Mind a közönséget, mind a kritikusokat nagyon megosztotta a film. Én magam mindenképp a pozitív oldalon állok, a remek látványvilág, az egyszerű, de jó történet, valamint ügyesen eltalált hősi hangulat miatt. Zemeckis jó rendezőhöz híven nem csak a l... több»

 
JollyDzsé   2016. 01. 15.

Először nagyon nem tetszett, azt hittem, csak nincs jól összerakva a sztori, rossz a forgatókönyv, stb. de aztán rájöttem, hogy egyszerűen igyekeztek annyira ragaszkodni az eredeti történethez, amennyire csak tudtak. Ebből a szempontból szerintem jó volt, arról nem is beszélve, hogy az animáció elképesztő.

 
ZiggityZag   2014. 12. 23.

Azért az nagyon vicces volt, amikor a meztelen Beowulfnak minden snittben valami pont kitakarja a dolgait :D viccet félre téve, szerintem jó kis film, ősi mitológiai hangulat, szép látvány, és láthatjuk Angelina Jolie-t, ahogy leolvasztja Beowulf kardját. Megéri megnézni.

A film összbevétele 196 393 745 dollár volt (imdb.com).

 

Angelina Jolie a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

A film alapjául a legrégebbi ismert angol nyelvű szöveg szolgált.

(kázsé)
 

Crispin Glover hasonló vizuális effekt technológiával tudta megformálni Grendel karakterét, mint amit a Gyűrűk ura trilógiában a Gollamot alakító Andy Serkis esetében használtak. Serkis és Glover ugyanazon a napon születtek, 1964 április 20.-án.

(kázsé)
 

Mikor Grendel megszólal, óangolul beszél, a nyelven, amin az eredeti Beowulfot írták. Az eredeti költeményben egyébként a szörny nem beszél, csak egyszer énekel el egy bánatos dalt, mikor a hős leszakítja a kezét.

(kázsé)
 

Crispin Glover és Robert Zemeckis első együttműködése az 1985-ös Vissza a jövőbe óta.

(kázsé)
 

A vizuális effektekért felelős Jerome Chen szerint közel 300 kamerát használtak.

(kázsé)
 

Bár a stáblistában nem szerepel, Rachel Bernstein modell volt Angelina Jolie testdublőre a meztelen jeleneteknél.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.